Main Menu

Ragu supa od teletine

Started by AnaK, April 29, 2010, 01:39:52 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Konačno sam napravila divnu, pravu kafansku (u mom sistemu vrednosti, najlepša moguća  :girl_haha:). Recept je iz nove knjige Steve Karapandže, 'Moji najdraži recepti'

200 g telećeg mesa bez kosti
100 g šargarepe
30 g luka
80 g korena peršuna
50 g celera
50 g karfiola
80 g graška
1/2 vezice peršuna
1 dl kisele pavlake
1 žumance
80 g maslaca
1 kašičica limunovog soka
50 g brašna
1,3l temeljca
so, muskatni oraščić, biber
1 kašika Vegete

Oprano meso isecite na kockice. Povrće očistite, operite i nasecite na kockice, a sitno iseckan luk propržite na maslacu. Na luk dodajte komade mesa, koje izdinstate, a potom dodajte povrće po tvrdoći. Pobrašnite i malo prodinstajte, pa zalijte temeljcem. Dodajte Vegetu i supu lagano kuvajte dok meso i povrće ne budu mekani. Pri tom pazite da se meso i povrće ne raspadnu. Kad je sve mekano, supu sklonite s vatre. Vežite je sa pavlakom u koju ste umutili žumance i brašno. Posolite, dodajte limunov sok i doterajte ukus muskatnim oraščićem. Sada se supa više ne sme kuvati. Pospite je sitno naseckanim listom peršuna.
Janko 23.7.2002.

Deda

I ja tako nekako ali bez graska i karfiola. I  naravno, ne odmeravam u gram  :-X
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Gost51

obozavam ragu corbe
ne mjerim u gram
i ne stavljam karfiol

cici

I ja bez graška i karfiola.


Saska


AnaK

Janko 23.7.2002.

lakalut

Recept deluje super, zanemarivsi karfiol.
Obozavam da pravim corbe, ali ni jedna od ovih kucnih improvizacija mi nije ni nalik na taj kafanski ideal.  :girl_in_love:
L: april 2006.

J: septembar 2009.

janavi

ja uopšte ne znam šta je to ragu
ima li neka slika?
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

AnaK

Da, i meni je kafanski ideal bio ideal :) Već dugo isprobavam razne recepte, ali ova je baš ono što sam tražila :) Ni ja nisam stavila karfiol, a sledeći put ću staviti manje graška.
Janko 23.7.2002.

MissL

#9
Ovako pravim, samo ne na maslacu. Stavim grasak, stavljala bih i karfiol ali mi se retko zatekne u zamrzivacu... A pavlaku dodajemo kasnije u tanjir :balavi: jer pravim da obavezno bude i za sutradan a ne znam da li bi sa pavlakom prezivela :think:

Kafanska je pravo poredjenje :good: :girl_haha: Obozavam

edit: dobro je sto sam procitala recept do kraja  :-[  :-[ ne stavljam poslednje tri-cetiri stavke :girl_haha:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Gost51

ja nekako ne mogu bez graska, makar za ukras

AnaK

Quote from: janavi on April 29, 2010, 10:10:34 AM
ja uopšte ne znam šta je to ragu
ima li neka slika?

Kafanska teleća čorbica  :rofl:

Janko 23.7.2002.

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

janavi

pa lepo onda napiši teleća čorba :lol:
ja ne volim sa limunom
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

cici

Limun joj daje poseban ukus i potpuno je drugačija bez njega.