Main Menu

Dojenje

Started by emge, June 26, 2010, 07:07:07 PM

Previous topic - Next topic

pra-sence

Ako beba samo doji,onda nema potrebe da im dajete vodu. Ukoliko i dohranjujete onda bi trebalo posle svakog obroka ponuditi vodu.
Ja sam mom nudila ali nikad nije hteo da je pije(mada on stvarno nije jeo pun dohrane) a ni sad nije ljubitelj vode na moju zalost :).

Lani

Ja sam vodu Ivi davala, a i sad planiram. Svaki dan sam joj nudila po par kašičica nekoliko puta u toku dana. Za letnje bebe mi je to posebno važno.
Za čajeve za bebe i slične gluposti nisam, nisam ni za to da se voda daje na flašicu pa da im se time pune stomaci ali po malo u toku dana zašto da ne.

pra-sence

Quote from: Lani on June 26, 2010, 10:39:03 PM
Ja sam vodu Ivi davala, a i sad planiram. Svaki dan sam joj nudila po par kašičica nekoliko puta u toku dana. Za letnje bebe mi je to posebno važno.
Za čajeve za bebe i slične gluposti nisam, nisam ni za to da se voda daje na flašicu pa da im se time pune stomaci ali po malo u toku dana zašto da ne.

Ako su velike vrucine mozda i nije lose ponuditi.

Lani

Pa da... nekako mislim da neke druge stvari koje radimo što iz neiskustva što iz neznanja mogu više da ugroze dojenje od par kašičica vode dnevno.
Što reče linga emge, imaš već jedno iskustvo iza tebe, to mnogo znači za samopouzdanje koje je za dojenje presudno.

pra-sence

I treba imati volje.

Moj drugar je dobio cerku pre 20 -ak dana a njegova devojka/zena ima dvoje klinaca iz prvog braka.  Vec daje po 90 ml aptamila bebi a ja kad sam joj rekla da je doji na zahtev dobila sam sledeci odgovor:" Ne mogu na svako kme da joj dajem sisu,imam i druge obaveze"

Znam da joj sigurno nije lako sa troje dece ali nekako mislim da bi mogla bar malo da se potrudi...

Deda

qq, kod mene je bilo- ni manjih sisa, ni manje volje za dojenjem a mleko lije na sve strane ...A najzesce je bilo kad on doji na jednu a iz druge strca - sve po glavi  :rofl:.
Ja sam cak popila i lek da prestanem da dojim , a lek nije delovao  :-X
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Nije lako ali zato su tu muž i drugi ljudi da ih angažuješ da pomognu oko starijih dok se ti baviš bebom.
Jako puno ljudi (uključujući i neke zdravstvene radnike) s kojima sam pričala misle da je dojenje na zahtev glupost  :crazy:, da decu treba od prvog dana uobročavati (što mrzim taj izraz). Da se dete upropasti ako mu ne uvedeš red i sl. :hm:

pra-sence

Meni je potpuno apsurdno uopbrocavati tek rodjenu bebu. Ja sam Stefa dojila na zahtev pa se sasvim lepo uobrocio sa 3,4 meseca. cak je i sam izbacio nocni podoj sa 5 meseci(ovo hocu da kazem kako spavam po celu noc od njegovog 5-og meseca :lol: :diva:).

Kod ove moje drugarice je problem sto joj decko radi a njena mama je cuvala klince dok je ona bila u bolnici(nesto joj se iskomplikvalo a je lezala 2 nedelje),pa joj je sad preko glave cuvanja dece i pomaganja.

Lani

Quote from: pra-sence on June 26, 2010, 11:05:19 PM
Meni je potpuno apsurdno uopbrocavati tek rodjenu bebu. Ja sam Stefa dojila na zahtev pa se sasvim lepo uobrocio sa 3,4 meseca. cak je i sam izbacio nocni podoj sa 5 meseci(ovo hocu da kazem kako spavam po celu noc od njegovog 5-og meseca :lol: :diva:).

Isto mislimo.  ;)

Deda

Quote from: Lani on June 26, 2010, 11:01:19 PM
. Da se dete upropasti ako mu ne uvedeš red i sl. :hm:
Napravis mog Andriju, jede kad hoce- koliko hoce, ne spava nikad i uziva  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

linga

Quote from: Lani on June 26, 2010, 10:15:00 PM
Nimalo vodu?  :blink:

Ma, mislila sam ne vodu na flasicu ili krknuti 100 ml caja, jer je bebi mali stomak i zauzima mesto za mleko. Ako je vreme ovakvo i beba cesto doji, nema potrebe, veruj mi moji nijedno nisu ni liznuli vodu do 6 meseci.
Ako je vruce ili beba ima temperaturu treba ponuditi, mada vecina beba pije vise vode tek kad pocne cvrstu hranu.
Ovo naravno ne vazi ako je beba na adaptiranom ili na mesovitoj ishrani.

Sto se tice budjenja mislila sam da ga Emge budi danju, a ne nocu? Nocu ne mora. ipak je on velika beba i nije vise bilirubin tako visok. Danju sad prvih nedelja samo i to samo ako spava vise od 3 sata.

emge

Ajde da kukam malo :(

Napreduje jako malo (ako uopšte napreduje) - čini mi se za dva dana da je dobio 30-40gr max :'(
I to zato jer sam ga danas i juče hranila na 2, 2ipo sata.
Prije toga je stagnirao... ne znam da li je utješno što nije gubio na kilaži :rofl:
Mislim se da dokupim adaptirano, ali ne znam kad da mu dam, kad on nije kenjkav i gladan.

Ufff.... nadala sam se da će dojenje ovaj put da ide lako.
Juče sam pumpicom uspjela samo 40ml da izvučem.

Elanor

a u cemu je problem s 40g za dva dana? mislim, ja nisam idolopoklonik dojenja, nemam nista protiv dohrane, ali zaista ne vidim razloga za frku ili dohranu u vasem slucaju. ja sam skakala od srece s milenom kad sam postigla 450g mesecno, sa sve dohranom.
mislim da bi trebalo zabraniti merenje beba svaki cas, jednom u nedelju ili dve je i vise nego dovoljno.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Saska

negde sam vec pisala, moji nisu bili neki skolski primer, jova je dobio 150 g, a Mina 0 g za prvi mesec. tek posle su krenuli. isto sam se sekirala i iskreno, jedva docekala 5.5 meseci da mogu i nesto drugo da jedu.

janavi

slažem se sa elanor
jednom nedeljno se merili, a imali duplo manje od Marka
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it