stitna zlezda- zivot bez nje starija zena

Started by veki, May 18, 2013, 10:21:46 AM

Previous topic - Next topic

veki

Svekrva ima 70 godina i za par meseci je od normalno mrsave zene postala hodajuci kostur, a sve posledica stitne zlezde, vuce to jos dosta komplikacija, ali mene zanima nekoliko stvari.
sledece nedelje ce je pregledati hirurg i zakazati operaciju, ako neko zna koliko traje oporavak, kako to posle funkcionise, koliko ce joj trebati pomoc, da li ce joj prijati da bude u miru u svom stanu (zivimo u istoj ulici) ili da je smestimo kod nas kad dodje iz bolnice.
Ona i ovako ima tesku narav, a sa ovim problemom to se jos i pojaacalo sve u kombinaciji sa strahom od bolesti, doktora pa je prilicno zategnuto, za sad svi se uzdravamo i cutimo, ali to su meseci, mm je prvi poceo da puca, ali to je uglavnom kad dodje kuci pa onda istrese, ali se bojim da ce njoj nesto reci pa ce posle da se nervira ako bude kod nas. Ja sam najmanji problem, mene je dobro utrenirala da je necujem  sto u datoj situaciji uopste nije lose.
I uopste nisam pametna kako se posle toga postaviti i ponasati.
Svaki savet dobrodosao

Saska

moj svekar je tako u njenim godinama, odjednom naglo smršao, tako da mu je na prijemu u bolnicu pisalo "neuhranjen". On je i inače mršav, tako da je u roku od nedelju dana bio kostur. Prvo se sumnjalo na srce, baš je grozno izgledao, iznemogao, užas. Onda su provalili da je štitna i bila je opcija operacija u nekom trenutku, međutim, on je na svoju ruku (a inače je lekar) išao kod nekog privatnika u 29. novembra, koji mu je prepisao terapiju jodom. E šta se s tim jodom radi, nemam pojma, da li se proguta, zaboravila sam, znaće već neko upućeniji. Posle tog joda je bio mesec dana u Čigoti na Zlatiboru (o svom trošku) ne znam da li socijalno to ne plaća ili on nije hteo da čeka, a posle toga još neko vreme bio kod zaove, dok se nije skroz oporavio.


Od tad je prošlo 8-9 godina, oporavio se, funkcioniše, nije posle imao tegobe.

Dada

Ja sam operisana u srijedu, u subotu sam dosla kuci, u ponedeljak spremala rucak, prostirala ves itd ali imala sam 31 godinu. Racunaj da ako sve prodje ok mora biti bar nedelju dana pod stalnim nadzorom pa ti vidi kako ces  :bighug:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

veki

hvala, a kako se ti sad osecas, jer ti lekovi pomazu, da li je bolje ili losije. Izvini sto pitam, ne moras da odgovoris, samo da se pripremim

Dada

Zaboravih da kazem, meni su skinuli 2/3 i nikad nisam pila ljekove. Kod mene su hormoni uvijek bili ok, zbog ciste sam operisana ;)
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

veki

saska jel mozes da se raspitas u kojoj ordinaciji je tvoj svekar bio na tom jodu.


dedo, fala trebace meni puno ovih zagrljaja u narednom periodu.

Saska

hoću, videću da li se mm ili zaova sećaju. Čak sam ga ja vozila tamo, al da me ubiješ ne sećam se kako se zove. Negde pri vrhu 29. nov, s leve strane kad se ide od grada prema Pančevačkom mostu, otprilike preko puta GZZZ.

veki

da nije medica nucleare, tamo smo radili sintigrafiju, cintigrafiju kako se vec zove

Saska

jeste
sad kad sam ukucala, prepoznala sam ime
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Deda

Izvini sto pitam na ovoj temi, ali verovatno ste izmenili planove za more?
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

veki

za sad ostaje 13.07. ali  cekam utorak i pregled kod hirurga

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

veki

za sad kad smo prvi krug obisli je sledeca situacija,
nivo hormona je jako los, ona iako uspe nesto da pojede ima problem sto pocinju
mucnine po 2 dana a onda i ispovraca, pa se postavlja pitanje koliko se lekovi i zadrze i razloze u organizmu, ona je jos vise smrsala sad je na 44kg
Dr je rekao da jeste za operaciju, ali ako odreaguje na ovu terapiju kako treba najranije mogu da je operisu u septembru. Uglavnom ne moze da bude ni budna dugo, sve joj i svako smeta, a i tesko se krece. Insistirala je prosle nedelje da ostane 3 sata da cuva decu, kazu mi da je zaspala cim smo otisli, i da su bile tihe da je ne probude.