Main Menu

Koliko ste ekoloski svesni?

Started by Nanny Ogg, May 08, 2009, 06:34:48 PM

Previous topic - Next topic

martina

hocemo i ovu temu u trac da pretvorimo? :D

ja ga nesto ne mirisem
kod mene ide: matt damon, ryan gosling, brad pitt...
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Lani

Može.  ;D Imam i ja neke koje preferiram pre njega, što se tiče fizičkog izgleda, evo pomenuti Matt Damon npr.  ;D ali Leonardo mi je onako nekako faca, ne umem da objasnim. A mislim da je i jedini muškarac na planeti na kom mi se sviđa ova sad moderna brada.  :lol:

kalimero

ju, meni su sva cetvorica skroz iritantni  :girl_haha:

nego, onaj kviz.....sto ste svi radili pre 2 godine, ekoloski, ja uradih i zbog onoliko voznje kolima tamo vamo i mesozderstva u kuci nama definitivno trebaju 3 planete  :-[
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Elanor

jutros sam se iznervirala.
slusam radio (povodom ovog novog izvestaja wwf) i njihove zakljucke kako je neophodno da se jede manje mesa i kao argument mi daju da se za 1 kg govedine potrosi x litara vode. jbt, zivim u zemlji gde se galoni izrucuju s neba i gde kisa pada skoro svaki bogovetni dan, nije voda resurs koji ovde nedostaje. problem s ovom zemljom su kola, ljudi koji se svaki dan voze stotinak km do i od posla, sami u kolima, los javni prevoz... nemojte mi globalne floskule primenjivati lokalno, nema smisla.

s druge strane, procitajte ovo:
http://www.b92.net/putovanja/zanimljivosti.php?yyyy=2014&mm=10&dd=01&nav_id=906146

da li znate o ekoloskoj katastrofi koja se zove proizvodnja pamuka? ili mislite da je pamuk ekoloski materijal?
da li znate da postoji bio pamuk, za ciju se proizvodnju koristi znacajno manje vode? verovatno ne, o tome se ne govori :(

ne znam, meni se sve vise cini da se pridev "ekoloski" najcesce zloupotrebljava da bi neko zaradio, a da to veze s ekologijom nema (smanjenje emisije co2 - uz povecanje potrosnje goriva, 'stedljive' sijalice koje se prave od otrovnih materija i teze proizvode od obicnih itd)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

bio cotton je ok :good:
C&A uveliko ima linije garderobe od bio pamuka, ja kupovala malcu ves.

martina

Quote from: Elanor on October 01, 2014, 03:07:11 PM
problem s ovom zemljom su kola, ljudi koji se svaki dan voze stotinak km do i od posla, sami u kolima, los javni prevoz... nemojte mi globalne floskule primenjivati lokalno, nema smisla.

citala sam u predzadnjem atlantic-u odlican clanak na temu
tip je napravio recenziju raznoraznih knjiga od ljudi koji supisali na temu global warming, sta je problem... i kako to reci razumljivo ( a ne sta bi bilo kad bi bilo i ako se sve to desi nivo mora se poveca 1mm za sto godina, sto svakom razumnom zvuci ko no problem)

elem, tip kaze da svo to nase vozanje okolo-naokolo je otprilike 25% co2 emission
kaze da je problem - ugalj
i ne samo sto je glavni, nego je i globalni - svugdje je ugalj najveci problem
prvo u termoelektranama pa onda u fabrickoj proizvodnji ( i to u fabrickoj proizvodnji znacajno manje)

kad tako koncipiras problem, djeluje rjesivo, u stvari
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Urbana

Oni su svesni za pricu, ja se trudim....na biciklu sam kad god mi vreme dozvoli, idem na posao bar dva puta sedmicno....sad imam novi bic pa mi je vremenska razlika bic/auto 5min ( autom 12,5km za 20min a bicom za 25min) pa se nadam da cu jos cesce ici.
Definitivno me zaboli glava cim predjem u Nemacku...tako da to ekoliski i nije bas ok kad covek nema naviku da se svakednevno susrece sa dizel autima.
Pranje, prostiranje, peglanje....sam ekoloski, susim samo bas kad moram i peglam bas kad moram....uglavnom koristim vojnicko peglanje....znaci tu sam totalno ekoloska, masina za sudje se ukljucuje kad je bas puna i iskljucivo na jevtinu struju na eko program....
I sve to i opet mi nije dosta jedna planeta

btw. Svojevremeno smo dobili na poslu sat za tusiranje.....ali to vise ne vazi sad je aktuelna kampanja umesto 5min 3min

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

A ybga ekoloski  :D, sve je cisto, nije vruce, manje se covek prlja i znoji, pa valjda hoce reci, manje mu i vremena i vode treba za tusiranje.

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma