Oralna Kontracepcija, Flasteri, Spirale

Started by Glitter, August 23, 2010, 03:33:51 PM

Previous topic - Next topic

Lukina mama

Quote from: Vila on February 02, 2015, 08:43:01 PM
Mirena je hormonska spirala, te kod migrena nije preporučljiva.
Ja sam stavila običnu spiralu prošle godine, i odlično je podnosim, nemam nikakvih problema, osim nešto obilnijih menstruacija nego što su bile dok sam pila pilule, i to je to.

kakva je to obicna spirala? kako se zove?

dado jeste mi palo na pamet ali nekako nisam obracala paznju..... :-[
Luka ,09 April 2005

Lani

Dada

Vilo, ja imam vrlo ceste i jake glavobolje, ne znam da li se bas broje u migrenozne jer nisam ni isla na spitivanja od srednje skole ali moja dr je znala za to i nije mi to rekla :ces: Nisu nista cesce i jace od mirene :think:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

bubi

Jao Vilo pa kod tebe i spirala "umetničko delo" :lol:

Dada

Mima, skini se sa njih asap! Ja mal` ne umrijeh od nekih koje mi je prepisala dr u studentskoj ambulanti kod koje sam slucajno otisla jer moja dr nije bila tu. Kad je moja dr cula sta pijem samo se uhvatila za glavu i rekla da ja nikakve kontraceptivne tablete ne smijem da pijem zbog glavobolja i pritiska  :innocent:
edit - i zbog periferne cirkulacije
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Vila

Ma idi, Bubi, sva sam ti umetnička duša :lol:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Lani

Quote from: Dada on February 02, 2015, 08:37:16 PM
Mima, pa je l ti ikad palo na pamet da ti one mozda doprinose glavobolji? Meni bi  :lol:
Mirenu nosim vec 2. put, pravila sam razmak od 6 mjeseci i vec me frka hvata sto moram da je skidam u decembru i budem bez nje opet 6 mjeseci.  Prvi put kad sam je stavila imala sam dugo glavobolje, skoro mjesec dana ali prosto sve, nisam brinula ni o trudnoci niti sam vise morala da koristim po tampon i tri velika uloska da bih izasla iz kuce prva 4 dana :hm: Drugi put kad sam je stavila pojma nemam, mislim da su glavobolje zanemarljivo trajale, cim nisam zapamtila :innocent:

Dado, mora da se pravi ta pauza od 6 meseci?  :nokti2:
LM, imam i ja mirenu i zadovoljna sam.

Dada

Pa sto znam, tako mi tad rekla dr, mozda se nesto promijenilo otad, moracu da je pitam kad jednom odem  :lol:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Lukina mama

Quote from: Dada on February 02, 2015, 08:52:55 PM
Mima, skini se sa njih asap! Ja mal` ne umrijeh od nekih koje mi je prepisala dr u studentskoj ambulanti kod koje sam slucajno otisla jer moja dr nije bila tu. Kad je moja dr cula sta pijem samo se uhvatila za glavu i rekla da ja nikakve kontraceptivne tablete ne smijem da pijem zbog glavobolja i pritiska  :innocent:

znam, zato i hocu, imam ovu nedelju da zavrsim i to je to....pa cu da vidim kako cu sta dalje raditi.

neka se malo "ocistim" pa cu da vidim i sa dr sta dalje :)
Luka ,09 April 2005

Lukina mama

Quote from: Dada on February 02, 2015, 09:00:46 PM
Pa sto znam, tako mi tad rekla dr, mozda se nesto promijenilo otad, moracu da je pitam kad jednom odem  :lol:

e ovo je upravo ono sto je mene drzalo na ovim pilulalma, niti bolne niti dugacki perodi....
Luka ,09 April 2005

Lani

Quote from: Dada on February 02, 2015, 09:00:46 PM

Zato mi je i frka najviše  :crycry:, ja sam već bila očajna zbog tih mojih ciklusa pre stavljanja M.
A ni momenat nerazmišljanja o kontracepciji nije zanemarljiv uopšte.  ;D

Dada

Quote from: Lukina mama on February 02, 2015, 09:06:49 PM
e ovo je upravo ono sto je mene drzalo na ovim pilulalma, niti bolne niti dugacki perodi....

E sa Mirenom se desi i da ne primijetis da si dobila  :lol:

Lani, ofkors. Ja sam bila i zbog toga u haosu a i opet cu kad skinem, imam osjecaj da je dovoljno da me pogleda, jos uvijek  :lol: :lol: :lol:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Glitter

mene je na piluli glava bolela prvih par nedelja, a posle toga najbolej drugarice  :turpija: