Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

linga

Stavila sam je samo dok jede, da bi mogli da je slikamo, jer  u suprotnom otima fotoaparat.
U tom uzrastu smo je stavljali u nasem krilu da sedi jer isto nije htela ni minut da bude zaturena. Pa smo kombinovali, 5 minutastomak, pa pronosamo, pa malo u krilima, pa u krug.
Sad vec sedi, solidno, ali ima sedam meseci za koji dan.
Mislim da ne treba opterećivati kukove, ali da koji minut u tom položaju zaista neće da im smeta. Naravno nikako dugo, ali to vazi i za bouncer, i za ležanje na leđima, za sve...

Pepi

Meni Petar uvek zavrsi na ledjima dok spava ...pola sata je mnogo od kako ga stavim na bok,do toga da je guzom odgurao jastuce ili urolan peskir...na stomaku kad je budan izdrzi 5 minuta i krene da place jer iz tog polozaja ne moze da gleda okolo...

linga

nek spava na ledjima sad je vec veliki i sam se namešta  :girl_in_love:
A za stomak znam da se bune ali forsiraj stomak u budnom stanju, 5 minuta pa ga pronosaj pa opet 5 minuta na stomaku i tako ukrug.

Tchi

ok, hvala, ja gledam kad mi je u krilu da ga pustim malo, ali da mu teziste bude na mojoj ruci preko grudi, a druga ruka ispod njegovih kolena, jedva cekam da pocne da odahnem malo

emge

MOja djeca su sa punih 6 krenula da jedu čvrstu hranu i za taj jedan obrok su bili u stolici, sa spuštenim naslonom.
Počeli su da sjede kad su sami naučili da se dovedu u sjedeći položaj, iz četvoronožnog naravno.

U svakom slučaju, možeš da ga staviš u taj poluležeći sjedeći, ako su kukovi ok (meni je dr rekla da kad beba stavlja obje noge usta, to znači da su kukovi ok - ovo mi je rekla pedijatar, a ne fizijatar, pa ne znam kakav je njihov stav po tom pitanju)

linga

Da Emge ovo sto ti kazes vazi totalno, osim za jelo kod nas, jer imamo onu trip trap stolicu koja nema vise polozaja... No, ionako zavrsi u mom krilu kad jede  :love32: i mazelja me rukicama  :love32:

Tchi

za sada ga hranim u bounceru, sa 20 dana je imao ok kukove, sutra cu da zakazem drugi u sokobanjskoj, ima jednu nesimetricnu brazdu, ali pedijatar kaze da je bitno da guza izgleda ok, obe nozice gricka vec mesec dana

Vockica

Quote from: linga on December 20, 2011, 11:25:10 AM

Mislim da ne treba opterećivati kukove, ali da koji minut u tom položaju zaista neće da im smeta. Naravno nikako dugo, ali to vazi i za bouncer, i za ležanje na leđima, za sve...

Kukove ne opterecuje sedenjem vec preranim ustajanjem!!! Kad smo bili na kontroli kukova bas sam pitala to .Dr Smoljanic mi je reklao da ako hoce da sedi moze i sa pet, kukovima ne smeta nista, ali KICMA se opterecuje.Ukoliko je dete cvrsto i sedi pravilno moze ali podupiranje ne. I naglasio mi je da ne stane na noge pre osmog meseca.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Tchi

meni je maksa ustao sa sedam nema tu spasa, ne mozes ga vezati do osmog

Vockica

Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

vrana

Imam pitanje za mame zimskih beba: jel ja moram bebi da stavljam kapicu posle kupanja? Meni se to bas, bas ne svidja, i rado bih bila moderna i izbegla to  :D

edit: mislim, znam da NE MORAM, nego me interesuje da li ste vi to radile :lol:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

disco2000

Kakve to veze ima sa modom? :D
mozes, naravno, nista nije pod obavezno... mada najmladji nemaju dobro termoregulaciju i glava im je nesrazmerno velika u odnosu na telo, pa ipak....

disco2000

Ja jesam... dok nije prerastao prve kapice.

Lani

Iva je zimska beba, ja sam joj stavljala te kapice pa možda mesec dana. Nećeš valjda da mu pereš kosu svaki dan?  ;D

Tchi

i sad kad mu jednom nedeljno operem kosu stavim sat vremena dok se malo ne osusi glava...ne moras one sa vezanjem imas i lepse kapice