Main Menu

Pubertet, pocelo je, pocelo ....

Started by Zumbulica, June 20, 2011, 05:24:00 PM

Previous topic - Next topic

Elanor

mojoj drugarici je dr prepisala pilule rano, pre 16 te, zbog neredovnih i bolnih ciklusa. urnisala ju je za sva vremena :(
u roku od godinu dana se pretvorila u loptu. kada je koju godinu kasnije radila hormonski status, svi su hormoni imali neke silude vrednosti, ali su bili u nekoj ravnotezi, pa se lekari nisu usudjivali da intervenisu.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

ovde vidim da je masovno u tim godinama da im daju one hormonske stapice pod kozu, ali nedavno sam citala da nisu uopste pouzdani i da ne stite od trudnoce koliko se ocekivalo od hormonskog metoda

Urbana

Kako reagujete na spletkarenja i lazi .... mi smo rekli da sledeci izlazak propustiti ... sad ocekujemo da ce taj izlazak da izmisli....
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Glitter

dokle god misli da sam dovoljno glupa da ne privaljujem da me maze i folira, ja sam ok...zabrinucu se kada krene da me laze a ja ne provaljujem

emge

Jao Urbana :nokti: ali dobra bi joj bila taktika...
ja bih joj ukinula nešto što joj je bitno ili joj dala u obavezu nešto što ne voli... a i da probaš ti nju da slažeš nešto, da vidi kako je...

Urbana

Quote from: emge on April 10, 2016, 06:18:05 PM
Jao Urbana :nokti: ali dobra bi joj bila taktika...
ja bih joj ukinula nešto što joj je bitno ili joj dala u obavezu nešto što ne voli... a i da probaš ti nju da slažeš nešto, da vidi kako je...

Pa izlasci sa drugaricama su joj najbitniji, sledeci joj ukidamo....

Sinoc izlazi u 20:00 dolazi jedna drugarica do nje, druga dolazi do nje kolima pa uzima njen bic, a ona Monikin....i ok iako ne kontam bas zasto tako....mislim mogla je ta doci svojim bicom do nas, ali ajde....jos dve ih cekaju u gradu bicom, a sesta s obzirom da zivi od njih svih sama na trecoj strani, mama joj ne dozvoljava da ide bicom nocu a nikako da je zovnem i kazem da je to samo ustvari problem i za nju i za sve nas....jer se redovno desava da je ove voze kuci na korpi, navodno nije tako a znam da jeste. Elem kao sinoc isli da je isprate na bus, a od mesta gde su sedele, jele i pile do busa minut hoda, nema potrebe ici bicom ali su isle i bas Loli koja ima onu korpu napred ( pogodnu za sesti ) spao lanac jer je udarila navodno u stub, nije ga videla....ma joj....potom dolazim da uzmem bic i ocekujem da ce da krene sa mnom jer inace bi joj povezla drugi bic, a taj pokvaren vratila....kad ona kaze ... a da ne ostavljam drugarice ja cu na korpu....ajde dobro racunam nije daleko ni ne gledam pakujem bic u auto i odlazim....otprilike posto bi one trebale ici drugim putem za bicove gde nema puno semafora da sizemo skoro u isto vreme kuci....ali jok nema ih i nema.....u zlo doba zovem prvo se ne javlja, pa ponovo javi se....gde ste....kao jednoj od njih se piskilo pa su svratile u Mcdonalds  ... a joj pa nisam znala da nuzdiranje traje pola sata....i opet ih nema.....
Kad je krenula rekla da dolazi oko 22:00 meni bilo cudno tako rano, ali ok i sad ajde sve i bic i voznje i sve ostalo, ali sto mi ne rece....mama mozes drugi bic da mi povezes, ja bi da ostanemo jos pola sata, a ne krenuli pa svratili na piskenje....ludilo od gluposti.
A da ne govorim da se ni te druge dve nisu javljale na telefon, navodno ispraznio se, a ova moja uvek nosi jedan samsung na preklop iz proslog veka, ali sinoc nije ponela.....a ja kao racunam u poslednje vreme nije bilo nekih nepostovanja dogovora, pa kao sve ok.

Mislim jasne su mi sve ludorije i glupiranja, ali uvek brinem zbog te nocne voznje i bica, a to ne moze da se promeni.

Rekli smo joj da ubuduce se sama ugradjuje, bolje kazi dolazim u ponoc, a dodji u 23:30 nego dolazim u 22:00 a onda da se neko ne bi upiskio ostanete do 23:30.... danas joj kazem....a znaci bila guzva u Meku ..... a ona kaze...ma nikog nije bilo.....

Ma nigde je ne saljem vise bez samsunga na preklop...tad obicno dodje po dogovoru ili se javi sa svog telefona na vreme ako ima izmene....samo da joj ne bi slucajno zazvonio samung sa onim ring tonom iz proslog veka.

Margarita

ja sam i dalje pod utiskom koliko se menjaju u pubertetu, juce stariji izjavio kako bi voleo da ga sledece godine izaberu za ucenicki parlament :blink:

Vila

Ksenija je u učeničkom parlamentu :girl_haha:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Plava Baklava

Parlamentarci  :girl_in_love: . Moj ne podnosi dodatne obaveze  :girl_sigh:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Margarita

baklavice, zato sam i iznenadjena
na kseniju mi lici takvo angazovanje, na njega bas i ne ;)

Plava Baklava

Marg, za neke stvari ne moramo da shvatimo uzrok, dovoljno je da je stvar pozitivna  :girl_haha: . S druge strane, ni oni ne ostaju večno u pubertetu a posebno ne u njegovoj prvoj fazi. Neka deca povremeno i počnu d amisle o svojoj budućnosti  :girl_haha: . Mogu samo reći: zavidim  :kiss1:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Urbana

Zene kakva je sitaucija kod vas sa tinejdzerima....meni sa L. :nokti2: Dante 9 krug dok M. rastura skolu i sve onako kako roditelj mozes pozeleti drustvo, izlasci.....

Kako izlazite na kraj sa lenjoscu?

Zumbulica

Nikako  :lol:
:friends:
Cekam da prodje, da se pronadju, sta li .... J je fenomenalna u svemu sto hoce da radi, ali sad se mnogo trazi ...
A da pubertet i lenjost nisu mit imam dokaz u Emi, kad je i nju uhvatilo onda stvarno postoji  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Urbana

Quote from: Zumbulica on December 07, 2016, 12:54:53 PM
Nikako  :lol:
:friends:
Cekam da prodje, da se pronadju, sta li .... J je fenomenalna u svemu sto hoce da radi, ali sad se mnogo trazi ...
A da pubertet i lenjost nisu mit imam dokaz u Emi, kad je i nju uhvatilo onda stvarno postoji  :lol:

Trazenje, za mene bi i to bilo nesto kad bi primetila da postoji...."trazi" sta ce obuci i to je svo njeno "trazenje"
A mozda bi mi bilo lakse da imam taj dokaz u Moniki kao ti u Emi....
Mnogo se u poslednje vreme i na Tv-u diskutuje o ovoj generaciji tinejdzera....pa neki sinoc utesitelj kaze....tako vam je od Mesopotamije oni su sad gusenice, treba da sacekate da postabu leptiri  :rupa: dakle zasad banane u usima