Zastrašujuće mračna strana Švajcarske

Started by AnaK, April 28, 2014, 11:45:21 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Baš me je nešto uzdrmao ovaj članak, i onako sam po sebi, i sa aspekta da se radi o zemlji koja zvuči kao idealno mesto za život.

http://www.dw.de/zastra%C5%A1uju%C4%87e-mra%C4%8Dna-strana-%C5%A1vajcarske/a-16743127
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Zene dobile pravo glasa tek 1971  :blink:

Ne znam sta bih rekla, pola od bolne istine odbijam na senzacionalizam i univerzalnost ljudske patologije ali druga polovina iza koje stoji "drzava" svojim nereagovanjem je stvarno zastrasujuca  :(

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

monochrome

ovako su prosla i neka brit deca koja su slana u aus  :(

Margarita

Praslin

Znala sam ja za ovo. Strasno je, ali bar priznaju, rade na tome.
U skoro svim zemljama sveta se na child labour zmuri, kao i na zlostavljanje zena i dece, prisilne brakove dece i slicno.
"Sloboda" je privilegija retkih na ovoj planeti :(

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Glitter

Quote from: Praslin on April 28, 2014, 01:11:47 PM
Znala sam ja za ovo. Strasno je, ali bar priznaju, rade na tome.
U skoro svim zemljama sveta se na child labour zmuri, kao i na zlostavljanje zena i dece, prisilne brakove dece i slicno.
"Sloboda" je privilegija retkih na ovoj planeti :(
potpis

martina

znala sam i ja, dosta vremena sam provela u svajcarskoj

kad mislimo o svajcarskoj kao mjestu za zivot, ne mislimo o tim zabacenim planinskim selima, koja nisu u sustini nista bolja od nasih zabacenih sela. tu ima dosta djece ciji su roditelji bliski srodnici ( pa ima dosta tih sa mentalnim problemima, koje su onda kastrirlai)... i tako

a znala sam i za ovo za glasanje, oni su jako konzervativni u nekim stvarima, narocito njemacki kantoni. u vrijeme kad sam ja prvi put isla tamo, '88 imali su i veliki problem narkomanije

ja stalno govorim da se kod nas zivot "na zapadu" idealizuje

svajcarska, koliko je ja znam, je za moj pojam previse standardizovana i uredjena
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

rafa

:( strasno

Ali sto rece Praslin, bar priznaju I rade na tome.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

vojka

Quote from: rafa on April 28, 2014, 02:00:09 PM
:( strasno

Ali sto rece Praslin, bar priznaju I rade na tome.
da te potpisem  :(
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Plava Baklava

Tamni vilajeti  :girl_sad:

Većina društava je uredjena samo za one koji žive glatko, po PS i ne iskaču iz norme. Čim se dodje iz bilo kog razloga do bilo koje margine, pokazuju se manje ili veće šupljine i ponori tamo gde bi trebala da bude pomoć onima kojima je potrebna  :girl_sad:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

martina

pb, bas tako!

nije dzaba u kanadi i australiji problem sa autohtonim stanovnistvom, pa sa sirocadi...

jeste, istina je, ovdje se ipak prica o tome, takve stvari se vise ne praktikuju... ali samo kaze da su ljudi i drustva vrlo slicni na tu temu.
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

lilit_depp

ja do danas mislila da je ovo što je gore navedeno o švajcarskoj opšte mesto.
btw, u jednom kantonu su žene dobile pravo glasa 1991. a i dan danas sve rade da destimulišu žene da rade.
odnos prema imigrantima je horor.
većina stanovništva slabo obrazovana. konzervativna. ksenofobična.
ovo su austrijski podaci. ;D
L, L, K

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Dada

Ja se sjecam neke teme sa Roditelja gdje se pominjalo ovo za zensko pravo glasa, da zena ne moze da otvori zr u banci bez prisustva muza i tako neke jos nebuloze :hm:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

martina

ma dobro, sa'cu ja ko moja tete ljilja: eno ih svajcarkinje, jadne, peru robu na potoku  :lol:

mislim, zene nisu ni gladne ni zedne, ne moraju da rade jer im muzevi zaradjuju dovoljno, prije 20 godina je minimalna satnica u torontu bila $6.75 a u svajcarskoj 12 franaka ( vise nego duplo)
da se ne lazemo, ja bih radje da nemam pravo glasa, al da imam duplu satnicu, ako moram da biram
a nije da nemaju, sad, eto, imaju
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic: