Zastrašujuće mračna strana Švajcarske

Started by AnaK, April 28, 2014, 11:45:21 AM

Previous topic - Next topic

Elanor

a bio je do skora nesto kraljicin rodjendan neradan,  u maju, zar ne? kako je sada kada je kralj?
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

lilit_depp

Quote from: martina on May 01, 2014, 02:23:33 PM
pa ne znam, ja sam bila u svajcarskoj vise puta po vise mjeseci, tamo mi zive kumovi, kumica moje godiste, stomatolog ( i kumovi su)

i stvarno ne vidim da se pate, ni da je meni ljepse

ja jesam feministkinja, al stvarno mislim da u svijetu ima mnogo vecih problema od polozaja zena u svajcarskoj

i ovdje kod mene mnogo zena ne radi jer im se moze... evo ti nasa maxic. stajaznam, ja ne bih mogla tako, al to je zato sto sto sam ja takva, a ne zato sto je maxic ugrozena

kod nas poreski sistem ne stimulise da ne radis, i da vam pravo kazem nisam sigurna da je i to genijalno.. da sad ne duzim raspravu

ja nit sam feministkinja niti mislim da se na topiku isključivo radilo o položaju žena u švajcarskoj. :rofl:

niko ne kaže da se švajcarci pate. ja lično imam problem što je švajcarska sve samo ne demokratska i neksenofobna zemlja, i što su porezi takvi da ograničavaju žene više nego  što se meni sviđa, al ne živim tamo te me to i ne pogađa. diskutujemo.
L, L, K

Blue

elanor, sada je kraljev rodjendan 27.4. ali je ove godine pao na nedelju, pa je neradna bila subota :crazy:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

lilit_depp

Quote from: Blue on May 01, 2014, 02:25:02 PM
ja sam mislila da je ovo gde sam ja jedina zemlja gde se 1. maj slavi radno  :o

sledecu zemlju definitivno biram po kriterijumu koliko neradnih dana ima u godini.  :crazy:

ovde se naravno ne slavi radno nego sam ja moron. kad nemam nad glavom nikoga ko bi mi rekao šta i koliko da radim, onda radim više nego što treba. tako nekako.
šalu na stranu, idem na neki put u subotu, pa spremam neke stvari.

kakav ti je to spojler??? u shoku sam! :lol: :kiss1:
L, L, K

Margarita

Ne znam za svajcarsku, ali sto se mene licno tice ne vidim da imam neku vajdu od toga sto imam pravo glasa :lol:

Blue

Quote from: lilit_depp on May 01, 2014, 02:42:03 PM
kakav ti je to spojler??? u shoku sam! :lol: :kiss1:

spojler u poruci je dokaz da sam poglupavila  :lol:

:kiss1: navrati cesce. falis nam!

maxic

@ Martina, ja htjedoh bas da kazem ja bi radije da muzevima povecaju satnicu, a da ja isto mogu da glasam :lol:
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

martina

Quote from: maxic on May 01, 2014, 06:38:41 PM
@ Martina, ja htjedoh bas da kazem ja bi radije da muzevima povecaju satnicu, a da ja isto mogu da glasam :lol:
:lol:
ma glasaju i svajcarkinje ... al isto tako mogu da rade pola radnog vremena kako hoce... ovdje kad nekom to predlozis gleda te ko da si s marsa pao
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

lilit_depp

@glit,
evo i gardijan me podrzava!  :mrgreen:
UK child death rate among worst in western Europe, say experts
http://www.theguardian.com/society/2014/may/02/uk-child-death-rate-western-europe-health

@martina,
znam ljude u usa koji rade half-time i to im je ok. zene uglavnom.

ne znam, meni je ok da se radi i 10h i 20 i 30 i 60 nedeljno ako je to neciji izbor. ok mi je i kad svesno biras da ne radis, al moram da priznam da mi to nije blizak koncept.

a tek sto mi idu na nerve reklame o "mothers 24/7 - najtezi a najmanje placen posao".  :crycry:

@blue girl! cestitam!!!!!  :kiss1: :kiss1:
L, L, K

Glitter

Urbana

Lilit ja cu samo da ti uletim i kazem da je meni Nemacka raj .... ja se tamo obradujem i kad dobijem kaznu za prekoracenu brzinu .....
Ovde zene biraju da ne rade, a slabo koja sto radi, radi vise od 32 sata ..... i nema veze bila udata , neudata, sa i bez dece. I meni je to ok.....ja sam se tu lako prilagodila.

Nego da se pohvalim sa pehom meseca :D

Ma u Nemackoj je meni sve dzabe, a mogu misliti kako je tek Svabi.

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Plava Baklava

Lilit, hajde učini mi uslugu i skini mi ružičaste naočare, pa malo opleti po Francuskoj  ;D :kiss1:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Elanor

za francusku, ja se uvek setim bivsih komsija, crnacka africka porodica.
bilo je finale svetskog prvenstva, italija - francuska, gusto je bilo i na kraju je italija pobedila. uto sva ona deca od srece istrcase u dvoriste i pocese da igraju po kisi i pevaju. verujte mi, nisu bili italijani :D
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.