Austrija, Nemačka, Luksemburg

Started by senka, January 14, 2014, 07:16:34 PM

Previous topic - Next topic

Urbana

Svasta ste posetili za tako kratko vreme, a akcenat je bio na sopingu :)

Evo da ja preporucim jednan izuzetno povoljan soping.....avionom Beograd - Dortmund .... u februaru povratna karta 50 evra ( u aprilu 100 )....onda od aerodroma do Essena (Hbf) voz 40min .... u Essenu nije potrebno gradski prevoz koristiti.....sve je u centru cak i Ikea .... moje cure uglavnom provedu vreme u Primarku....I Dortmund je super, ali ja vise volim Essen....naravno nije daleko ni Dusseldorf, pa cak ni Keln, a tu blizu Essena je i Movie Park, ili pak doci avionom i uzeti rent a car.
Parkiranje u ovom delu je uostalom kao i u celoj Nemackoj skoro pa dzabe ( od 1 - 2evra u zavisnosti od mesta )
Ja Nemacku mnogo volim i posebno su divni mali gradici.
Salu na stranu, stvarno je u Nemackoj bas sve povoljno i isplati se doci u shopping.
Mi bas skoro sve kupujemo u Nemackoj, cak smo pre neki dan i nove madrace uzeli .... isti takav madrac ovde kosta 570, a tamo 350.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Zumbulica

Mene interesuje da li se situacija sa internetom popravila  :girl_haha: a i moglo bi malo svezih utisaka  :bighug:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

senka

Jeste, malo je bolja situacija, čak i odlična ako imaš bolji tel.

Vidim da je Urbana napisala da je parking džabe. Meni je preskup - u tržnom centru 2,5e/50min, u hotelu 14e/dnevno.
Mek je skup ali i drugačijeg ukusa naravno, na mnogim mestima piće sam sipaš koliko išteš, Starbucks  kafa je od 4,5e pa naviše...
Benetton je imao bezobrazno sniženje (za devojčice 14.95, prsluk perjani 11.95, pantalone za dečake 4.95) Adidas takođe. Odlične jakne su mogle da se kupe za 25-40e, majčice neo 5...patike za devojčice sa 90 sniženo na 27.
Jakne klimatske su mogleda se nađu od 49e pa do 80e, naravno ima ih i za koliko hoćeš.
Lepe mekane kape, šalovi 1-2-4e
Adidas kupaći otporan na hlor 22e

u onom vilage outlet-u Nike patike za 21e vrlo lepe, ženske na štiklu mislim da su bile 35

šunka(12e/kg) zaista ima ukus i miris mesa, običan sok ne peče za jezik od hemikalija...

Divno, čisto, mirno, bez histerije, jurnjave...tradicionalno sve piše na nemačkom, trgovci, kako gde znaju engleski, čini mi se da u oglasu za posao nije obavezno znanje stranog jezika  :D

Sela su im lepa, pašnjaci već zeleni, sve kuće poprilično uniformisane, isti oblik, fasada, krov i uglavnom veličina. Nema kuća na 2-3-4 sprata, nema ne dovršenih...seoski put kao pista.

nastavak sledi...
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Elanor

parking je dzabe u odnosu na nl, oni su po tom pitanju stvarno :crazy:, nije to referenca
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Zumbulica

Super  :bighug: MM ce najverovatnije vrlo skoro ici u Frankfurt.

senka

neka poštuje ograničenja brzine, retko gde ima onih nižih, al da ne bude uslikan kao mi  :crazy: i gužva na auto-putu je 24/7 od kad se uđe u Nemačku, mislim gužva u smislu da ima automobila i nezamisliv broj kamiona, ali 4 trake rešavaju sve. kroz srbiju, mađarsku i  austriju ima ukupno toliko saobraćaja.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Zumbulica

On je odusevljen saobracajnicama, i obozava Nemacku  :girl_haha: Ici ce avionom, a ako bude posla  :pljucka: moramo malo ozbiljnije da resavamo spediciju.

Glitter

odlican prirucnik, odlican  :good:

Unabebili

ja sam shvatila sta je guzva kad smo se jedno popodne vracali iz Stutgarta za Tibingen  :girl_haha:

zabagovalo, pa se pomeras svakih par minuta po 100 m

doduse to se desilo samo jednom  :-[

parkinzi su svud po evropi skupi  :girl_sad: govorim sa aspekta naseg standarda

mene odusevljavaju nemacka sela...tako sredjena, tako cista, sve asfaltirano  :girl_in_love:

sto debeli voli da vozi po nemackoj i austriji, cudo jedno  :rofl:
i cim udjemo u madjarsku, cujes ga kako pocinje da se nervira,
prvo tiho,
a kad  udjemo u suboticu, samo cujes:
- Majku nam jebem slepacku, vidi ti ove puteve i ovu stoku sto vozi, kaine migavac, srasli s mobilnim telefonom  >:(

ja se svaki put smejem  :rofl:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

senka

DM ima daleko veći izbor nego ovde. Rewe ima plazmu, smoki... :girl_haha:
Moschino parfema nema nigde  :ljut:
Maredo restoran je odličan.
Ne znam koliko je taxi, rent a car, metro...
Gorivo je 1.08

Luksemburg je prelep, podseća na Nemačku, a onda se pretpa u Francusku u samom gradu Luksemburg.
I skuplji od Nemačke. Padala je kiša, pa smo proveli samo par sati, inače bi smo ostali duže. Parking je jeftiniji, ostalo je u proseku skuplje. Pričaju francuski.
Arhitektura je fascinantna što moderna, što ona iz prošlih vekova.
U Luksemburgu je gorivo 0.98.

Kafići i u Nem. i u Luks. imaju preko svake stolice ćebence za fino ispijanje kafe na zubatom suncu  :girl_in_love:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Elanor

luksemburg je najdosadnija tacka na kugli zemaljskoj :girl_haha:
a pricaju luksemburski (koji je jedna verzija iskvarenog nemackog) i francuski. skole su im potpuno dvojezicne, osnovna se pocne na luksembursom, a srednja zavrsi na francuskom :respect:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

MissL

:girl_in_love: :girl_in_love: ne citam ni red vise bez fotki :D
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D