Decja soba - dzungla: dajte ideje, savete

Started by Plava Baklava, May 18, 2009, 03:28:56 PM

Previous topic - Next topic

stacka

Kako je sladak ovaj sator sto je Jel postavila  :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Glitter

direktore moj sobi je definitivno potrebna promena, posto je vecina zezalica bebeca, mada veliki prikazi zivotinja u mraku detetu mogu da izgledaju vise zastrasujuce nego sto zaista jesu, cak iako on sam odabere. Po mraku deci sve izgleda vece i strasnije.
Ja bih se okrenula promeni boje zidova, nekim interesantnim bordurama, nekoj zanimljivoj lampi, mozda polici za knjige u nekom animal fazonu, ovde sam vidjala interesantne u obliku zirafe, mozda dezenirani okviri prozora, lijane ipak mozes nacrtati na zidu ako ih bas zeli. Iako tema koju je vasa zadao ima bezbroj mogucnosti ipak ce od ove godine biti skolarac, sto opet vodi (bar mene) vodi zakljucku da kada ne bude u skoli ili pisao domace zadatke provodice vreme napolju...Dakle trebace mu prijatna soba za ucenje i san... :kiss1:

maxic

PB, izgluglacu ti poslije, ima divnih posteljina, u tom fazonu, onda zavjesica, poneki jastuk, eventualno uramljeni print, koji u slucaju potrebe, mozes da skines.
Uticnice, korpa za papire, tepih, sve moze da bude u tom fazonu, eventualno neka lijana, palmin list( ikea ima ovo) i super se iskombinuje, izgleda "dzunglasto" a lako se promjeni ako dosadi.

Milos je neodlucan izmedju ajkuli i pirata, pa cemo da kombinujemo, ovako kako sam ti opisala.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Plava Baklava

Quote from: Glitter on May 18, 2009, 05:25:31 PM
direktore moj sobi je definitivno potrebna promena, posto je vecina zezalica bebeca, mada veliki prikazi zivotinja u mraku detetu mogu da izgledaju vise zastrasujuce nego sto zaista jesu, cak iako on sam odabere. Po mraku deci sve izgleda vece i strasnije.
Ja bih se okrenula promeni boje zidova, nekim interesantnim bordurama, nekoj zanimljivoj lampi, mozda polici za knjige u nekom animal fazonu, ovde sam vidjala interesantne u obliku zirafe, mozda dezenirani okviri prozora, lijane ipak mozes nacrtati na zidu ako ih bas zeli. Iako tema koju je vasa zadao ima bezbroj mogucnosti ipak ce od ove godine biti skolarac, sto opet vodi (bar mene) vodi zakljucku da kada ne bude u skoli ili pisao domace zadatke provodice vreme napolju...Dakle trebace mu prijatna soba za ucenje i san... :kiss1:

Eh, direktorce, soba ce se sad prvi put ozbiljno sredjivati. Posto gospodin i dalje spava sa mnom, i svoju sobu koristi kao igraonicu i to pretezno sa siterkom, bilo je glupo oko toga praviti nauku, ali sd bih htela da je bas sredimo i da se tamo utabori.

Satorcici ga ne interesuju, ali se rado zavlaci ispod kreveta, tamo lezimo i zajedno i pricamo i sl. Dakle, to bi definitivno bila neka pecina ili tako nesto. Zeli one rezbarene stubove ukrasene ornamentima  :lol: , razmatrala sam i varijantu mreze ispod samog plafona pa po njoj lijane, lisce isl, a dovoljno visoko da ne moze da bude opasno.

Nisku komodu cemo celu da prefarbamo i preuredimo, za nju mi je lako. Ostali namestaj bih ipak da ne ostetim. Ok, slona mu necu stavljati, posto bi bio na zidu preko puta kreveta, a zirafa je daleko i bice iza zavese, na prozoru, ona moze da ostane.

Od kog materijala najlakse mogu da pravim te neke elemente tipa stubova isl???? A da se dobro farba i lako obradjuje? Moram da pazim i na kombinaciju boju u smislu da ga ne stimulisu suvise, a oppet ni d aga ne uspavaju. Mozda zelene bocne zidove, a mozda i ostaviti plave i nabaviti dekor-fan nalepnice bokora trave isl. Nervira me sto ne moze da se kupi na metar ta samolepljiva folija od koejs e prave ukrasi za zidove, da, ako covek sama napravim neke detalje.

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

jel

Bas za pravu dzunglu - ako ostaju plavi zidovi bice presareno
(ili to moze biti deo dzungle iznad krosnje u vazduhu:))
najbolje su neutralni tonovi i onda zid naspram kreveta (ako je soba nedovoljno osvetljena) ili pored (ako ima svetla isuvise) da bude u jacoj boji dzungle npr zelena
na tom zidu mogu da budu
1.aplikacije npr jednostavni crtezi zivotinja
2. pravi slon
3. stilizovane lijane

ok, slazem se za krevet + pecinu ispod-samo je treba 'snajderski' doterati
za reljefnu obradu+farbanje najbilje je masiv, samo mislim da je to nepotreban zahvat

stocic+stolice takodje mogu da budu sa naslonom od zivotinjskih glava

samo, ne preterati>
dovoljan je jedan ili dva ekcentricna detalja
ionako ce biti gomila igracaka
( one mogu da vise kao mreze lijane sa plafona)

nadam se da sam ti nesto pomogla
:kiss1:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

jel

AnaK

Neki sigurnosni propust u skripti, pa dok ne izbace zakrpu. Ako je sa neta, direktno je linkuj. Ako ti je sa kompa, okači je na PhotoBucket ili tako nešto :)
Ako treba pomoć - viči.
Janko 23.7.2002.

jel

ono sto mozes umesto tih rezbarija od stubova da dodas neko uzglavlje tj bocnu stranu kreveta koja je od medijapana i sece se krivolinijski po sablonu i boji se po zelji
pa to moze da bude slonce ili sl.

naravno, prostirka prati temu, slike zivotinja...i ostali detalji
:kiss1:

sanjalica

Ne treba mene dozivati,
čim vidim u naslovu "uređenje"....eto mene!  :D

Elem, u sobi dečaka ima elemenata džungle, ali samo na zidovima,
mada, viđala sam na netu sobe koje potpuno izgledaju kao džungla,
ako nađem šaljem ti link,
a za sada evo fotki njihove sobe

Nikola 14.11.2001.