Main Menu

Parada

Started by Vila, November 02, 2011, 12:11:01 AM

Previous topic - Next topic

Mirka

Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

Blue

Quote from: martina on January 13, 2012, 08:26:03 PM
mozda je bolje da je, kako neki kazu, plitka komedija - ljudi ce bar da gledaju.

u filmu ima puno humora, ali ga niposto ne bih nazvala komedijom niti bih rekla da je plitak. po meni je mix tuznog i smesnog u paradi vrlo slican onom u "la vita e bella". dakle jedan tezak i mucan osecaj, teska tema, protkana smehom, ali ne onim smehom iz dubine srca. takodje prednost ovog filma jeste u tome sto se obraca i sirim narodnim masama, a uz to je i inteligentan (tj. moze biti shvacen na mnogo razlicitih nivoa). makar ja ga takvim vidim.  :think:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Elanor

mm je imao imao imao zelju da vidi film kad smo bili u srbiji, a ja sam se jedva izvukla od toga :D
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Nanny Ogg

Ja sad uopste nisam s'vatila jel tm gledao film ili nije?  :lol:

Ajte zene, ne dram'te

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

monochrome

upravo odgledala film i svidja mi se cinjenica da je obradjena upravo ta tematika.biti homosexualac  dole  je katastrofa!!!
dozivljavam ga pomalo i licno,jer sam zbog svoje razlicitosti bila puno puta osudjivana i odbacivana.mislim da je ovaj film nekako morao da bude...BAS OVAKAV :)

Nanny Ogg

Odgledah ga i ja, sinoc.

Dobar jeste, i (sto lepo rece Blue) vrlo duhovit na jedan "stoji-mi-knedla-u-grlu" nacin. Gluma je vrhunska, fotografija i kostim takodje.

Al mogao je da bude i mnoogo  bolji  :-X [spoiler]npr, meni je poslednjih nekoliko scena totalno nepotrebno i previse pateticno. Bilo bi mi mnogo bolje da se film zavrsava tacno u trenuktu kad pocne makljaza. Ovako, smrt jednog od glavnih junaka, sa sve onom sa'ranom i onim scenama nakon godinu dana su mi bukvalno "kako mali Perica zamislja da se dodvori prosecnom gledaocu"/spoiler]

Ajte zene, ne dram'te

NikkiL

Quote from: Vila on November 02, 2011, 12:11:01 AM
Večeras sam ponosna što u Srbiji ipak žive neki ljudi koje nije strah da kažu šta misle.
Večeras sam ponosna na Srđana Dragojevića, Nikolu Koja, Samolova, i ostale - što su ljudi.
Večeras sam shvatila šta zapravo znači Pride.

Ako ne mislite tako, zamislićete se. Ako mislite tako, bićete ponosni.
U svakom slučaju pogledajte film.

Sinoc smo ga pogledali i utisak mi je identican ovome. Ne znam kada sam bolji film sa nasih prostora videla, stvarno sam odusevljena. Takodje sam se zarozala od plakanja na kraju (kako nekome ono moze da bude smesno ja ne znam  :( ), film mi ima poruku i jacinu i tera te da sagledas neke stvari iz drugog ugla (cak je mm priznao da se zamislio posle ovog filma a on nije tako otvorenih pogleda na svet kao ja). Mislim, ja sam otprilike imala zelju da idem da setam na sledecoj paradi na kraju filma... jasno vam je koji mi je utisak ovo ostavilo... :innocent:

I ako barem 10% ljudi koji pogleda film sednu i zamisle se i shvate da nije sve crno belo mislim da je film uradio mnooogo!

I da Biserka je fenomenalna al skroz, kakav lik!! :)))
CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

maripoza

Ja ne znam..... pomislim ponekad da je mogao biti bolji, ali zapravo sam sigurna da je morao biti uradjen bas na ovaj (komicno-tragican) nacin. Da je drugacije postavljena koncepcija, ne bi imalo efekta. (Ne treba zaboraviti da glavna ciljna grupa gledalaca nisu ljudi poput nas.) I mislim da je zbog toga dobro sto je bas Dragojevic to odradio. U tom smislu, Nanny, da se film zavrsio tad kad ti kazes, efekat bi izostao. Taj kontrast izmedju preterano komicnog i tragicnog jeste ono sto jedino dopire do nase publike. Slican utisak sam imala i nakon Lepa sela lepo gore.

Biserka je carica, sjajno je odigrala ulogu.
Old enough to know better, but too young to care.

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Finalina

hvala dedo, skinula sinoc, poceli da gledamo i ja zaspala na pola :lol: ( dosadna je izgleda prva polovina :rofl: ) ... ne pitah mm kako je do kraja, mada mislim da ni on nije izdrzao ... bas sam ocekivala vise jer secam se da su ljudi pricali da su plakali i tako to ....

Unabebili

ja rekla jos pre 2 strane  :rofl:

meni je samo Biserka komicna, onako skroz...sretala sam se s tim tipom zena kroz moj posao  :lol:

inace, ostalo je meni ..tjah...  :-\
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

rasa1987