Main Menu

Posne torte

Started by Deda, July 08, 2010, 11:55:23 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Sa jabukama ili bananama?
Janko 23.7.2002.

rafa

Quote from: AnaK on December 08, 2013, 02:50:09 PM
Sa jabukama ili bananama?

Ja sam shvatila da je sa bananama, a da su kore sa jabukama.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

AnaK

<Ma ja gledam ovo što si citirala, pa ne vidim nigde jabuke. Htedoh da potražim, ali ne znam da li nema linka ili...  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

cici

U linku pise sa bananama.

Deda

Imam, predivna je , sad cu da iskopiram
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Deda

ZA KORU:

3 šoljice (male od kafe) šećera
pola litre vode
1 kesicica sode bikarbone
2 šoljice ulja
3 nakisele jabuke
4 šoljice šećera
1 kašičica džema
1 velika šolja mlevenih oraha i
25 kašika brašna
ZA FIL:

2 pudinga od vanile
2 kašike brašna
1L soka od pomorandže
pola šipke vanile
250 g margarina
250 g šećera u prahu
6 celih banana
posni šlag ( 2 kesice)
50 g čokolade
PRIPREMA:
KORA:
3 šoljice (male od kafe) šećera zagoreti da bude braon, pa dodati pola litra vode, skinuti sa ringle i dodati 1 kesicicu sode bikarbone i 2 šoljice ulja. Kad se ohladi dodati krupno izrendane 3 nakisele jabuke, 4 šoljice šećera, 1 kašičicu džema, 1 veliku šolju mlevenih oraha i 25 kašika brašna. Od te mase ispeci dve kore. Peći na temperaturi od oko 180 stepeni.
FIL:
skuvati 2 pudinga od vanile, 2 kašike brašna u 1L soka od pomorandže. Dodati i pola šipke vanile. Posebno umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera u prahu pa dodati prohlađenom pudingu. Sve dobro umutiti. Staviti jednu koru pa preko poređati 6 celih banana, preko staviti pola fila, pa staviti drugu koru i preko preostali fil. Preko cele torte staviti posni šlag ( 2 kesice). Odozgo narendati krupno čokoladu 50 g. Torta treba da odstoji na hladnom ( da prenoći).

Deda

Uporedi sa ovim-ovo mi je original
TORTA SA BANANAMA
KORICA: 3 soljice (male od kafe) secera zagoreti da bude braon, pa dodati pola litra vode, skinuti sa ringle i dodati 1 kasicicu sode bikarbone i 2 soljice ulja. Kad se ohladi dodati krupno izrendane 3 nakisele jabuke, 4 soljice secera, 1 kasicicu dzema, 1 veliku solju mlevenih oraha i 25 kasika brasna. Od te mase ispeci dve korice. peci na temperaturi od oko 180 stepeni.
FIL: skuvati 2 pudinga od vanile, 2 kasike brasna, skuvati u 1L soka od pomoranze. Dodati i pola sipke vanile. Posebno umutiti 250g margarina sa 250g secera u prahu pa dodati prohladjenom pudingu. Sve dobro umutiti. Staviti jednu koru pa preko poredjati 6 celih banana preko staviti pola fila, pa staviti drugu koru i preko preostali fil. Preko cele torte staviti posni slag ( 2 kesice). Odozgo narendati krupno cokoladu 50g i posuti sarenim mrvicama za dekoraciju 1 kesica. Torta treba da odstoji na hladnom ( da prenoci).
Nazad na vrh   
Pogledaj profil korisnika

rafa

Super, hvala puno!

Pravim ovo veceras, mm posti pa sam htela posnu tortu za porodicni rodjendanski rucak.  :bighug:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception