Obaranje temperature kod male dece

Started by Blue, August 14, 2014, 11:15:18 AM

Previous topic - Next topic

anelore

Ja nisam koristila alkohol, uglavnom su lekovi radili posao, a kada nisu, onda sam pribegavala tusiranju ili kvasenju ruku i nogu vodom.

kalimero

Quote from: Saska on August 14, 2014, 12:41:02 PM
moram da priznam da i ja imam pola litre komovice u zamrzivacu za te slučajeve. retko sam je koristila, svega par puta u očaju kad ništa drugo nije pomagalo ili kad daš lek, a temp ponovo skoči nakon sat vremena, pa ne smeš lek tako brzo ponovo da daš.

:good:

koliko sam se onda ja tek izalkoholisala u najranijem detinjstvu..... moj deda samo rakiju priznavao  :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Sirce sa kukuruznim brasno radi podjednako brzo i dobro kao alkohol

Vila

jao ,pola detinjstva sam smredla na komovicu :lol:

ja skidam preko 38, obično brufenom, paracetamol nam slabo deluje....
onda tuš
pa alkohol, ako nijedno od gore navedenih ne radi
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

kalimero

Quote from: Glitter on August 14, 2014, 12:48:57 PM
Sirce sa kukuruznim brasno radi podjednako brzo i dobro kao alkohol

lakse cu u kuci da nadjem radzu nego kukuruzno brasno  :-X :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

sto nije slucaj kod mene, uvek, oduvek imam u kuci kukuruzno brasno i sirce jasno, ona flasa koju kupim kad se uselim u neki stan, pa kupim novu kad se preselim u sledeci :crazy:

monochrome

Quote from: Praslin on August 14, 2014, 12:31:09 PM
Pa ne daješ im da piju  :lol: :lol:

Ja sam jedared Vidu, kad je bio mali i lekić mu nije dovoljno delovao lepo nakvasila čarapice alkoholom, i navukla na nogice - divno mu je izvuklo temperaturu.

koza upija alkohol...plus isparavanje...

Praslin

I šta će da im bude od toga što koža upije? Napiće se? Polupaće kafanu?  :lol:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

NenaS

:lol:

Obarala sam, naravno, sve preko 38.5. Ponekad i komovicom i ne, nisu postali alkoholocari... :innocent:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

monochrome

Quote from: Praslin on August 14, 2014, 01:32:35 PM
I šta će da im bude od toga što koža upije? Napiće se? Polupaće kafanu?  :lol:

:lol: :lol: :lol:

ma znam ja da je to kod nas praksa...nesto se ne secam da li je nama mama skidala temp. alkoholom, ali ja nesto ne bih, sto ne kaze da mislim da svi treba da rade ko ja...

monochrome

"Trljanje alkoholom se ne preporuča iz više razloga. Prvo, alkohol naglo ohladi površinu kože i izazove sužavanje krvnih žila te je daljnji učinak hlađenja vrlo slab. Osim što je taj postupak izrazito neugodan može biti i štetan jer jedan dio alkohola prodire kroz kožu, a drugi dio dospijeva u organizam putem udisanja alkoholnih para. "

odavde http://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/11461/Upute-o-mjerenju-i-snizavanju-temperature.html

Praslin

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Saska

ma naravno da nije najbolje kao rešenje, al radi pos'o u ekstremnim situacijama

monochrome

to je kod nas bila praksa...uveliko...a sada doktori itekako savetuju protiv...bas bi da cujem i sta vojka kaze :think: