Visina i tezina (i kako da ga ugojim?? )

Started by chokoladica, June 08, 2010, 03:34:45 PM

Previous topic - Next topic

chokoladica

:crycry:  Kakvu glistu gajim. Visok je 123  a ima 22 kg, i za godinu i po se ugojio samo kilogram. Okvirno bi trebalo da dobije 2 kg godisnje. Sta mislite, da li bi cesce tutkanje hranom, pomoglo? Mislim, kontam mozda da mu dajem cesce po malo nego  par puta da zahtevam da pojede odredjenu kolicinu.

AnaK

Nemam savet, samo da te utešim - 137/24  :crycry:
Janko 23.7.2002.

Glitter

ja gajim glistu i iskreno da ti kazem, mnogo mi je draze to nego da gajim gojazno dete...
mrsavo je sasvim ok, dokle god ne stvara zdravstvene probleme...a ima i onog `kruska ispod kruske pada` :)

Dada

Ja sam svaku vece nesto pravila - pite, kiflice, palacinke, priganice (ustipke) ... pa 3-4 puta nedeljno kolace jer je to gospodjica voljela :crazy: Svi su jeli 3 obroka + vocnu uzinu, nikad nisam uvodila vise obroka niti im davala grickalice. Ako voli grickalice prvo mu to oduzmi :innocent:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

chokoladica

Ma kakvo kruska ispod kruske, ni otac a ni ja mu nismo bre mrsavi, a nikad i nismo bili. Ne radi se o tome sta mi lepse izgleda , sta je bolje itd. Ne zelim krajnosti. Ni da bude mrsav ni debeo. Molim da se koncetrises na pitanje  :lol: :lol:

AnaK  :wall:  jesi ti digla ruke?

chokoladica

Quote from: Dada on June 08, 2010, 03:43:11 PM
Ja sam svaku vece nesto pravila - pite, kiflice, palacinke, priganice (ustipke) ... pa 3-4 puta nedeljno kolace jer je to gospodjica voljela :crazy: Svi su jeli 3 obroka + vocnu uzinu, nikad nisam uvodila vise obroka niti im davala grickalice. Ako voli grickalice prvo mu to oduzmi :innocent:
Voli slatkise i to cu da mu smanjim, jer sigurna sam da ima udela u nejedenju ostalih stvari ili u umanjenju kolicine.

Dada

Quote from: chokoladica on June 08, 2010, 03:44:32 PM
Voli slatkise i to cu da mu smanjim, jer sigurna sam da ima udela u nejedenju ostalih stvari ili u umanjenju kolicine.

Ima sigurno!
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

maxic

Ako mislis da jede dovoljno, ako je zdrav, ne bih brinula.
Od mojih troje, svi slicno jedu, manje vise, Milos je glista(svaka mu se koska vidi), drugi dvoje su taman.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Da da, i kod nas kruška/kruške toliko ima smisla da nam je doktorka u (polu)šali jednom rekla da kad klopamo damo malo i detetu  ;D

Nisam baš digla ruke, uglavnom se trudim da spremam ono što voli, često pravim palačinke, uvek ima voća i povrća koje voli (sveže). On gotovo da ne jede slatkiše, pojede npr 2 krem bananice ili životinjska carstva nedeljno. Ali se polako mirim sa sudbinom da nije sve u mojim rukama.
Janko 23.7.2002.

chokoladica

Maxic, zdrav je, ks mu je odlicna , ali ne mislim da jede dovoljno. On stvarno jede kao pticica. Pritom skoro uopste ne jede hleb  :wall:  Jaje bez hleba, virsle bez hleba, spanac bez hleba, ma sve bez hleba. Hleb pojede samo kad mu napravim sendvic ili namazem dzem.

Lani

Quote from: chokoladica on June 08, 2010, 03:34:45 PM
:crycry:  Kakvu glistu gajim. Visok je 123  a ima 22 kg, i za godinu i po se ugojio samo kilogram. Okvirno bi trebalo da dobije 2 kg godisnje. Sta mislite, da li bi cesce tutkanje hranom, pomoglo? Mislim, kontam mozda da mu dajem cesce po malo nego  par puta da zahtevam da pojede odredjenu kolicinu.

Choko, jesi sigurna da mora da dobije 2 kg godišnje?
Za nas je to neostvarivo.  :crycry:
Iva je tek nedavno stigla do 16 kg, a duuugo duuugo je bila na 15. Visoka je 110 cm.

Ja bih kao što kaže Dada, smanjila slatkiše, i ne bih mnogo brinula. Zdravo pravo dete, bolje da je vižljast nego da imaš obrnut problem, i to su tek muke.

Dada

Ja razumijem choko, nikad nisam mogla da se pomirim sa tim koliko je Mici bila mrsava, borila sam se svim silama :innocent:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

chokoladica

Ma sad smo bili na sistematskom i sestra kad ga je merila prokomentarise kako je visina super, ali da je za godinu i po dana, posto prosle godine nismo odradili sistematski dobio samo 1 kg. I pogledam tabelu koja stoji na zidu i lepo pise da od cetvrte godine pa do polaska u skolu treba da dobiju od 2-2.5 kg.  :crycry:  ALi , on i zbog visine deluje mrsavo, da je nizi pa i djene djene, ovako mu se rebra vide,ma sve koske mu se vide. :crycry:

Finalina

Quote from: Dada on June 08, 2010, 03:43:11 PM

potpis

.... poceli su da jedu plazma+mleko tek nakon pete godine i mislim da je to super uzina (bez obzira sto ja o tom "jelu" inace mislim sve najgore )

Glitter

Quote from: chokoladica on June 08, 2010, 03:43:54 PM
Ma kakvo kruska ispod kruske, ni otac a ni ja mu nismo bre mrsavi, a nikad i nismo bili. Ne radi se o tome sta mi lepse izgleda , sta je bolje itd. Ne zelim krajnosti. Ni da bude mrsav ni debeo. Molim da se koncetrises na pitanje  :lol: :lol:

AnaK  :wall:  jesi ti digla ruke?
kakvi ste bili kao deca? ja sam bila dete iz bijafre, zmu nije godinama jeo meso, svaka mu se kost videla na telu, sveki i dan danas izgleda jako dobro(mrsavo) za svoje godine, moja majka je pocela da radi sa 19 godina i imala je 40 kg...imamo porodicnu tradiciju mrsavih ljudi i ne obazirem se na komentare majki kojima deca za veceru pojedu ciniju majoneza sa hlebom pa zaslade cinijom pudinga...kapiras?
i sve to apsolutno nema veze sa tim da li sad roditelji imaju kilazu ili ne (zmu u zivotu nije bio deblji...jos vuce kilograme sa porodjaja :D )