Main Menu

deca, prijatelji i provod

Started by vojka, January 04, 2013, 09:09:51 AM

Previous topic - Next topic

Finalina

Quote from: vojka on January 04, 2013, 09:09:51 AM
mozda ce moj post delovati malo konfuzno, jer je u sustini postavljeno vise pitanja
elem, kod mene je nekako podeljeno, tj deca+prijetelji+provod se nekako ne mesa  :think:
ne znam da li je to zbog moje postavke u glavi ili moje prijateljsko okruzenje nije child friendly
hocu dvk da mi nemamo neke organizacije tipa vidimo se sa prijateljima, povedemo decu i organizujemo provod
nego je to nekako uvek zasebno
npr, ako idemo na izlet idemo coka, mm i ja (sad ce naravno i dujka da nam se pridruzi)
ili ako se ide na neke manifestacije, tipa ulica otvorenog srca opet je slicna ekipa  :girl_haha:
ne mislim ja da bi trebalo svuda i uvek biti sa decom, prija mi itekako da se vidim sa prijateljima bez dece, i da samo nas cetvoro odemo negde, ali nekad bih to i iskombinovala, samo nisam sigurna zasto to i ne radim, da li je problem u meni  :think: ili ne, ili je mozda kombinacija ta dva faktora
da ne komplikujem dalje
Dok su bili mali meni je bilo dovoljno da smo nas cetvoro zajedno, ako mislimo na izlaske i zabavu sa decom. Sve ostalo nisam nesto posebno praktikovala jer su mi mesanja druzenja dece i odraslih, po mom shvatanju ugodjaja, zahtevala previse uklapanja za jako malo efektivnog zadovoljstva ( ja sam prakticno imala dve bebe istovremeno i nismo bili mnogo upotrebljivi za drustvo, bar u tim prvim godinama ). Kasnije, opet mi je bilo sve usmereno ka deci i tako smo se i kretali, pa koga susretnemo meni bude super. Takođe, nije bilo mnogo ljudi oko nas koji su imali malenu decu i ja se nisam ni trudila da se nesto posecujemo ili izlazimo sa onima kod kojih sam nailazila na komplikacije oko dogovora. Ja sam za dogovore sasvim prakticna i kapiram da treba napraviti ugodjaj, a ne smaračinu oko toga kako neko vodi brigu o svom detetu (znate one slučajeve kada morate da udjete u nečiju organizaciju i da servisirate neke navike ne bi li se napravio dogovor kao da i sami nemate dete npr). Hocu reci, malo je onih koji su laki za dogovor i sa malom decom nije bas ni lako napraviti idealu. Najcesce, pozovem i obavestim gde idemo i sta radimo pa ako taj neko zeli on nam se pridruzi ili ako zna sta hoce (nesto drugo) da se dogovori onda pravim kombinacije. I jos nesto  ;D  -ja sam veliki protivnik dece po kaficima i kafanama, ako mislimo na susrete sa drugim ljudima (sa i bez dece ) tako da je to u startu eliminisano kao opcija. Jedino sto porodicno izlazimo vec godinama, u jedan isti restoran, gde nam je sve potaman i gde smo navikli tako i lepo nam je bas bas.... Inace, te kucne posete sa decom mladjom od cetiri godine su pa sta znam kako bih to nazvala ... uglavnom promasaj za miksovana druzenja. Misim da svakom treba svoje i ja zato najcesce ne kombinijem mnogo svoj i njihov drustveni zivot bas po svaku cenu. Ako se razumemo ;) ... p.s. moji su sada dovoljno porasli da nam je funkcionalnost sasvim drugacija u pogledu drustvenog zivota i ovo sam komentarisala kako je bilo dok su bili maleni

linga

Ne znam, mi imamo mali krug prijatelja koji imaju decu i skojima se družimo regularno, to bude ili šetnja  napoplju plus neki mek ili child frendli mesto, ili kućno druženje gde smo još i najopušteniji. Oni prijatelji koji nemaju decu se uklapaju prema nama, recimo dodju kod nas uveče pa ćaskamo uz piće dok deca spavaju  :girl_in_love: Realno ja mnogo manje idem sama bilo gde nego što bih mogla, n :girl_in_love: jpre je razlog bio dojenje, a onda navika i iskreno umor, jer dok sve obavim (što je na meni i što nema ko drugi da uradi) više mi nije do izlaska iz kuće  8)
Realno zavisi i od ljudi. meni nije problem da se za pola sata spakujem i odem recimo na celodnevni izlet, ako sam slobodna, nekom drugom jeste. Imam jedne drugare s kojima sam se odaljila, jer njima je sada kada imaju malo dete sve komplikovano i teško, ne mogu da se voze autobusom, ne mogu da dodju, ne mogu da remete nimalo ritam bebi (koja ima skoro tri godine ). Prvo sam se ljutila i bilo mi je krivo, jer sam ja svoju decu uredno vukla dok oni nisu imali svoju, a onda sam shvatila da ne mogu svi da budu isti i da ne mogu oni da se menjaju zbog mene. Volim ih i dalje ali se retko vidjamo. Ali ja znam da sam neuobičajena, zapucala sam proletos sa troje dece sama za čačak da bih vila dva sata na rodjendanu koji je moj brat od tetke pravio kćerki

jel

kod nas najbolje ispadne kad mixujemo i klince
meni licno to (iako jeste komplikovano, Z zahteva spec paznju i fizicki)
je najbolje i najlepse  :love32:

mada naravno nocu je bez dece  :)
My name is Luton, Robin Luton :lol:

rafa

Volim i sa decom i bez dece.
Ne idemo uvek u paketu, volim da se vidjam i van njih i bez dece  :innocent:
A ponekad mi se vode kad ih niko ne vodi  :lol:

U principu sam se navodila dece svuda i preko sve mere (za moj ukus previse, nismo morali jer onda vise ne postoji za njih ne i izgube sve kompase sta je za roditelje a sta za decu),sad su i porasli pa nemam grizu savesti kad uzivamo bez njih.
I vodim ih u zavisnosti od toga gde idemo, s kim se vidjamo, na koje mesto se ide, kako sam raspolozena i slicno.
Ima ljudi sa cijom se decom i u dva kompleta super provodimo, imam i prijatelja kad imam utisak da sam pogresial sto sam ih povela.

Tudja deca mi nikad ne smetaju, naravno  :love32:
samo moja ponekad  :lol:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

maxic

Nisam voljela da ih vodim u posjete kad su bili mali, vise sam voljela da se dolazi kod nas. Najvise zbog svog sebe, ne mogu da jurim i smisljam zabavu po tudjim kucama, ne prija mi, cesto mi je i presjelo. Imam jednu drugaricu koja ima odraslu djecu i ona nije ziva htjela da cuje da dodjem bez njih, ali to je zato sto ona izuzetno voli da se bavi djecom i nije joj bio problem i da joj sruse kucu. Opet vodila sam uvjek max. dvoje jer ja ne mogu da gledam sta rade.
Sad mogu da ih vodim gdje hoces.
Restorani su mi bili nocna mora, nikad se svi nisu ponasali kako treba, ali i to podje, sad i tamo idemo bez problema. U restoran idemo samo da jedemo, ne da se druzimo, tako da toliko mogu da se obuzdaju.

Generalno vecina sa kojima se druzimo ima djecu i zavisno od vremena zakazanog druzenja i mjesta ili vodimo djecu ili ne. Najcesce vodimo, jer mi sad imamo kome da ih ostavimo, ali drugi nemaju, i ne odlucuju se za siterku ukoliko nije neki poseban povod, tipa odraslih rodjendana.
Vojka , razumijem zbunjenost. Vremenom shvatis gdje je ok da ih vodis, gdje ce njima biti lijepo, ali racunaj da ces se nekoliko puta i iznenaditi,
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

vojka

pricam o vremenu pre dujke, i o vremenu kad dujka malo poodraste
nemam problem u smislu, da ne znam gde da vodim decu, a gde ne
vec da bih nekad iskombinovala vidjenje tipa setnja po adi deca, ja i moji prijatelji
ili neki jednodnevni izlet na kosutnjaku/zvezdarskoj sumi   i slicne aktivnosti
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Saska

probaj, možda se neko i priključi. Ljudi su često inertni, a onda se super provedu kad se malo mrdnu iz kolotečine.

Xe

Mi imamo sasvim drugu vrstu problema. Svi su navikli na to da smo samo nas dvoje, pa sad kad Milica moze i hoce da ide nekud s nama - ne racunaju na nju.
U to, naravno, ne racunam svoje roditelje i sestru, koji je uvek i svuda zovu - isla-ne isla. A ide :D
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Deca mi nisu smetala ni kad sam imala 16 (kad se rodio moj sestric), a narocito ne sad. Samo, male dece vise nema u nasim zivotima, uglavnom svi imaju veliku decu pa dolaze bez njih. Ostaje nam sad da cekamo unucice  :girl_in_love:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Pepi

Xe, čim pre ti dolazim sa malim decom  :D pa ti vidi šta ćeš  :turpija:
Mi smo poslednji od društva dobili dete, i to mnogo kasnije od ostalih...nikada mi nije smetalo da dođu sa decom naprotiv, i mm i ja obožavamo decu...dasu sada svuda vodimo, nemamo kome da ga ostavimo a i da imamo mislim da ne bi, koliko smo ga željni  :girl_in_love:
A imali smo i te varijante da se pokupimo, drugi sa decom, pa da odemo na avalu, košutnjak, itd...i to mi je baš lepo...i žao mi je što par prijatelja uvek kasni, ima izgovore ne stižu zbog dece, i sl...
Samo da se dokopamo kola, svuda će nas biti  :girl_in_love:

Finalina

Quote from: Pepi on January 04, 2013, 11:03:50 PM
:love32: :good:  ..... meni je to najcesce presudno u raznoraznim prilikama povodom druzenja, izlazaka i sl .... pokretna, okretna, a i uvek sam imala gde da ih presvucem  :girl_haha:

linga

Quote from: Pepi on January 04, 2013, 11:03:50 PM
Xe, čim pre ti dolazim sa malim decom  :D pa ti vidi šta ćeš  :turpija:
Mi smo poslednji od društva dobili dete, i to mnogo kasnije od ostalih...nikada mi nije smetalo da dođu sa decom naprotiv, i mm i ja obožavamo decu...dasu sada svuda vodimo, nemamo kome da ga ostavimo a i da imamo mislim da ne bi, koliko smo ga željni  :girl_in_love:
A imali smo i te varijante da se pokupimo, drugi sa decom, pa da odemo na avalu, košutnjak, itd...i to mi je baš lepo...i žao mi je što par prijatelja uvek kasni, ima izgovore ne stižu zbog dece, i sl...

Ali vi step osebna priča :girl_in_love: moja deca od prvog momenta idu kod P. u naručje :)