Main Menu

“We wear culture”

Started by disco2000, June 14, 2017, 10:08:03 AM

Previous topic - Next topic

disco2000

Sa FB stranice Etnografskog muzeja u Beogradu:

"Povodom obeležavanja 3000 godina svetske mode realizovan je projekat "We wear culture" pokrenut od strane kompanije Google Arts & Culture.
Reč je o najvećoj virtuelnoj izložbi stila u kome učestvuje i Etnografski muzej u Beogradu zajedno sa preko 180 renomiranih institucija iz Njujorka, Londona, Pariza, Tokija, Sao Paula i drugih gradova širom sveta.
Zahvaljujući najnaprednijoj tehnologiji, ovaj projekat vam omogućava da istražite sve od drevnog Puta svile (ancient Silk Road), preko dvorske mode iz Versaja (fashions of Versailles), do britanskog panka (British punk) i priča vezanih za savremenu odeću.
"We wear culture" projekat, pokrenut od strane Google Arts & Culture, omogućio je Etnografskom muzeju u Beogradu da deo vrednih eksponata stigne do šire publike, što ne bi bilo moguće ukoliko bi oni ostali samo u svom materijalnom obliku. Koristeći inovativnu tehnologiju, onlajn-posetioci mogu da nauče nešto novo o srpskoj kulturi preko tradicionalnih nošnji i da saznaju priče koje se kriju iza njih. Ovaj projekat predstavlja sjajan kanal komunikacije kroz koji se kulturno nasleđe deli sa drugima i promoviše, i zato je on za nas veoma važan."
Izložba "We wear culture" svima je dostupna onlajn na

https://www.google.com/culturalinstitute/beta/project/fashion

i

https://www.google.com/culturalinstitute/beta/partner/ethnographic-museum

i preko aplikacije Google Arts & Culture za operativne sisteme iOS i Android.
Delite vest i vidimo se u online prostoru na našoj izložbi!"

Topla preporuka. :) Do sada sam posetila muzej Fride Kalo i pogledala postavku Merilinkinih cipela i haljina :rofl: (preko prvog linka)
Našu postavku sam nedavno uživo pogledala sa Lakijem kojeg je zanimalo kako su se ljudi kod nas davno oblačili (zaključio je da su svi u toj odeći delovalo mnogo mnogo mnogo starije). Lepa je izložba i ovako virtuelno.

Lani

Jao super je ovo! Baš ću da vidim.

Vila

ovo ću obavezno da pogledam, hvala Disco :kiss1:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Glitter

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te