Main Menu

Pozajmljivanje stvari

Started by Unabebili, November 12, 2014, 10:34:36 AM

Previous topic - Next topic

monochrome

kalimero

Quote from: Lani on November 12, 2014, 11:32:37 AM
Meni Mardž ne da da joj kupim novu knjigu jednu koju sam joj upropastila peskom i vodom letos na moru .
Ali doskočiću joj ja već nekako.  :turpija:
jao, ovog se secam  :love32:

Quote from: Unabebili on November 12, 2014, 11:38:14 AM
ostalo - nosi, al budi dzek

mrzim funjarski odnos prema svemu tome, eto  :lol:

:girl_in_love: :kiss1:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Margarita

ma idi, lani :kiss1: ja i zaboravila na to
kaze upropastila, a nije mi dala ni da vidim :rofl:
da mi je neka bitna I draga knjiga, pa I da mi kupis, ali greota da opet dobijem knjigu koja mi se nije dopala :innocent:

novac ne volim da pozajmljujem ni u jednom pravcu, mnogo se lose osecam kad nesto dugujem, visi mi nad glavom dok ne resim
stvari manje - vise, ali i kad uzmem nesto strepim da mu se nesto ne desi :lol:

kalimero

ja sam sa kumicom razmenjivala par godina istu novcanicu, ja njoj, ona meni, vise nismo znale cije su originalno te pare.... :lol:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Margarita

kali, a klizaljke :rofl: :-[
taman cu da ih donesem na babine :girl_haha:

kalimero

ahahahahahahah, klizaljke........ Mozes opusteno da ih cuvas jos 4 godine, dok nekima noga ne poraste......a mogu i druga mansardska deca da se uce.....

Sad ste me podsetile, hokejaske opreme sam se napozajmljivala, ali volim da vrbujem decu na hokej :lol:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Xe

Slabo šta pozajmljujem od drugih, MM je tu više naklonjen da traži, ja se sva naježim. Ako nemam, ima da se snađem.
Pozajmljivala sam pare, ne mnogo, nešto su mi vratili, nešto nisu, ni ne pamtim, iskreno. To sam unapred alalila kad sam davala. Tako i knjige. Neke mi nikad nisu vratili, onih bitnih se setim, zapamtim ko me je zeznuo i ne pozajmljujem mu više. Jednostavno. Prosto mu ne dam priliku da uzme.

Od komšinice pozajmljujemo stolice svake godine za slavu, ona jedva čeka da ih vratimo pošto dođemo s punim tanjirima  :lol:  Onda kreće međusobno dobacivanje tanjira s kolačima i ostalim đakonijama.  :girl_haha:  Sad sam od nje pozajmila stajler i planiram da joj ga vratim uz čokoladicu ili nešto slično, ne volim da idem praznih ruku, a i ona je ista, ako ne i gora od mene, te smo se našle  :girl_in_love:

Što se prijatelja i rodbine tiče, mi smo svi naklonjeniji poklanjanju i razmeni nego pozajmicama. Poklonila sam deci neke sprave, dvosed koji je privremeno završio na vikendici, garderobu, cipele, od sestrine kume zauzvrat dobijem cipele svoj broj  :girl_haha:  i tako, robna razmena  :girl_haha:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Lukina mama

i ja pojzamljujem stolice od komsinice za slavu  :girl_haha:, posaljemo hranu i svi srecni :)

jedino cega se secam su knjige, i isto ne zapisem. a zaboravim....

mm je pozajmio pre nekih 10-11 godina drugu nekih $2000, sto su bile pare za njega, on je tada dosao iz cikaga za milwaukee gde je mm ziveo, zahvalio se vratice .......evo tih istih 10-11 godina kasnije, ni traga ni glasa tim parama....i sve se promenilo u njihovom odnosu...jer to je bila pozajmica, a ne dar.

a taj isti drug se prilicno galantno ponasao, markirana garderoba....i onako na nivou, jednom prilikom ga je mm pitao zate pare, rekao mu je da navodno nema....

mislm slazem se sa onim, pozajmi onoliko koliko mozes da oprostis, ali ovog druga mm je bas bezobrazluk...

mm je rekao da mi treba 1$ za zivot, mu ne bi dao....

nisam nikada imala toliko para da pozajmljujem  :girl_haha:
Luka ,09 April 2005

martina

ovako nekako kao zumbi, posudim onome na koga znam da mogu da se oslonim inace

knjige ne racunam, to zaboravljam u oba pravca, a rijetko uzimam od nekoga. moja lela kad mi da knjigu odmah kaze da ne vracam, ne skuplja knjige
ja nekad volim da procitam opet

ako mi je bitna knjiga, naglasim. ostalo mi stvarno nije toliko bitno

ovdje kod nas mi je logicno da se kupi novo ako se pokvari

od vecih stvari posudimo komsiji nekad alat, ne moze svako sve da kupi
ili mi od njih
evo sad drzimo neke njihove stvari u garazi, to su one komsije kod kojih sam prala ves nakon pozara, i kod kojih su djeca bila. mislim, voljela bih da te stvari nisu tu, ide zima, za auto, ali stvarno ni mrtva ne bih to rekla ni meci - a i znam da ce mark to da skloni cim moze
mislim, ti ljudi su obrazli i gotovo, nije to one off

sto se para tice posudjivali smo striki, stvarno im je trebalo, ne znam ni da li su nam sve vratili, ali to stvarno nije bitno, znam da ce da vrate ako nisu.

ovako vrlo rijetko posudjujemo pare izmedju sebe, ima banka, cist racun duga ljubav.

imamo samo jednog prijatelja, kuma mog, koji nista nece da kupi ako mi imamo, racuna ko da je njegovo. malo to nervira. ali isto tako to je covjek na koga mozemo da racunamo. onako, ko rodbina, ima svoje mane, jbg. sta da se radi. nekad popizdimo, nekad iskuliramo, al tako je
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost