Main Menu

koje svetske kuhinje su vam top 5?

Started by monochrome, April 28, 2014, 01:03:03 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

ja bice imam skotske krvi...poridz volim slan :girl_haha:

Glitter

Iskljucivo slatko i to kad spremi ovaj moj Škot  :girl_haha: on isto jede slatko, ne slano :think:

monochrome

ma ne voli svako tako slano...ja posolim, a onda toping od borovnica :lol:

AnaK

Ajde recepte na sunce za te savršene poridže.
Janko 23.7.2002.

Glitter

za poridz se kupuju ovsene pahuljice, oni ih zovu rolled, ne znam kako se to kod nas zove.
uglavnom stavi se na rignu u serpu pola vode pola mleka, par kasika secera (ili bez) i pusti se da prostruji. kad se to dogodi umesa se ovas. gustinu ne umem da objasnim ali ne sme da se umesa pregusto i da se ugusi tecnost.
temperatura na sporetu se stavi na najnizu i povremeno se mesa. po pravilu se kuva oko 10 minuta. do tada ce i poridz razljigaviti i biti taman za jelo

Lukina mama

grčka

italijanska

kuhinja Severne Afrike (kuskus, tabuli, bulgur i te stvari  :)

kineska

meksicku volim da pojedem, ali ne volim kako se osecam posle kada je jedem  :)

thai i nisam neki ljubitelj...
Luka ,09 April 2005

Lani

Nisam stavila meksičku (iako volim taj fazon kuhinje i te ukuse) jer ovo što mogu ovde da probam a da se naziva meksičkom kuhinjom je verovatno miljama daleko od prave stvari.

Dawn

Najviše mi prija mediteranska kuhinja, volim i mađarsku, srpsku i kinesku, ne volim previše začinjenu klopu.

Summer

Ja sam bila na veceri na Floridi kod Meksikanaca,koji su znali da ne volim ljuto i napravili mi light varijantu,a za njih posebno bas ljute sosove,kao i za moju drugaricu koja se izjasnila da voli ljuto. Ja samo sto nisam umrEla,a ona je bljuvala vatru :tenism: :rofl:

Ja volim mediteransku, grcku, italijansku,thai i kinesku,franc.sireve i vino,spanski tapas i vino. Ne volim indijsku,japansku ni libansku.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

monochrome

porridge aka ovsena kasha

za nas troje ja uzmem 2 solje ovasa, solja vode, solja rizinog/od ovasa mleka
so
ja prvo isprzim deo ovasa...onako...malo...smeka radi
onda stavim ovas, mleko i vodu u serpu...polako mesam dok ne provri, na vrlo laganoj vatri...dodam so...mesam tako 10-tak minuta...
ostavim 2,3 min. da dane i onda svak' sebi dodaje toping po zelji...ja volim borovnice, dragi javorov sirup, malo nerafiniranog secera (stavim i ja koje zrno), stelka voli agavu, pa bilo koje bobicasto vice...nekad jedemo sa kakaom...
ja ponekad umesam koprivu ili kale...

AnaK

Janko 23.7.2002.

Unabebili

mediteranska
srbijanska (jug Srbije)
vojvodjanska
francuska

i ponesto od kineske

ostalo , ono sto sam ja probala, nije me raspametilo

mozda nisam dovoljno probala  :think: :rofl:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Zumbulica

Ja definitivno nisam dovoljno probala, a kad je slano u pitanju izrazito tesko i sporo usvajam nove ukuse, tako da mi par puta nista ne znaci  :lol: ... 

Ovsenu kasu pravim od ovsenih mekinja, nekad dodam malo seckanih pahuljica, tako se lomnjene kupuju. Stavim mleko/vodu, kad provri ubacim i kuvam pola minuta da ostane redje. Ostavim malo da postoji, za to vreme se i zgusne, dodam parce maslaca i zicom umesam. Jedemo sa medom, osrasima/lesnicima/bademima, i vocem, najcesce zaledjene borovnice ili maline a nekad moze i banana, onda skoro bez meda....
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Dawn

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/