Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

anelore

Meni su deca oboje skinuli pelene tek posle drugog rodjendana, ostavljala sam ih i mokre, nista nije vredelo dok nisu bili spremni.
Sava je posle pravio probleme sa kakenjem, zadrzavao stolicu, nekoliko meseci, to je bilo jezivo  :crazy: a Vida bi se od besa ili nezadovoljstva upiskila, poslednji put je to uradila pre mesec i po kada sam je probudila da idemo na neki rodjendan i obukla joj nesto sto je ona procenila kao neadekvatno  :crazy:
Ja ne bih forsirala prelazak sa pelena na nosu ili WC solju (a ovo drugo se nama pokazalo kao mnogo bolja opcija i podsticaj), moji su znali uveliko sve to sto i P. sada zna i koristili pelene. Ne bih se na tvom mestu previse uzrujavala, neka ga stave na nosu u vrticu, to je OK, ali sad bas skidanje pelena po svaku cenu ne mora. Probaj dva-tri dana, ako ne ide, ostavi, pa probaj za mesec dana.  :kiss1:

Pepi

On na nošu redovno ide u vrtiću odavno, od početka, kad i sva deca, i uvek piški. Ali to mu ne smeta da se posle 10 minuta upiški u gaće. Naravno, ja neću forsirati, stavljaću ga na nošu, ali ćemo se i družiti sa pelenama, kod kuće  :crazy: Danas se ukakio u gaće u vrtiću, zavukao se ispod stola i dok su shvatili šta radi bilo je kasno.
Ali bes, bes   :wall:
Kod kuće mogu da iskuliram, nek plače, baca se, smiriće se. Nego me strah na ulici, da se ne udari, da se ne povredi,otima se, da mi ne izleti na ulicu  :nokti2: Sve mislim da je to neka faza, pošto do pre nedelju dana nije bio takav. Ostaje mi samo da mantram pročičepročičepročiče... :baba:

anelore

Ja sam u nekim situacijama, kada procenim da je opasno, Vidu bukvalno prebacivala preko ramena, kao vatrogasac, i tako je nosila.
Pepi, meni se cini da on jos nije spreman, a i moguce da mu je to malo previse promena odjednom. Probaj da sacekas do npr. Nove godine, tada cete sigurno nekoliko dana vezano biti kod kuce, pa da onda razgovarate o skidanju pelena. Meni je kod moje dece dosta pomoglo sto smo o tom skidanju pelena pricali danima unapred, od tad i tad ne kupujemo vise pelene, ceo dan samo gacice, odlicno su reagovali na tu pripremu i takav dogovor.

linga

Slažem se sa Anelore i za bes i za pelene. Sa Sarom sam mesecima bukvalnop pričala o noši i pokazivala gaćice, ona je jedno 6 meseci imala strah od noše (zbog moje gluposti jer sam je kao malu sa možda nekih 15 meseci stavila na nošu, bezveze, a njoj guza propala unutra  :-[ pošto joj je minijatrurna). Možda nije spreman, popričaj sa vaspitačicama.

Margarita

pepi, to moze da bude reakcija na prestanak dojenja, velika je promena za njega
nek mu se to malo slegne, pa probaj za mesec dana ponovo

Elanor

druga su pravila kod kuce, druga u vrticu :innocent:
milena je godinu dana u jaslicama bila suva i piskila na nosu, a kod kuce vristeci odbijala da istu i vidi i nosila pelene (kod kuce ih je skinula oko treceg rodjendana). osim sto me je nerviralo sto me zeza, nisam se mnogo uzbudjivala oko toga. svi na kraju nauce, zar ne?
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Ja bih za njega tako osetljivog i bolešljivog, čekala leto, iskreno. Do tada, ako sam prelomi, OK, ali sve ostalo mislim da može da sačeka.   :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Blue

Quote from: Pepi on November 15, 2013, 09:28:26 AM
Ovo moje dete me izluđuje:zna boje, zna da broji, zna mnogo pesmica,sto đavola zna

ne mogu da verujem da sa dve godine vec toliko zna  :love32:

pametnica  :girl_in_love:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Pepi

Ma brzo će i BB tako, pa ćeš videti  :)
Sad nisu sva deca ista, moj bratan, dva meseca stariji od dase, osim mama, tata,i sl, ne govori iako sve razume, tako mu je i srednja setra tek sa 2,5 prvu reč izgovorila, a dasa je izgleda na najstarijeg brata,rano progovorio, radoznao, sve upija kao sunđer i podjednako nevaljao  :girl_haha:

vojka

dujka nista ne prica
ali i coka je jako kasno propricala
zato je, coku, sad povremeno molim da malo, bar malo, cuti  :girl_haha:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Pepi

Pa Dujka je još mala  :love32:
A tako i snajka,Laru moli da ćuti bar 5 minuta  :girl_haha: