DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Kupila i probala ovo:

https://proteinskivecernjihleb.com/new-page

Odličan je, stvarno. Dva ovakva parčeta, kao na slici, imaju 50 grama. Stvarno je okej i po ukusu i po sastavu.

Definitivno je mnogo lakše držati dijete iz meseca u mesec, svašta se novo pojavljuje zgodno i dijetalno  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

Lani



anelore

Super je taj hleb, njega i ja smem 50g dnevno.

Lani

Ja sam se toliko navikla (i navukla) na Glukofit, ne smem da mislim šta će biti ako prestanu da ga proizvode ovi iz Maxija.

AnaK

Sad sam uporedila sastav, pa ipak neću da ga probam da mi se ne dopadne  :girl_haha: Držaću se proteinskog , za mršavljenje je bolji. U perspektivi, kad postignem želejno, bacam se na glukofit, da povećamo prodaju da ga ne ukinu  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

anelore

Juce smo u okviru psiholoske podrske na mom programu mrsavljenja govorili o psiholoskim gladima i njihovom povezanoscu sa prejedanjem.
Dobar pregled tih 7 kategorija psiholoskih gladi imate ovde https://www.budiok.com/psiholoske-gladi-prejedanje/
Mi smo juce pricali o prve cetiri, sledece nedelje pricamo o naredne 3, kao i o osecaju krivice.
Zanimljivo mi je bilo da razmisljam i pokusam da osvestim to da li kod mene postoji neka od ovih psiholoskih gladi koja se onda zadovoljava hranom i npr. shvatila sam da je moguce da uopste nisam do kraja osvestila svoju psiholosku glad za dodirom tj. da nisam osvestila kada mi je potrebna.
MIslim da za nas koji bijemo ozbiljnu bitku sa kilogramima ovo moze da bude prilicno korisno.
Inace, psiholog koja je sa nama juce radila je rekla da je i sama imala problem sa prekomernom tezinom i da je njen problem, koji je kod sebe prepoznala, glad za priznanjem.


stacka

Ja mislim da bih se onesvestila kad bih unela samo 500 kalorija u toku dana :think:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Ja mislim da je mnogo toga stvar navike, ovako teorijski, mnogi poste po dan ili dva samo na vodi, pa tih 500 za 2 dana nedeljno meni ne deluje neizvodljivo. Samo zbog mršavljenja ne verujem ni da bih probala, ali ovi antiaging i zdravstveni efekti me navode na razmišljanje  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

stacka

Sigurno si u pravu, verujem da je u navikama mnogo toga.
Realno, ni jedno povrce i voce ne nosi ne znam koju kalorijsku vrednost sa sobom, nego ranije uopste nisam obracala paznju na to, a sad kad brojim onda mi ta cifra od 500 bas mala.
I meni ti antiaging efekti u tekstu deluju najzanimljivije :girl_haha:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Dacko

Ja sam skoro čitala knjigu nekog nemačkog doktora gde se predlaže vraćanje prirodnim metodama očuvanja zdravlja kad god je to moguće (izvinjavam se ako sam već pominjala, sve mi se čini da jesam, ali ne mogu da pronađem u pretrazi), i on smatra da je post izuzetno zdrav jer dok nam je želudac prazan telo može da se umesto varenju hrane u potpunosti posveti regeneraciji. Međutim, on predlaže varijantu svakodnevnog posta: da se u toku 24 časa ne jede 14-16 časova, to jest da ako vam je prvi obrok npr. u 9 ujutru, poslednji ne treba da bude kasnije od 5 posle podne, a onda sutradan treba doručkovati opet u isto vreme itd. Meni to skroz odgovara zato što ni inače ne mogu da jedem bar tri sata pre treninga ukoliko neću da mi se tamo smuči dok skakućem, a posle treninga nisam ni gladna uz svu onu vodu koju u to vreme popijem. Neko dejstvo na liniju baš i ne vidim, pošto umem ja svašta kalorično da strpam i samo u osam sati, a ne mogu da znam ni deluje li zaista na regenerisanje bilo čega, mogu samo da napišem da meni takav sistem prija.

Lani

Da, to se zove intermittent fasting. Nisam nikad probala, ne uklapa mi se u životni ritam.

Ovo o 500 kcal dnevno dva puta nedeljno neću ni da komentarišem. Meni je 500 kcal barem samo doručak svakog dana.  ;D

moma

Pa meni se slosilo juce vjerovatno zbog malo.kalorija. i dvije kafe. Pocela sam.da se tresem. Jednostavno tijelo naviklo na vise.