Main Menu

Beba na letovanju, trebaju mi saveti

Started by Tchi, April 30, 2009, 12:52:06 PM

Previous topic - Next topic

Tchi

Proizaslo iz teme o letovanjima, ja planiram da idem sa Maksom na more u septembru, racunam da ce do tada vec biti veliki decak, a nece biti mnogo vruce...za sada sve je to u fazi planiramo...dilema mi je Grcka ili Istra...radije bismo u Grcku, ali sta ako nam je potrebna neka medicinska usluga onda nam je lakse u Hrvatskoj gde znamo jezik...mogu li da ga upisem u stari pasos ili treba da vadim novi biometrijski za oboje...ima li neko nesto da kaze meni mladoom i neiskusnom celjadetu na tu temu  :D

Nanny Ogg

Za pasos nem' pojma, mada mi se cini da ti je lakse da odmah izvadis biometrijski jer su ti ionako sva ta ista dokumenta potrebna za upis deteta u "obicni" pasos (ako se dobro secam).
Sto se tice putovanja sa bebom, ja sam V. prvi put vodila na put sa 6,5 meseci, doduse ne na more nego na planinu i fenomenalno je proslo..Jedino sto je kofer sa njenim potrepstinama bio veci od svih ostalih torbi zajedno, a islo je nas cetvoro odraslih  :lol: :lol:

Ajte zene, ne dram'te

Tchi

evo sad trazim po netu koliko kostaju oni krovni nosaci, veliki nam je auto, ali tesk oda bi sve stalo u njega

mango

Quote from: Nasumica on April 30, 2009, 12:52:06 PM
Proizaslo iz teme o letovanjima, ja planiram da idem sa Maksom na more u septembru, racunam da ce do tada vec biti veliki decak, a nece biti mnogo vruce...za sada sve je to u fazi planiramo...dilema mi je Grcka ili Istra...radije bismo u Grcku, ali sta ako nam je potrebna neka medicinska usluga onda nam je lakse u Hrvatskoj gde znamo jezik...mogu li da ga upisem u stari pasos ili treba da vadim novi biometrijski za oboje...ima li neko nesto da kaze meni mladoom i neiskusnom celjadetu na tu temu  :D

Ja sam isla sa Pavlom kada je imao 5,5 meseci, u Grcku. I super nam je bilo.
Nisam cak striktno vodila racuna o vremenu kada smo na plazi jer smo imali neki dobar satorcic za bebe i nekoliko suncobrana.
Kupala sam ga u moru, obavezno u majci, i sa sesiricem na glavi i to sesiricem koji mu je prekrivao i vratic.
Imali smo i ultramali bazencic, sa igrackicama, i to je obozavao.

Ono na sta treba da obratis paznju je da vam apartman bude sto blize plazi, pa ako mu se prispava, ako ti nesto zafali, da mozes da trknes, da ne nosis sto stvari na plazu. Mislim da je ovo kljucno za smanjenje stresa :)

Put je laksi sa malom bebom, nego sa vecim detetom, belive me.
Beba jede, spava, malo stanete, prosetate i onda opet spava i vi ste vec na moru.

Takodje sam sama sa sobom napravila dogovor da tamo necu da budem domacica i sve mu spremam, vec smo kupili kasice i klopu i to mu davali. Tamo je i poceo da jede nesto drugo osim mleka. Secam se da sam zvala AnuK da me podseti sta smem prvo da mu dam jer nisam racunala na to  :)

Bar u Grckoj je izbor ogroman. I kasica i sokica i mlecnih proizvoda bas za male bebe. Nisam nosila ni pelene, sve sam svela na minimum i kupovala tamo. imali smo one pelenice za plazu, za more, pa je u njima isao u vodu, a u medjuvremenu nosio obicne.

Nanny Ogg

Pa nama su samo kolica zauzela pola gepeka + putni krevetac..dusecic nismo nosili, nego sam koristila neku presavijenu cebad, a korito za kupanje je bilo u tom apartmanu tamo, inace nam definitivno pola ne bi stalo...pelene, garderobu i igracke i da ne spominjem  :lol:

Ajte zene, ne dram'te

mango

Quote from: Nasumica on April 30, 2009, 01:07:48 PM
evo sad trazim po netu koliko kostaju oni krovni nosaci, veliki nam je auto, ali tesk oda bi sve stalo u njega

Heh, meni je trebalo tri godine odlazaka na more i planinu sa Matijom da me suprug ubedi da ponesem razumnu kolicinu stvari, a da idemo na mesta gde sve ostalo sto nam zafali mozemo da kupimo. I veruj mi da je tako. Ne treba ti pak treger vec racionalniji pristup problemu :)

NenaS

:kiss1: Ljubim ja tebe tako mladu i neiskusnu..
.Procitala sam na sajtu jedne od turistickih agencija da kod izdavanja vize neke zemlje traze da pasos vazi jos 4-9 meseci posle isteka vize - a posto plavi pasosi i onako vaze do 31.12.2009. to moze da bude problem, taklo da oni savetuju da se vade novi crveni pasosi, cak i ako bi, teorijski, mogla da upises dete na stari...
Evo ovde: http://www.euroturs-nis.co.yu/?page=14

Mi smo pre 100 godina (lazem, samo 12 ;D ) vodili Kiku na more sa 6 meseci vozom, spavacim kolima i jos dvoje dece pride i nije bilo nekih vecih problema. A cini mi se da je sad jos bolji izbor kasica i svega ostalog. Kupovala sam joj kasice i sto ne pojede u roku od par sati to sam bacala - iako smo imali frizider i kuhinju i sve ostalo. Na plazi je bila ispod suncobrana, u kolicima - ali ne dugo, a posto ni meni sunce bas ne odgovara tata je vodio cure na plazu,a ja sam bila sa bebom..Po malo smo je kvasili u moru, obozavala je da seta uvece u kolicima po gradu - a tata je obozavao da gura kolica jer su mu prilazile mlade mame... ;D
Ostalo potpisujem Mango - ja bih pre u Grcku, u tom slucaju..
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Deda

Ja pocitah...baba na letovanju :o, kazem kog djavola babu vode... :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

mango

Quote from: Deda on April 30, 2009, 01:36:56 PM

Padoh od smeha :rofl:

Dada

Moje najljepse ljetovanje je ono kad je moja majka isla sa nama, Milica je imala 21 mjesec a Djina 6  :innocent: Vodila ih je na plazu rano ujutru, ostajala sa njima dok su spavale preko dana i uvece a mi uzivali sa drustvom do zore, dolazila sam samo da podojim Djinu  :D Jedino sto sam kuvala ali to mi nije tesko padalo.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

rafa

Rekorder koji je Aleksandra vodio sa nepuna tri, kolima u Grcku. I bilo je savrseno. :clap:
Spavao je vec celu noc pa smo stali jednom (zbog nas, ne zbog njega). Jedino sto moras da putujes nocu, ali to vecina ljudi i voli.
I mango je u pravu, bitno je da si na samoj plazi.
Neki apartmancic na kraju seal/ grada, gde nije buka i bude super.
Nismo nosili krevetac, to oni obezbede, i sve stalo u mali auto (+ jos jedno dete). :rofl:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Tchi

dedo, upishu  :lol:
moram bas ozbiljno da se dam na razmisljanje oko svega toga, pokusacu da u'vatim zmua sada preko praznika da bar nesto definisemo

Despina

Mi planiramo akciju za kraj maja,Sonja ce imati 5,5 mjeseci.Zbog broja djece smo se odlucili za gradic najblizi aerodromu, i planiram da nas sve spakujem u 2 kofera :lol:
Ambiciozno, nema sta :innocent:
A, L, S

janavi

i ja padoh
al vrh što Deda to kaže :rofl:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it