Jednostavan i ne mnogo restriktivan

Started by AnaK, November 09, 2015, 09:12:44 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

režim, kojim par mojih poznanika postižu fine rezultate. Možda nekome bude koristan.

Bazira se na proteinima, moze da se jede dosta sira i pije jogurt

Vrlo prost sistem, 5 obroka dnevno

• Prvi je onaj smuti ujutru
  • dorucak tipa sunkica, siric, povrce
  • Rucak pirinac, krompir, testenina, proso ... sa mesom. U prevodu nasi normalni kuvani ruckovi samo se izbegava pasulj i grasak
  • Uzina jogurt sa malo badema, ili oraha ili ...
  • Vecera proteini

Ne sme vise od dve namirnice iz jedne grupe

Tipa, ako jedes za veceru jaja i sir ne smes jogurt, ali smes jogurt i sir ili jogurt i jaja

Sme povrce

Jogurt uzina sme da se zameni vockom 2x nedeljno

Nikad laksi rezim - Samo ne smeju ugljeni hidrati slozeni pre 10 i posle 4.

EDIT, Za smoothie kaže:

Pa ovi klasicni, jedna vocka, ja bananu, mala kasicica meda, mala kasicica mlevenog lana, saka neceg zelenog. Spanaca, blitve, kelja... Plus voda
Janko 23.7.2002.

Lukina mama

Luka ,09 April 2005

AnaK

Tako mi je napisala drugarica, verujem da Glitt ima ideja, pošto ona pravi  :girl_haha: Za mene ima mnogo UH, te mi nije zanimljiv. Ali pitaću pa javljam.
Janko 23.7.2002.

Glitter

Anka smuti mozes da napravis od svi onih vocki i povrcki sa niskim GI
Ja pravim obicno ovako: saka zelenog(kelj ili spanac), saka bobica (borovnice npr),pola avokada ili pola banane, kasicicu semenki (mesavina čia, flax seed,hemp) i voda
I to bude oko 12oz sto ke ako se ne varam oko 400 ml

Glitter

AnaK

Hvala  :kiss1: Nije mi ovo za mene, ima previše UH, ja se držim svog proteinskog, uz mala opuštanja povremeno. ALi mi je ovo delovalo prilično jednostavno, pa za neke 'lakše' slučajeve od mog, možda zanimljivo  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

AnaK

Da, smoothie kao što je glit rekla, ovo mi je odgovorila:

Pa ovi klasicni, jedna vocka, ja bananu, mala kasicica meda, mala kasicica mlevenog lana, saka neceg zelenog. Spanaca, blitve, kelja... Plus voda
Janko 23.7.2002.

Blue

Ja sam uvela ovaj smoothie u moj non-secer rezim i odlicnog je ukusa. :turpija: Cisto da ga preporucim, jer nikad mi ne bi palo na pamet da pijem smoothie od spanaca  :lol:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.