Main Menu

Happy Meal

Started by AnaK, March 20, 2010, 08:49:23 PM

Previous topic - Next topic

cici

Sećam se pre više od 10g sam videla dete u kolicima sa Coca-colom u flašici, tako da uopšte ne čudi kakvo je stanje sad.

Lukina mama

I ja da potpisem Lani :) ko da ce pomoci da deca jedu zdravije :hm: kada bi roditelji hteli da provedu malo vise vremena u kuhinji i da kuvaju, deca bi im bila zdravija sigurno. I kada bi umesto zabrane igracaka u HM zabranili da gledaju TV i igraju igrice do u beskonacno, e onda bi se mozda nesto sredilo, a ovo je nista.

Meni Luka nije popio ni jednu sodu, jedino kada je bolestan i povraca, onda mu dam malo 7UP, a ovako nema sanse.
Luka ,09 April 2005

maxic

Quote from: cici on April 28, 2010, 09:49:16 PM
Sećam se pre više od 10g sam videla dete u kolicima sa Coca-colom u flašici, tako da uopšte ne čudi kakvo je stanje sad.

Ja ovo stvarno nikad nisam vidjela. U mom okruzenju ( koje ne mora biti reprezentativni uzorak) rijetko ko djeci daje bilo sta gazirano, pa cak ni obicne sokove, osim na zabavama, rodjendanima. Nevjerovatno, koliko je mene koka kola ujedala za nos kad sam bila mala, i nije mi padalo na pamet da je pijem, ovdje klinci non stop zickaju. Milos prvi, samo gleda kako ce negde da mazne gutljaj.
MM se oteo kontroli pio je gomile tih sr.... recimo 5-6 konzervi dnevno. Onda je potpuno prestao, posto je na tv gledao neku emisiju o dijabeticarima.
Jos interesantnije je da prije par godina kada je imao operaciju, i razgovarao sa gomilom dr  i  nutricionistom, ni jednog od njih nisam mogla da ubjedim da mu kaze da je koka kola nezdrva, svi su se slozili da jedna do dvije konzerve dnevno nije strasno :wall:
Ovo za porcije- potpis dmi.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Deda

Jooj, moja drugarica isto deci stavljala koka kolu u flasicu, a deca joj debla i podbula , i sa kvarnim zubima.
I ako je bitno...nije ni koka-kola nego ona na eks imitacija
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

dmi

ja definitivno ne mislim ni da je koka kola strasna ponekad (ali ne za malu decu svakako) ali da svako preterivanje vodi problemu pa tako i ovo
i dalje mislim da nije resenje ukidati igrackice
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

MissL

Quote from: Marty Maraskino on April 28, 2010, 09:20:34 PM
Mene jedino nerviraju te igracke, izgleda? :crazy: A ne mislim samo na Happy Meal, mislim i na Kinder jaje :lol: i sve ostale...
u Happy Meal-u me ne nerviraju :lol: u svemu ostalom da :lol:
Ima i neki jeeeeeeeeeeeezivi smoki sa igrackom :nokti2:

Zar se nije ranije igracka u Happy Mealu dobijala :think: ? Vidim sad je naplacuju
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Glitter

kad smo u bg moje dete posle dva dana rucanja HM trazi supu :lol:
sta je navika :lol:
ali super su mi te igracke :D
koka kola deci :fool: :crazy:
koka kola odraslima  :fool:

cici

Maxic, nije to bilo moje okruženje.Bila sam devojka pa su svi oko mene ili imali odraslu decu ili ih nisu imali.To je ono što sam vidjala na ulici i tržnim centrima.

linga

Quote from: Lani on April 28, 2010, 09:29:37 PM
U kolicima?  :crazy:
Za nas je coca cola tabu tema, što se Ive tiče. Mm i ja je pijemo.

Marty, mislim da su Amerikanci ranije još zabranili igračkice u kinder jajima, kao iz bezbednosnih razloga, sitni delovi i tako to.

i za nas... Mislim, ja mojoj deci ogranicavam i obicni sok (osim limunade i sl) zovite me Hitler  8)
Koka kolu se i ja trudim da izbegavam a njima mi ne pada na pamet da dajem sve dok ne budu mogli krijuci od mene da kupe (al dotad cu im valjda isprati mozak  :lol: )

Lani

Iva na moju sreću sokove skoro uopšte ne pije, nije neki ljubitelj. Uvek traži vodu kad je žedna. 

Margarita

ni moji klinci nisu ljubitelji sokova, ali koka-kolu uvek traze :hm:
kupila sam im za rodjendan, i obecala i za sledeci
ni mi veliki je ne kupujemo, mozda 3-4 flase godisnje

maxic

Quote from: cici on April 29, 2010, 10:03:36 AM
Maxic, nije to bilo moje okruženje.Bila sam devojka pa su svi oko mene ili imali odraslu decu ili ih nisu imali.To je ono što sam vidjala na ulici i tržnim centrima.

To nisam ni pomislila.
Ja samo kazem, nisam nikad vidjela, a vjerujem da ima, i to u ogormnom broju.
Pisali smo o hrani u skolskoj kafeteriji, sve je jasno kako se ovdje jede, ako se bas bas ne vodi racuna. Problem je u tome sto je dosta roditelja odgajano  na toj hrani iz kutija, kada se jos nije ni znalo koliko je to nezravo , pa oni ni ne znaju drugacije.
Jedna na mom bivsem poslu je drzala dijetu, i jela one puter krekere sa onim narandzastim sirom iz konzerve (izgleda kao slag u spreju)  koji je sve samo ne sir, cista hemija- ali ubjedjena je bila da je to zdravo.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

cici

Nisam te ja razumela.

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

dmi

Quote from: maxic on April 29, 2010, 08:37:53 PM

sa onim narandzastim sirom iz konzerve (izgleda kao slag u spreju)  koji je sve samo ne sir, cista hemija- ali ubjedjena je bila da je to zdravo.

to i zvuci bljak - a sta je to? koji je to sir?
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen