Main Menu

Sous vide priprema hrane

Started by AnaK, July 28, 2021, 05:24:13 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Ja sam noćas prvi put čula za to, i evo me, oduševljena, biram aparat  :rofl: Kako se vama čini? Meni je ova rečenica "Svako meso koje budete pripremali ovom tehnikom biće najbolje meso koje ste ikada jeli." dovoljna da se upustim u avanturu, jer i mm i Janko baš jedu dosta mesa.


https://www.milinkuvar.com/socna-sous-vide-piletina/
Janko 23.7.2002.

Dacko

Deluje mi da je efekat još bolji nego kod one piletine koja se dinsta umotana u papir sa začinima (ono što je bilo ranije da se kupi a sad ga neznano zašto više ne prave ili ja ne umem da pronađem) ili se peče ubačena u sličnu kesu sa začinima, a to jeste vrlo ukusno i fino. Doduše, aparat verovatno ne bih koristila jer bi me mrzelo da vakuumiram hranu pre kuvanja a posle da je zapečem na tiganju ili u rerni pošto zapravo više volim krckavost nego mekoću.

Mada me je prijatno iznenadila cena, beležim kao vrlo zgodan poklon za svadbu ili tako nešto.

AnaK

Ja sam se baš, rečnikom omladine, "primila" jer Janko jede samo belo pileće/ćureće a to meni ispada kao đon 9 od 10 puta. Postavila sam par pitanja toj blogerki, pa da odlučim kad prenoći  :girl_haha:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Janko 23.7.2002.

Dacko

Pazi stvarno, nemaju na stanju... Zato su znači i cene povoljne, ko zna otkad to nije ažurirano.  :girl_sad:

Dacko

A pileće meso ne bi smelo da ostane tvrdo ako ga prvo skuvaš pa onda propržiš na maslacu, ja ga čak namerno tad pržim sve dok se ne raspadne na trakice i onda ga jedemo kao giros. Uglavnom, ne mora aparat da bi ostalo meko, nego prvo kuvanje pa prženje. Isto važi i za ćuretinu, samo se duže kuva, ali tu uglavnom uzimamo mleveno pa pravimo ćuftice ili pljeskavice (obavezno s prezlama, ne s hlebom, pošto je meso vodenije) ili mm pravi bečke šnicle.

AnaK

Ma nije, gledala ja na kupujemprdajem, od 9.000 naviše ima novih, nekih brendova koji su na amazonu skuplji, i odaju garqanciju godinu dana.
Janko 23.7.2002.

Dacko

A da li već imaš aparat za vakuumiranje?

AnaK

Nemam, ali ne mora da se ima. Ima videa kako vruca voda istiskuje vazduh, pa se zakaci za ivicu serpe/posude.
Janko 23.7.2002.

moma

Mi imamo aparat za vakumiranje. Služi nam za pakovanje suvog mesa i kobasica u zamrzivač. Ovo nisam probala.