Main Menu

Letovanje 2016.

Started by Summer, December 02, 2015, 12:55:59 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Imali ste baš sreće sa vremenom.  :clap:

Deda

Blago tim roditeljima  :lol: , tvoja deca im cuvaju decu  :rofl:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

prevodilica

Quote from: Deda on May 30, 2016, 05:34:25 PM
Blago tim roditeljima  :lol: , tvoja deca im cuvaju decu  :rofl:
A i moji se manje svađaju, nemaju kad od silne igre :lol:

Xe

:clap: :clap:  za dobar provod, super vas je poslužilo vreme  :clap: :clap:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Vockica

Quote from: anelore on May 30, 2016, 01:42:38 PM
Ja moram reci da moji roditelji nose hranu na letovanje - konzerve (pastete, ali i pasulja), vakuumirano suhomesnato, kesice instant supe, ulje, secer, pa cak i zaledjeno meso. Letuju u jeftinom smestaju ili u stanu kod sestre, a hranu kupuju unapred i placaju je na rate karticom ili cekovima, na 60 ili 90 dana. Hleb, voce i povrce kupuju u Grckoj. I nisu jedini, i nasi prijatelji jedva skupe za odlazak na more i cesto nose konzerve, kesice, gotova jela...Sto se skuvane pa smrznute hrane tice, to stvarno mislim da moze da bude rizicno narocito ako se ide autobusom, a sve ostalo razumem.  :innocent:

Mi ovako letujemo  :innocent:...i sve ostane zaledjeno u putnom frizideru. Nemam pare da se hranim po restoranima jbg...ne preterujemo sa kolicinom ali svako se snalazi kako zna i ume. One godine kada smo imali havariju na kolima spasilo nas je to sto smo imali hranu. Prvi dan smo dali 400e za popravku...i proveli deset dana u Grckoj sa 150e. Bilo bi super da mi jednog dana to bude dnevni budzet i znala bih kako i sta...ali mi smo se super proveli...protegnes se koliko si dugacak i to je to...
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Lani

Svi koji tako letujete, da se ne uvredite sad molim vas, ali ako ću da kuvam i podgrevam svaki dan na moru, da pišem čekove pre mora koje ću posle mesecima da otplaćujem ili da na moru vrebam kao kobac svaki evro kako se troši, to nije pružanje koliko su dugačak već baš naprotiv i nije mi nikakav odmor nego bi mi bio žešći stres i cimanje.

emge

Ja potpuno razumijem taj način ljetovanja, jer more je more :love32: iscimaš se kod kuće da pripremiš, pa je tamo ipak manje cimanje...

ja se uvjek vodim računicom da život u Bg isto košta... nije Grčka mnogo skuplja od Bg-a, ali vjerujem da jeste od manjih mjesta po Srbiji.

S druge strane, jasno mi je da Lani to ne bi bio odmor, jer ona radi puuuno sati dnevno ovdje i treba joj tamo potpuni odmor.

talas1

Isla sam i ovako i onako na more.
Jedne godine sam kuvala svaki dan jer mi dete, tada 10 meseci nije htelo da zine ni na sta osim na junetinu sa povrcem, skuvam za dva dana a oni pojedu odmah :crazy:.Morila sam ga gladju dva dana i onda pocela da kuvam. Najgori odmor ikad.
Ove godine cu zamrznuti 3-4 jela, natrpati patrona u rucni, verovatno cemo ici nocu i nece se odmrznuti.
Par dana ranije kad kuvam povecam kolicinu, ne kuvam specijalno za poneti. Nekad nas mrzi da idemo na rucak/veceru i onda mi je to brzo resenje.
A problem mi je i sto moja deca iz nekog razloga ne vole da jedu po restoranima.
Ne nosim nista osim toga, kupim ovde kao i tamo.
A za budzet odredim koliko mogu dnevno da potrosim, ako pretekne prebacuje se za sutradan.Nema uzimanja unapred :baba: To mi je ostalo od skolskih letovanja kada sam svaki dan dobijala svoju kovertu sa parama za taj dan :girl_haha:

Margarita

meni je odmor kad nisam kod kuce
a da ne idem u low cost varijanti, ne bih nikad ni otisla, pa biram da se odreknem drugih stvari i odem na more
ne vidim nista za toliko cudjenje i osudjivanje necijeg izbora

Vockica

Lani kako nije...ja ne mogu da letujem drugacije. Jedino sto ne pisem cekove i ne zaduzujem se tako da mi sve izadje na nos u povratku. Lepo rasporedim , znam sa cime raspolazem pa i da gledam svaki evro tako sam u mogucnosti. Ne mogu da glumim ludilo i da se razbacujem na moru kada nemam cime u tom smislu se protegnem koliko mogu.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Lani

Quote from: Margarita on May 31, 2016, 05:23:57 PM
meni je odmor kad nisam kod kuce
a da ne idem u low cost varijanti, ne bih nikad ni otisla, pa biram da se odreknem drugih stvari i odem na more
ne vidim nista za toliko cudjenje i osudjivanje necijeg izbora

Ako misliš na mene  :), da, čudim se tj. ne razumem, valjda imam pravo da nešto ne razumem. A ne osuđujem ni u kom slučaju, niti me zanima kako ko radi. Uvek o svemu govorim iz svoje perspektive pa je tako bio i prethodni post napisan o tome šta ja ne bih mogla.
A ko može, super, i treba ako je to jedini način.

Zumbulica

Izgubi mi se ceo dugacak post  :lol:
Uglavnom, moji tetka i teca su sada na moru, i oni za neke zanemarljive novce letuju i istinski uzivaju. Oni nose sve, svaki dorucak i rucak im je isplaniran, kupe samo voce i sladoled.
Mi smo u CG nekoliko godina zaredom imali polupansion, dosta povoljno i hrana je bila sjajna. Moram reci da mi je bas prijalo i da sam duboko ubedjena da nista ne bih ustedela da sam sama kuvala, ako uzmem u obzir koliko bih ostataka bacila, uvek se skuva vise, uvek nakupujem svasta za slucaj da se nekom bas to prijede ....
U Grckoj su mi polupansioni skupi, dva-tri puta jedemo bez stednje u nekom dobrom restoranu, ostalo vreme ja kuvam i 70% vremena uzivam u toj cinjenici. Gotova jela ne nosimo zato sto ja imam panican strah da necu prepoznati nesto pokvareno, inace rado bih za ovih 30% vremena sto me mrzi  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

self cetering je sasvim ok varijanta letovanja, moj komentar se odnosio na nosenje nekih namirnica koje su (iz mog ugla) rizik od trovanja (ja redovno placam na cupriji jer pokusam da ustedim na mostu pa ne sumnjam da bih se otrovala od snicli koje sam odlucila da ponesem zamrznute).
Kupiti pa skuvati je ok i jeste usteda, da mora da se kuva pasulj sa suvim rebrima i mota sarma bas i ne mora. KOnzerve i pastete priznajem za nosenje samo ako ih i kod kuce jedem.
Spageti, sos, slaninica, belo pilece, lokalne kobasice itd niti su skupa hrana niti ce ko da se ispostiti za 10 dana ako to jede, meni je iskreno samo nonsens pakovati i kecap i ulje i so i paradajz i zamrznute sarme i musake i pasulje za takve avanture

Zumbulica

Quote from: Glitter on May 31, 2016, 06:04:34 PM
self cetering je sasvim ok varijanta letovanja, moj komentar se odnosio na nosenje nekih namirnica koje su (iz mog ugla) rizik od trovanja (ja redovno placam na cupriji jer pokusam da ustedim na mostu pa ne sumnjam da bih se otrovala od snicli koje sam odlucila da ponesem zamrznute).
Kupiti pa skuvati je ok i jeste usteda, da mora da se kuva pasulj sa suvim rebrima i mota sarma bas i ne mora. KOnzerve i pastete priznajem za nosenje samo ako ih i kod kuce jedem.
Spageti, sos, slaninica, belo pilece, lokalne kobasice itd niti su skupa hrana niti ce ko da se ispostiti za 10 dana ako to jede, meni je iskreno samo nonsens pakovati i kecap i ulje i so i paradajz i zamrznute sarme i musake i pasulje za takve avanture
:good:
Jedne godine sam ponela pohovane snicle u rucnom frizideru da ih jedemo usput i da eventualno imamo za prvi dan, uhvatila me panika i skoro sve sam bacila  :nokti2: Verujem da, recimo, moja tetka bolje zna da prepozna kad se nesto pokvarilo i ima osecaj za to, ja iskreno nemam, leti mnogo hrane bacam iz tog razloga.
A onim ljudima koji tamo rade sa hranom po onoj vrucini se divim, potrebno je mnogo opreza i obazrivosti.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

talas1

Neko spomenu pasulj. Nije mi palo na pamet to da nosim a bas bih i mogla.