Main Menu

Uvodjenje nemlijecne ishrane

Started by Despina, May 14, 2009, 10:31:59 PM

Previous topic - Next topic

aleks

ja mislila nekad kasnije  :think:

mada, Sofija nije nesto odusevljenja hranom. Sta znam...bundevu bas obozava, krompir onako, sargarepu i jabuku ni da pomirise...
Ni paskanat nece...ne znam ni sta bih dalje davala.

moram da iscitam paziljivo ovu temu.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Iva ni dan danas ne voli bananu. :hm:
Jel davao neko bebama avokado? Ja sam njoj (Ivi) probala ali nije bila oduševljena pa sam odustala.
On je baš zdrav i jedina mu je mana što nije sa ovog podneblja ali što se hranljivih vrednosti tiče je super.

Aleks evo ti jedan fini link.
http://www.askdrsears.com/html/3/t032000.asp

aleks

hvala, bas mi treba :kiss1:
nekako sam totalno izgubljena...
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Isto :wacko:
Danas sam kupila mnogo lepe banane, pa mm pitao kad sme banane a ja muu  :blink: pojma nemam.
Baš ću da pitam nutricionistu kad to treba, dogovorile smo se da dođem kad bude sledeći pentaxim, to je za deset dana.

janavi

ja sam banane tek posle godine
tj, probali smo sa oko 10m (prva hrana bila sa 8, mi smo korigovani)
ali je povraćala od nje svaki put (dva puta), pa sam prestala

inače mislim da je banana teška za stomak

ne znam za avokado, al on jeste jako zdrav, naročito mu je odličan sadržaj masti, sve nezasićene
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Lani

Jeste, zato ga baš i preporučuju za bebe.
Mogla bih da probam nekako Ivi da opet počnem da ga dajem, da joj ga mešam s nečim drugim i tako podvalim. :think:

Saska

avokado nisam sigurna ni da sam ja jela  :ces:
moram da kupim da probam

Bananu mesam sa svezom jabukom, ne dajem je samu, jer je bas bljak onako smuljana, ne svidja se ni meni.

Mali zasad jede sve sto mu dam, malo se mrsti na jogurt, kiselo mu je, sav se strese  :girl_haha: , ali ne odbija

Gost51

ivani je omiljena kasica banana
ana ih ne jede ni danas
nisam joj davala kad je bila mala

Gost51

kad ste uveli jogurt?
A kad vocni jogurt

mi smo na 3 obavezna obroka vec neko vrijeme, inace kuka

danas kombinacija
riza, mrkva, brokoli, zumance :crazy:
ona odusevljena :D

Saska

Mozes vec sad jogurt, mladi sir, kiselo mleko. Pavlaku malo kasnije zbog % masti.
Vocni jogurt nisam jos, zbog secera, ima ga mnogo u kupovnim.

emge

Jogurt sa 8, znaci mozes sad. Vocni nisam, ali mozes da pravis vocni jogurt.
Koje obroke ima i sta jede?

Marko insistira da zvace, pravi problem kad ga hranim kasikom. Poceo je da jede sjeckano meso, povrce na kockice, ali ja tako ne znam koliko je pojeo. 

stacka

Blago vama. Masa je jedno krace vreme bila dobra, sad opet izvodi gluposti. Jede lepo za rucak, povrce, kad je bez mesa, sa mesom kad ima to je katastrofa, dorucak i veceru stavi 3-4 kasicice u usta i dalje nece. Vise ne znam sta da joj radim, izgleda da gajim malog necejeda  :girl_sad:
Koricu hleba nece ni da uzme u ruke, jedino sto voli da gricka je plazma i to je vise onako trlja o desni, kapiram da joj prija jer jos zubici nisu izasli.

Koje sve kombinacije pravite za dorucak/ veceru?
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Ja ću danas da probam da nahvatam nutricionistu, vodim Unu u DZ pa ako vas nešto zanima mogu da je pitam.

Gost51

Quote from: emge on March 28, 2011, 11:14:53 PM
Jogurt sa 8, znaci mozes sad. Vocni nisam, ali mozes da pravis vocni jogurt.
Koje obroke ima i sta jede?

Marko insistira da zvace, pravi problem kad ga hranim kasikom. Poceo je da jede sjeckano meso, povrce na kockice, ali ja tako ne znam koliko je pojeo. 
jede slano oko 11h (zavisi od spavanja, setnje...)
oko 15h obicno neku slatku, vocnu kasicu
oko 18 ponovo slanu ili neku mlijecnu, tipa rizolino...
sisa oko 20h, pa ujutru 6-7h, onda nastavi obicno da spava jos do jedno 9-9.30h, pa opet siki, mada ovo sisanje odavno namjeravam da pretvorim u dorucak
ponekad sisa i u po dana

sta spremam?
nista pretjerano zanimljivo
krompir i riza su mi kao osnova, da, i mrkva uglavnom
kombinujem sa tikvicama, brokolijem, karfiolom...
meso ili zumance

stacka

jackie, to i za dorucak/veceru? meni ove sto si nabrojala sluze kao namirnice za rucak

edit: ignorisi me, prsla sam, citav prvi deo posta mi je promakao :lol:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.