Main Menu

yoga

Started by Masha, May 01, 2009, 12:28:39 AM

Previous topic - Next topic

Glitter

evo jos jedne sa polozajima

jel

Meni proleti 2 sata joge
A bez 1,5sat nema sanse

Jutros, 45 min je mrvica disanje, vrat, nekoliko pozdrava suncu, par obrnutih polozaja I kicma ito je to
Brzinski bas ::)

To mi skroz bzv, samo par vezbi
Narocito ako je na kraju relaksacija, kapiram bar 15min

@praslin, znam adrien tutorial I meni je super  :clap:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

Glitter

ja bih napisala rec dve o nekim pozama koje su meni omiljene i neke na kojima trenutno radim i jedna veoma uspesno savladana u prethodnih nekoliko nedelja  :girl_haha:

elem
poza koja mene najvise opusta i u kojoj mogu da provedem ceo dan je ova, sa izuzetkom gde su meni dlanovi na podlozi. Ono sto je izazov kod ove poze jeste da zadnjica dodiruje pete a da u isto vreme potpuno prilepimo celo i ruke od lakata do vrhova prstiju na podlogu (ono sto mahom ljudi rade i malko grese jeste dizu zadnjicu sa peta i onda se ledja ne odmaraju nego jos vise opterete. Ono sto je bolje uraditi jeste ne prilepiti ruke i celo potpuno za podlogu na racun toga da zadnjica dodiruje pete, a kako se telo isteze dodje i lepljenje cela i ruku i saka)

jos jedna relaksirajuca koju mnogo volim je ova. Trik je da se radi iz klececeg polozaja ne iz stojeceg (kako sam videla par ljudi da rade  :girl_haha:). Znaci odlepiti telo polako deo po deo od podloge i odmarati.

Jedna na kojoj sam radila nekoliko nedelja je boat pose. Finalno poza izgleda ovako

a varijacije na pozu su

Trik kod ove jeste da se sedi na sedalnoj kosti, ne na repnoj i da za pocetak je bolje saviti noge u kolenima a drzati prava ledja i ruke. Varijacija na ovu je i sa rasirenim rukama.

Ja trenutno radim na ovoj

a krenula sam od ovoga
http://easyyogaathome.com/wp-content/uploads/2015/08/3-yoga-poses-for-a-flatter-stomach.jpg
sa podizanjem noge i i pravljenem punog kruga (da kukovi dobiju na elasticnosti a telo nauci da drzi pozu)

javljam se kada uspem da izvedem :lol:

jel

Glitti hvala, divno te je citati  :good:
Moram da se pohvalim da meni obe ove poze pas i canac dobro idu
Onu cetvrtu nikad nisam uspela do sad...a ne verujem ni da vu uspeti lol

Jutros sam radila sa  Adrien i uopste mi nije prijala, na kraju sam je ugasila  :lol:
Ja ne volim taj teligiozni momenat u jogi, ali je meni licno Adrijen suvise komercijalizovana
Nekako je za to kako na intteresantan nacin privoleti ljide da se bave jogom  kao to je kul i mnogo prica
Ustvari idealna je za ljude koji se nikad nisu bavili jogom pa dok malo ne nauce
Meni treba ipak neki zen glas
Ako naidjete na nesto tako izmedju preporucite  :kiss1:
My name is Luton, Robin Luton :lol: