Main Menu

?

Started by Dada, March 01, 2015, 11:46:13 AM

Previous topic - Next topic

Dada

Dobro je dok joj uzivo ne cujem onaj umilni glas  :lol:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

cici

Unabebili

Ja sam imala znacajno dramatixniju epizodu od  ove tvoje dve reci.
Pisacu kuci sa kompa.
Uglavnom obrela sam se u dnevnoj sobi trazeci majku...i trevali mi je dobra dva minuta da se setim da je ona umrla.
I imam u bliskoj porodixci tumor malugni na mizgu....sestra od tetke..
I recimo da mnigo zavoravljam i ne znam po sta sam usla u sobu i takooooo.....

Druzicemo se u nekom domu  ti i ja :crycry:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

AnaK

Mislim da se većini dešava ponekad, ali svakako mislim da treba da odeš kod lekara. :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Xe

Ja obično lupam kad sam premorena, ne samo da se ne setim najobičnijih izraza, nego kažem pogrešno. Recimo "čarapa" umesto "pegla", na primer. Totalno bez ikakve semantičke ili fonološke veze.
I jesam primetila da mi je pamćenje izuzetno loše, tipa, ne sećam se uopšte nekih vremena, likova, imena, događaja. Kod mene je to, doduše, rezultat napora da se ne osvrćem (jer neke, meni važne stvari pamtim do najsitnijih detalja).
Recimo, čitam svoje stare tekstove i čudom se čudim, ne mogu da prepoznam ni jednu jedinu reč  :lol:  (neki stručni tekstovi vezani za digitalizaciju i slično). Jednom sam umalo sebe citirala  :lol:

Samo da kažem da i duvan u mnogome pomaže zakrečavanju krvnih sudova, mislim, nije baš da sam ti pomogla  :crazy:
Kod mene je problem u količini informacija koju dnevno primam, pa prosto zagušim mozak (od jutra do mraka pregledam i čitam vesti i tekstove, po nekoliko sati bez prekida). A i to što često čitam na srpskom i engleskom naizmenično, pa se sve pomeša, što je verovatno i tvoj i Lanin slučaj.

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Dada

Una  :blink: :bighug:

Meni je pamcenje i koncentracija oduvijek losa i mislim da su epizode sa nemogucnoscu da se sjetim rijeci pocele jos u gimnaziji ali ove me dvije rijeci bas nerviraju jer nikad ne mogu da ih se sjetim  :hm:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Lani

Meni je pamćenje OK što se tiče datuma, važnih i manje važnih događaja i sl. Ovo kad ne mogu da se setim reči povezujem sa premorom i prezasićenošću informacijama, ovo što kaže Xe.

bubi

Zaboravne sestre

Tri babe, inače sestre, stare 92, 94 i 96 godina žive u zajedničkoj kući. Jedne noći najstarija sestra naspe vodu u kadu da se okupa. Kada je zakoračila u kadu zastala je i viknula sestrama:
• Ju, da l' sam pošla da se okupam ili sam već završila?
Srednja sestra viknu:
• Nemam pojma, evo mene, dolazim gore da vidim.
Kada je zakoračila na stepenice, zaustavi se i vikne sestrama:
• Ju, jesam li ja krenula uz stepenice ili niz stepenice?
Najmlađa sestra sedi u kuhinji, pijucka čaj i sluša svoje sestre. Odmahne glavom i promumla:
• Nadam se da ja neću nikada postati tako zaboravna - kucnuvši tri puta o drvo.
Potom vikne sestrama:
• Sad ću ja doći gore da vam pomognem, samo da vidim ko to kuca.

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

AnaK

Janko 23.7.2002.

martina

meni se redovno desava.

na oba jezika

mislim da snam zasto mi se desava, moj mozak je stalno na multitasking opciji, pa dok s nekim pricam o necemu, u svojoj glavi sam vec na drugoj temi

jedino sto nemam dvije rijeci koje su mi uvijek problem

djeca me vec zezaju kad krenem nesto da im kazem, pa zastanem, onda oni krenu: ammm, ammm....
to je onaj zvuk koji pravim dok pokusavam da se sjetim :D

vic
pricaju dvije babe i jedna ce: znas, mene je sramota da ti kazem, dosta se druzimo, ali ja sam zaboravila kako se ti zoves, pa ako mozes da mi kazes...
druga: koliko brzo ti to treba da znas?
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Lani

Quote from: martina on March 01, 2015, 12:47:52 PM
mislim da snam zasto mi se desava, moj mozak je stalno na multitasking opciji, pa dok s nekim pricam o necemu, u svojoj glavi sam vec na drugoj temi

Jao i ja ovo radim stalno.
A i dešava mi se kad pričam sa mm recimo, izbacim po 10 informacija u minuti, neke od njih njemu uopšte ne deluju povezano dok su u mojoj glavi skroz povezane i logične. Prelazim s teme na temu brzinom svetlosti. Onda mi on kaže da stanem, udahnem i pita me, znaš li šta si sve ti sad meni ispričala... A ja na to kažem, a znaš li ti onda kakav je tek haos od informacija u mojoj glavi kad ovo što izgovaram deluje haotično? :lol:

Vicevi su strava.  :lol:

Mirka

dakle  :bighug:
i mnogo vas volim
prepoznala sam se u mnogim komentarima
ja već neko duže vreme mislim da sam oglupavela, rečnik osiromašila skroz, ne mogu da se setim nekih reči (a znam da postoje i da ih znam, pa krenem k'o Velja - Ono za ono sa onim napred)
biće da smo opterećene, umorne i pod stresom
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Glitter

Quote from: Lani on March 01, 2015, 12:53:12 PM
Jao i ja ovo radim stalno.
A i dešava mi se kad pričam sa mm recimo, izbacim po 10 informacija u minuti, neke od njih njemu uopšte ne deluju povezano dok su u mojoj glavi skroz povezane i logične. Prelazim s teme na temu brzinom svetlosti. Onda mi on kaže da stanem, udahnem i pita me, znaš li šta si sve ti sad meni ispričala... A ja na to kažem, a znaš li ti onda kakav je tek haos od informacija u mojoj glavi kad ovo što izgovaram deluje haotično? :lol:

Vicevi su strava.  :lol:
ja ovo radim, samo sto je S ludak koji moze da prati pa se smeje koliko su mi misli random :lol:

Dado, za to sto ti pricas postoji lingvisticko objasnjenje, ali da bi dosla do lingvistickog iskljuci medicinska, te je moj savet da odes do neurologa.
Moja mama je imala dva sloga u pet minuta pre 20 godina (znaci u ranim cetrdesetim) i ja nikad nisam nacisto kada sam pod velikim stresom kako cu da odreagujem, intelektualno, razumski znam ali nikad nisam sigurna za emocionalnu reakciju.

monochrome

Quote from: martina on March 01, 2015, 12:47:52 PM
meni se redovno desava.

na oba jezika

jedino sto nemam dvije rijeci koje su mi uvijek problem

djeca me vec zezaju kad krenem nesto da im kazem, pa zastanem, onda oni krenu: ammm, ammm....
to je onaj zvuk koji pravim dok pokusavam da se sjetim :D

ovo sam tako ja :crazy:

dado :bighug: :bighug: :bighug: