Main Menu

Naši mali vežbači

Started by stacka, August 10, 2010, 03:12:04 PM

Previous topic - Next topic

stacka

Nisam bila sigurna da li da otvorim temu na Jaslicama ili u opstem delu tako da ako je bolje tamo premestite je  :flower:

Bili smo danas u Sokobanjskoj, umesto Radovanovicke koja je otisla u penziju Aleksu je preuzela drka Markovic, koja je i I. i mene bas odusevila.

Elem, veliko dete je manje vise super. Postoji diskretna asimetrija kicmenog stuba i trupa i u stojecem polozaju mu je vidno izbacen stomacic, ona kaze da je trbusna muskulatura slabija nego sto bi trebala da bude. To moze da se koriguje nekim sportom a od nje smo dobili preporuku za ili plivanje ili dzudo/karate ili da u vrticu kad budu krenuli sa aktivnostima ga upisemo na ples. :girl_haha: prokomentarisala je kako je super sto smo nastavili da ga dovodimo na kontrole s obzirom na to da roditelji ako dete nema neki ozbiljan problem dovode decu do godinu, godinu i po a posle ih smara a da klince ipak treba pratiti bar do 7. godine zivota.

Sto se Mase tice, ona je kao sto sam i pretpostavila desno asimietricna i to poprilicno. Tonus joj je varijabilan, trakcija glave joj ne prati trakciju trupa a i vrlo blizu je tortikolisa na toj desnoj strani. Dobila sam kritiku  :-[ ladno je izvalila, ne znam na koju foru :lol: da Masi ja mnogo pricam ali da joj malo dajem igracke, tako da cemo danas u shopping 0-3 meseca :girl_haha:
Kaze da su stopala, zbog kojih smo dobili uput najmanji problem u prici.
Takodje je rekla da je nikako ne stavljam na stomak da spava :ces:
Vezbacemo sa Draganom ponovo :girl_in_love: jednom u nedelju dana ili jednom u dve nedelje, to cemo jos videti, danas nismo dobili vezbice jer je Masa primila vakcinu a vakcinisana deca ne vezbaju par dana.
Kontrola nam je za 6 nedelja.
p.s. Marty, ako hoces mogu da prekucam izvestaj ovde pa da ga protumacis
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

stacka

Evo :)
DG: Pracenje razvoja, Torticolis l.dex. (ili 1 nisam sigurna sta je)

Devojcica uzrasta 2 meseca i 3 dana.
Obim glave: 40.5 cm, obim grudi: 42 cm, VF: otvorena
Kranijalni nervi: na kratko prati pogledom u horizontalnoj ravni do 45st, RAF poz ROF neg
Sitan tremor brade. Grasp na rukama i nogama poz. Automatski hod u iscezavanju. Moro naglasen. Refl. ukrstene ekstenzije poz desno galant poz. Opistotonicnog drzanja. Misicni tonus varijabilan na GE, tet. refl.simetricni. Abdukcija kukova kao i DF stopala b.o.
Trakcija: glava ne prati trakciju trupa, zabacena, nagnuta u desnu stranu, noge semiflektirane i abdukovane. U ostalim polozajnim reakcijama dominira opistotonicno drzanje glave i trupa uz asimetriju na stetu desne strane. Spontalno, glava nagnuta u desnu stranu, zabacena, asimetricno drzanje tela. Postavljena u pronirari zabacuje glavu nagnuta na desnu stranu asimetrija trupa.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Tchi

igracke za malu bebu  :love32: meni su tiny love bile super za taj uzrast

emge

Stačka, super.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Marta treba u septembru da ima kontrolu, pa ću tad i Marka kod Boškovićke. Ona više nije u ambulanti dolje, gore je na odeljenju, ali vjerujem da će da ga primi :)

janavi

:bighug: za sve male od nas velikih vežbača
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

stacka

Verovatno, sto da nece kad vec vodite Martu glupo je da idete kod drugog dr.

Zaboravih da kazem da ce Aleksa isto ici tamo kod logopeda, jednom u dve nedelje, hoce da radi sa njim č, dž, š i l, kaze da r nije alarmantno jer ga on kotrlja a do 5. godine se tolerise. Tako da ce gospodin dok Masa radi vezbice, vezbati slova. Sa njim je bio I. pa ne znam detalje  :crazy: :rofl:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

pra-sence

E sad i mi vas da bodrimo u vezbanju :bighug:.
nama sleduje kontrola posle mora :)

disco2000

stacka

Ma ona riba, ne znam kako se zove, Ana valjda. Pisala sam o njoj nekoliko puta ranije. Kaze I. da je prokomentarisala kako A. zna sve sem L i R da kaze u stvari, ali se dosta mazi kad govori pa hoce da malo vezba sa njim a posto cemo Masu svakako voditi tamo onda ajde, nece mu sigurno skoditi.
Ovaj izvestaj, kako ti se cini?
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Ne pise nista za stopala :ces: osim da je dorzifleksija b.o.
Iskreno, prva pomiso mi je bila da mi je zao sto se niste javili jos ranije :( Slican nalaz je imao Laki na tom uzrastu, prilicno smo se navezbali... ali i vi imate iskustva i znate koliko je vazno uporan i svakodnevni rad...
A znas kako te je provalila za igracke? :lol: Sigurno je ocekivala da duze i do 180 stepeni u horizontalnoj ravni prati objekat. To cete uvezbati lako. :) Uzmi nesto jakih boja, ne previse sareno, npr. zuto crveno, stavis tacno ispred lica na 20ak cm, sacekas da uoci i fokusira a zatim pomeras polako sve dok prati, cim prestane vratis u medijalnu liniju i krenes na drugu stranu, isto. Cilj je da svaki put sve duze i u vecem obimu prati. Bez zvuka, samo vizuelno. Posle ces je zveckanjem pozivati da pogleda u tu stranu gde ste stali i nadje zeljeni objekat :) nakon sto se izgubio iz vidnog polja.
Sta radi kada je na stomaku, jel' provodi vreme tako kada je budna? :think:

edit: igracku treba da prati za sada samo levo-desno.

stacka

Hvala Marty :kiss1:

Ona ne provodi vreme na stomaku koliko na ledjima. Kad je stavim na stomak krece prvo da se odize od podloge a kako vreme prolazi gubi snagu i na kraju joj glavica padne skroz i onda tako lezi i kulira. U tim prvim trenucima na stomaku krece na desno i nekad se desi od tog odizanja da se sama preturi na desnu stranu pa je ja vracam.
Bas mi je zao sto jos juce nismo dobili vezbice, mogla sam da radim sa njom do ponedeljka, sad imam utisak da gubimo dragoceno vreme... mada, Aleksa je krenuo sa 3.5 pa smo uz rad, rad, rad korigovali, valjda cemo uspeti i sa njom isto. Jos nesto smo I. i ja primetili. Sa A. je Radovanovicka na pocetku propisala 2 puta nedeljno vezbe a bio je ocigledno laksi slucaj od Mase, na koju foru su onda njoj dali samo jednom u dve nedelje :think:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Ne mislim da je on, kako kazes, bio laksi slucaj. On je, ako se dobro secam, imao neki stepen centralnog poremecaja koordinacija, a ona to nema :)
To njeno preturanje je opistotonicno, nije dobro da takvu shemu engramise jer nije pravilno okretanje (to i sama znas).
Posalji itacku da mu dam disk i knjigu "Lako do prvog koraka", mogla bih da mu na Petri pokazem kako da je nosite i jednu osnovnu vezbicu.

stacka

Mozda bi joj Radovanovicka nasla i to da je pregledala :crazy: :rofl: zezam se, ova deluje stvarno kao "super djak" kako kaze za sebe :rofl: ispremetala je Masu jednom rukom da je meni stao dah :nokti2:
Aj videcu sa njim da dodje po to, ili ako si raspolozena da vas dve gospo'ice dodjete dok su bate u vrticu, primamo goste uvek :kiss1:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

OT - nema sanse, do kraja meseca sam u haosu :(