Drustvo iz porodilista, kokoske i ostali dozivljaji

Started by MissL, July 29, 2010, 11:38:33 AM

Previous topic - Next topic

maxic

Quote from: vrana on August 10, 2011, 08:41:57 PM
Ja sam od sveki dobila povonicu, iako ne samo da je nisam ocekivala, nego sam izricito zabranila da me bilo ko docekuje posle porodlista osim mm-a. Medjutim, svekiji su me dva puta posetili dok sam bila u apartmanu, i jos su jednom dosli taj dan kad smo izasli samo da pokupe macora (koji se mnogo vrzmao oko bebe, pa smo ih zamolili da ga uzmu na par dana dok se mi ne uhodamo i opustimo malo). Dakle, videli su nas, i mene, i bebu, i mm-a, posedeli cak desetak minuta da sveki posmatra dok beba coka-loka  :crazy:

Kad sam konacno dozvolila posete posle nedelju dana, pojavljuju se oni na vratima, u sasvim bizarnom izdanju - naime, ponasaju se kao da smo m tek izasli iz bolnice, a oni nas docekuju, kao sto je valjda i red i jedino normalno i prihvatljivo  :crazy: Doneli kokosku, pogacu i tortu, odmah s vrata nam cestitaju (a videli se vec tri puta, i culi se svaki dan), poljubljujemo se tri puta, doneli pice mm-u, meni tozla, detetu darove, sve po redu...Sveki naloknala kosu i obukla belu kosuljicu, naterala muza da se obrije i obuce paradnu kariranu kosulju  :fool: Nas dvoje u cudu, gledamo se i cutimo...gutamo onu kokosku, sta cemo...toliko su ludi da su nas na prevaru navatali da sve ispostujemo kako red nalaze...

Znaci placem :lol: :lol:


Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07


Mirka

Vrano da te nema trebalo bi te izmisliti  :rofl:
Nego, ja se sad zamislih, ostaće mi ovaj mali neoženjen... doneli mi povojnicu za Kostu, ufatili me na brzaka nisam ni znala šta rade, a za Todora sam rekla da mi ne donose piletinu i luk  :lol:

A ja sam imala drugi put jednu gančicu, nakićenu nekim zlatom, koja je stalno pričala kako su je gledali doktori, pa se u nekom trenutku zabrinula da njen ljubomorni muž ne napravi neki haos  :lol:

Imala sam i jednu malu, rodila drugo dete, dečaka i kaže - Mislila sam troje, al' sad i ne moram, rodila sam muško  :crazy: , persirala mi od samog početka i ja kao - Nema potrebe, stvarno... a onda neki treći dan shvatim da je njena majka samo dve godine starija od mene  :crazy: i kažem - Persiraj dete, mogu da budem baba toj tvojoj deci  :lol:
I devojka koja preko interneta našla momka i došla iz Subotice u selo pored Kruševca. Do tad sam mislila da preko neta svi nalaze samo muževe u inostranstvu  :rofl:

A sa Kostom sam u sobi imala jednu nesretnicu koja je izašla na svoj zahtev jer svekrva nije više htela da joj čuva decu (valjda dok se ona izležava u bolnici), užas jedan, sva napaćena, tužna neka priča
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

linga

#153
Jao, ja sad čitam ovu temu i umirem od smeha, booože kakva iskustva  :lol:
Imam pitanje - šta je povonica  :-[
Ja sam u poredjenju s vama super prosla.
Prvi put sam dan i po bila sama u sobi na odeljenju za cr gde me moj doktor smestio da mi "učini" a meni bil ogrozno sto sam sama. Onda dosla neka zenica koja se porodila na cr i dok se ona osvestila mene spustili sprsat nize u sobu sa jos 2 zene. Ali, ja sam bvec bila toliko u svojoj muci - bolna rana, nabrekle grudi i beba koja vristi da se njih ni ne secam niti se secam da smo nesto pricale. Znam samo da su me tesile kada sam se od muke i bolova rasplakala.

Drugi put bila mi je cimerka na BF jedna fina zena, koleginica s FPN-a malo starija od mene. Obe drugorotke, niti su nas nesto obilizaili lekari i sestre niti nam je ko trebao, mi se bas fino ispricale. Treci put sada isto jedna fina devojcica, normalna, bas sam je sad videla za Nedelju dojenja. Srećom, strokave   i opaljene su bile u drugim sobama, ili je takva tura naisla. Znam kad sam se porodila sa Akijem da je ona glumica mIna Lazarevic isto rodila devojcicu, da sam se cudila sto zena nije uzela apartman, a ona jos dolazila u trpezariju s nama da jede (a covek ovako kad je vidi rekao bi da je uobrazena strasno).
I jos nesto mi je mnogo drago sto sam izbegla sva tri puta, ta kolektivna zagledanja dole od strane lekara.  :crazy: Vecu budalastinu odavno nisam cula. Prvi put me je samo na otpustu pogledala neka gruba doktorka, a drugi i treci put dr Bojovic me takodje samo na otpustu pogledao i  to je to.
Jbote ja dok opisem sva iskustva s decom, ko Tihi don  :lol:

Obicaje kao takve nije imao ko da ispostuje, niti imam mamu nit svekrvu. Prvi i drugi put su dolazili moji i doneli pecenje, kakva kokoska kad ljudi drže pecenjaru  :lol: ali moram reci da ta ideja s klopom nije sasvim bez logike, nije nas narod blesav. Barem tako gosti imaju sta da pojedu a ne da sveze porodjena uglavnom secena majka pravi jos i klopu...


Vrana mi je apsolutni hit!  :lol:

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Xe

Sta donose u Crnoj Gori, posto po svedocenju mamine koleginice iz Bara "u nas kokoške umiru prirodnom smrću?"  :rofl:
Ne sećam se da je mojoj sestri neko nešto donosio, doduše, kad se prvi put porodila bila sam klinka od 16 godina i baš me je bilo briga za običaje, ja sam vodila drugaricu (sad kumu) u diskoteku da častim što sam postala tetka  :lol: , a drugi put sam išla na more, pa sam možda propustila događaj.
Mada bi mi sestra sigurno rekla da je bio neki ovakav spektakl  :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

senka

ja sam sve ukupno bila 30-tak dana
iz prve ture se sećam jedne super zgodne drugorotke dugih nogu bez grama celulita koja je prvom detetu dala ime Aćim, a ja bila sva šokirana da iko može detetu dati takvo ime. I tada sam bila jedina u sobi od nas 4 kojoj ne donose bebu jer sam dobila urinarnu inf i temp. od katetera. Kao uteha izuzetno često me obilazio super zgodni specijalizant koji me je i porodio  :-X
ah da dok sam ležala na patologiji pre toga, bila je jedna koja je bila 5 mesec sa apsolutno ravnim stomakom, premršava, zvala se Mira Marković i te 2000. ona nije imala mobilni, pa su je zvali na onaj tel. u hodniku, ali je teško dobijali, jer su žene mahom mislile da je zajebancija kad neko traži Miru Marković  :lol: :lol:

u drugom izdanju od prijema, pripreme, čekanja, intenzivne i na kraju sobe bila sam sa jednom mnogo finom devojkom s kojom sam i jedno vreme kasnije bila u kontaktu. Ona je svom detetu dala ime Vidoje po svekru kojeg nikad nije upoznala, jer je umro u muževljevom detinjstvu iako je muž preklinjao da to ne radi. S nama u sobi su bile još dve devojke koji se ne sećam, ali pamtim neku dobru atmosferu i da smo brbljale i smejale se do duboko u noć, čak je jednom došla babica u punoj ratnoj opremi da nas opomene, jer se čujemo do boksova (a soba nam bila pretposlednja  :lol:) Inače, u međuvremenu je zgodni sepcijalizant postao prijatelj sa mm sticajem okolnosti, pa me opet obilazio  :D
Iz te 2003. sećam se još jedne koja je čim je došla u sobu zvala muža i kukala da je gladna, a on nesrećnik na pola puta do nekog sela kraj BG i još ga ona tera da se vrati. jedva smo je ubedili da ga ostavi na miru i dale joj neke naše grickalice tipa plazma dok ne stigne obrok, ali ona je i dalje bila neutešna i gunđava zbog gladi. Sutra joj je stiglo pečenje, torta i još milion djakonija  :rofl:

trećeg puta sećam se nekog deteta koje je rodilo dete od jedva 2kg. Preterano je brbljala sva bila na struju, odmah skočila sa kreveta čim su je dovezli da ide da puši i naravno patosirala se u wc. babice su je ignorisale, zbog njenog histeričnog ponašanja, pokazah joj kako da doji. Sećam se jedne koja se razvela posle 20 godina braka gde nije mogla da ima decu i u 44-toj u drugom braku rodi sina.  :love32:

inače tetkica Rambo je bila prisutna sva tri puta i zaista je opasnija tamo od načelnika,mada nezasluženo je zovu Rambo više liči na Kvazimoda  :rofl:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Tchi

 :lol:
a jel to stvarno kokoska, ko jos jede kokoske, to je tvrdo


Gost51


Vila

Zovu je kokoška, ali uglavnom je pilence ;D
Ja se slažem sa Lingom, sve što donesu slatko se pojede, nemam s tim nikakav problem.
Moja mama je sa uživanjem sve to spremala i donosila nam, a ostala familija je obično dolazila kasnije, pa je sve to bilo normalnije, poklon, pare i sl.
Svekrva zna za "pileći" običaj, ali nije se istakla :lol:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

rafa

Ne znam kako do sada nisam otkrila ovu temu, ali placem od smeha, bukvalno mi suze idu.  :lol:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Gost51


nelly

...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

AnaK

Quote from: rafa on September 16, 2011, 01:38:04 PM
Ne znam kako do sada nisam otkrila ovu temu, ali placem od smeha, bukvalno mi suze idu.  :lol:

Bila si u Boni&Klajd modu kad je postavljena :friends:
Janko 23.7.2002.

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception