Main Menu

Meso koje se peče satima

Started by AnaK, November 15, 2014, 12:44:17 AM

Previous topic - Next topic

gasha

pravila sam ovo kao na palacinkinom blogu
:balavi: bas je dobro i deca su se odusevila

anak , hvala za otkrice  :kiss1:
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Pepi

I ja sam isto pravila, svima se sviđa.

NenaS

I ja sam pravila i odlično je. Sos koji ostane posle 8 sati krčkanja fantastičan je :balavi: Nisam iscepkala meso, uspelo nam je da ga koliko toliko isečemo, ali je meko ''kao duša''. Ponoviću sigurno.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Janko 23.7.2002.

anelore

Juce bio dever sa decom kod nas na rucku, ja pravila drugi forumski recept - Lanine gratinirane pilece snicle - i oni poceli da nabrajaju sta su im omiljena jela - ova svinjetina i ta piletina dele visoko trece mesto, odmah iza pomfrita i spageta. Tako da, pravicu za Bozic  :turpija:
AnaK, jos jednom, od srca hvala na otkricu.

Margarita

ja bih pravila ovo za bozic
mislila sam junetinu, a po palacinkinom receptu

jeste li vi pekle preko noci, ili od jutra do mraka :girl_haha:
ili dan ranije?

omg, koliko pitanja :rofl: :-[

NenaS

Noć pre, od ponoći do osam ujutro. Oko šest sam ustala da proverim, nije bilo još gotovo. Pravila sam duplu količinu, sa 2kg mesa, ali sam dobila baš mnogo sosa - možda je moglo i mesa duplo, a ostalih sastojaka po receptu :think:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

gasha

Ja sam imala oko 1,5 kg  svinjskog, rasekla sam pred kraj i upilo je sav sos.
Pekla sam od 9 ujutru do 17
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Margarita

onda noc pre, definitivno
taman ujutru da nastavim sa cesnicom :girl_haha:
hvala :flower:
mesa ce sigurno biti bar 2 kg, mm nece da pali rernu za manje :lol:

disco2000

1 crni luk srednje veličine
250 ml kečapa
60 g smeđeg šećera
2 kašike meda
3 kašike jabukovog sirćeta
1 puna kašika (pikant) senfa
2 kašičice nekog čili sosa po izboru
1 kg svinjske plećke bez koske, isečene na 2 komada
so i biber

Ok, molim da mi pojasnite "250 ml kečapa"... Da li ste stvarno stavljale pravi kecap? :blink:

Glitter

u receptu kaze kecap ali ona podrazumeva kuvani domaci paradajz, sa napomenom ako nema paradajz kecap ce da posluzi

disco2000


Margarita

disco, I ja se spremam nocas da pecem :friends:
pazi ovo:
QuoteU receptu je među sastojcima naveden kečap. Ja u ovom slučaju pod tim podrazumevam proceđen domaći kuvani paradajz.

vojka

Quote from: disco2000 on January 06, 2015, 11:10:28 AM
A iz konzerve? :think: Sta mislite?
i ja se spremam  :girl_haha:
ja sam mislila da stavim onaj polimarkov tomatino ili nesto slicno
posto domaci kuvani paradajz ne pravim vec godinama
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

vojka

nego, mislila sam da krckam nocu
da stavim u rernu i odem da spavam  :lol:
od iskusnijih molim uveravanja da je to ok  :nokti2:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012