Main Menu

dioptrije kod odraslih

Started by martina, September 11, 2014, 07:09:21 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

Znaci dali su joj da joj pomognu i ne mora da ih nosi stalno. To je legitimno. Ko joj onda dade sociva :crazy:

AnaK

Čitam sad ovaj priručnik, pa sa se javno izjasnim da ako mi pomogne, kupiću i legalno :pioneer:
Janko 23.7.2002.

Dada

Dr odavde, iako sam ja bila izricito protiv :hm: ali kao zadjevojcila se, kud da nosi naocare, pruzi joj zena podrsku ladno, sa 14 godina  >:(
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Dada

A pritom joj naocare fenomenalno stoje  :hm:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Glitter

Znas kako meni je moj oftalmolog u srbiji rekao da mi jos uvek ne preporucuje sociva jer su mi naocare pomocno sredstvo kada citam radim nesto gledam tv i generalno po potrebi a da cim stavim sociva ja ih onda nosim po ceo dan cak i onda kada realno za tim nema potrebe. To je potvrdio i dr iz uk i ja sad jos uvek bauljam sa naocarima. Neki dan bude bolji neki losiji unproseku sarma :lol:
Ali ni ja joj ne bi dala sociva

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

stacka

Sinoc  sam pocela da gledam ovo i negde oko 20og minuta odustanem. Kliknem x kad izlece prozor da ukoliko se predomislim i odgledam do kraja mogu da pazarim po ceni od 27 dolara umesto 37 :lol:
Meni je dioptrija -4 i nisam bas sigurna koliko bi mi pomoglo da ne nosim naocare/sociva. Zaista sam kao slepa bez njih, osecam se potpuno bespomocno.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Ja sam definitivno rešena da probam, ionako čekam pare da odem na pregled, a još nisam prelomila u glavi da vodim računa, da nosim naočare, svako malo ih zaboravim ili na poslu ili kod kuće. Baš bi mi bilo komforno da mi ponovo nisu potrebne  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

rafa

Quote from: Glitter on February 22, 2015, 11:43:30 PM
Znas kako meni je moj oftalmolog u srbiji rekao da mi jos uvek ne preporucuje sociva jer su mi naocare pomocno sredstvo kada citam radim nesto gledam tv i generalno po potrebi a da cim stavim sociva ja ih onda nosim po ceo dan cak i onda kada realno za tim nema potrebe. To je potvrdio i dr iz uk i ja sad jos uvek bauljam sa naocarima. Neki dan bude bolji neki losiji unproseku sarma :lol:
Ali ni ja joj ne bi dala sociva

Da, ovo su u Loli rekli, ne stalno nosenje.
Dioptrija je mala i ocni misic mora da se vezba.
U tom slucaju, nikako sociva.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

cici

Zar nije logicno da se sa godinama slabije vidi blizu, ne daleko? Ima par meseci primetila sam da mi je na daleko malo mutno ono sto sam pre jasno videla. Sad koliko daleko, pa prilicno daleko, koliko se tolerise :rofl: ako me je iko razumeo :lol:

Summer

pa zavisi, moj tata je poceo slabije da vidi na daleko negde posle 50. I dalje nosi naocare kad vozi, ide ulicom i sl, a dok cita mu ne trebaju.,

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

cici

Summer

jao cici  :rofl: znam da nemas ni 40  ;) nemaju ni ove  drugarice koje su pocele da nose + u nekim godinama, neko pre neko kasnije. a neko i od rodjenja  :rofl:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

cici

Dobro mogu da imam 40 nije problem :lol: nego me nervira, ja sam kod ocnog uvek citala i poslednji red :lol: ne znam mogu li sad pa me nervira :rofl:

Glitter

Quote from: cici on February 23, 2015, 11:06:40 AM
Zar nije logicno da se sa godinama slabije vidi blizu, ne daleko? Ima par meseci primetila sam da mi je na daleko malo mutno ono sto sam pre jasno videla. Sad koliko daleko, pa prilicno daleko, koliko se tolerise :rofl: ako me je iko razumeo :lol:
nije logicno, evo meni je u dvadesetim krenuo da slabi vid na daljinu i to bas nekako postepeno sam primetila da nesto sto (na poslu) gledam svaki dan sa istog mesta nekako postaje manje jasno i mutno po ivicama, a onda primetim da bus mora da lepo pridje stanici da bih videla broj i slicne situacije. A do tada sam prakticno bila ona sa dioptrijom u plusu i nosila naocare za citanje.