Hrono 2. ili hrononutricija za pocetnike

Started by Deda, September 05, 2014, 09:19:15 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Osnovni principi
Razmak izmedju obroka ne manji od 5 i ne veci od 6 sati
Period restrikcije traje 28 dana, tada nema uzine i zaboravite na krompir,grasak,mahunarke,soju,boraniju
Hleb od dozvoljeng brasnatj spelte,razenog,ovsenog,jecmenog heljdinog brasna iskljucivo za dorucak
Voda sme da sevpije pola sata pre obroka ili poslei izmedju koliko hoces, od tecnosti limunada bez seceraa koliko hoces i do 2 crne kafe, razmak je bitan, nevsme pola sata pre i posle obroka, cajevi ne vocni i sa aromama i mineralna voda 2,3 case
Ne preskakati obroke i jesti kolko ti dusa iste
DORUCAK jesti do 10, obavezno doruckovati, mesiti svoj hleb ili tonus ili hleb sa joprivom iz  maxija. Ako ima kvasca, obavezno tostirati, ne  mesati jaja i mlecno , moze kiselo mleko,dukatos, moze pavlaka ponekad. Suvi vrat, pecenica,pilece grudi,domace kobaje od jedne vrste mesa. Jogurt i cisto mleko zabranjeni. Namazi:tahini,ajvar bez secera,humus,maslac.Moze salata, kolicina dorucka koiko hoces a sto vise ,to je najvazniji obrok.
Jaja do 8 nedeljno.

RUCAK MESO I POVRCE, salata. Znaci tikvice,karfiol,paradajz ,paprika,kupus,kelj,keleraba,plavi patlidzan ,moze kombinovano povrce. Nema mesanja mesa, moze svinjsko i pecenje ,moze celo pile, mozecserpa kupusa sa junetinom ali nema mesanog mesa
VECERA Ili tunjevina ili belance ili belo meso sa povrcem ali ne crveno povrce.Obavezno vecerati
NEMA SIRCETA u hrono
Eto, to je to, dopunicu
Posle vecere, 2 sata pauzirati pa ici na spavanje.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

monochrome

jedem mahunarke :-[
i naravno, proteini biljni...masnoce biljne...kafu sam batalila dok ne postignem zeljene rezultate, a mozda i zauvek...drzim se razmaka ko pijan plota, nista ne grickam...
za dorucak npr. pojedem tonus sa avokadom...kajganu od tofua, ajvar i tako...
nego, aj' da ovaj moj hrono bude neki kao poseban...zvacemo ga kobajagi hrono :lol: :lol: :lol:
mene stanje mog stomaka ovih dana odusevljava...a bas mi je uvek bio kriticna tacka...imam osecaj da vise nece...u roku od 2 nedelje, uspela sam se uvuci u jedne uske hlace, koje su mi kao bile ok, ali nisam mogla da ih zakopcam :clap:

Deda

Za vegeterijance u centru propisuju poseban rezim sa kojim se ja nisam srela tako da ne mogu da pricam. Ja volim da se drzim prsvila., mozes kako hoces ali to nije hrono, a ja bih volela da jos neko smrsa ovako.  Dawn i ja jesmo

monochrome

dobro, aj' necu vam ja onda uskakat' sa ovim mojim i takodjer se nadam da ce jos nekom ovaj rezim da pomogne :clap: :clap: :clap:

Deda

Da me ne shvatis pogresno,  menjaju sve i svasta pa onda pitaju sto ne mrsavim.  Ja sad kad sam smrsala imam svoj oblik, a dok nisam videla prave rezultate bogme po pravilima

monochrome

Quote from: Deda on September 05, 2014, 09:46:47 PM
Da me ne shvatis pogresno,  menjaju sve i svasta pa onda pitaju sto ne mrsavim.  Ja sad kad sam smrsala imam svoj oblik, a dok nisam videla prave rezultate bogme po pravilima

ma ne shvatam te pogresno, ali pravo da ti kazem, ja ni nemam neke extra probleme...taj stomak mi je dosao na neke skroz bzvz grane i ja citala o hrono, ucinilo mi se logicno i dobro, prilagodila mom nacinu zivota i stomak se topi, a ne susim se posvuda, ak' me razumes :rofl:
mislim, ja uz sve ovo i vezbam...hodanje i joga...

monochrome

meni mahunarke mozda ne smetaju jer se i inace drugacije hranim...npr. ne nadimaju me...uopste...ranije, uz hleb...npr. pasulj, itekako jeste...
prosti seceri su mi inace neprijatelj, mada voce jedem (ne sad), ali kako nisam ljubitelj, ispada da mi dobro dodje :girl_haha:

Deda

Dobro je da se limunada oije pola sata pre dorucka, tako ubrzava metabolizam i probavu.  Ja vise ne smem,  nekad jurcam do toaleta.  Mlak limunada

monochrome

ja vodu sa limunom cim progledam, pa klonja, pa dorucak :rofl:

MissL

Cetvrtino koliko si dugo vec na tom rezimu?
Stiv 24.11.2003.

Deda

MissL

Stiv 24.11.2003.

senka

:clap: :clap:

kafa mi je bitna zbog prEtiska
nisam znala za sirće, tu sam zgrešila malo