DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Jasno, ali volem :D Radije ću se, ako to može tako, odreći hleba za doručak, i držati se pahuljica, kinoe, mafina od jaja; ionako ne večeravam, ili pojedem neku povrćku/ili voćku (komad), a da celu dnevnu količinu pojedem uz ručak uz koji mi ide. Grilovano meso mogu uz salatu, bez hleba, tunjevinu, npr, nikako. Sva kuvana jela nikako. Ako se bude ispostavilo da moram skroz d aizbacim hleb, onda ću i jesti samo ono što mogu bez patnje, a toga je jako, jako malo. :girl_sigh:
Al' da se nadamo da neće morati  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

AnaK

A bešamel je sastav te savršene musake, nisam ga dodatno zalivala, nego ne znam taj recept da li ima u sastavu (mada sve varjante grčke musake koje sam našla po receptima imaju), pa sam dodala.
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Quote from: emge on January 12, 2019, 09:53:34 PM
mislim da je zaručak 375 kalorija ok vrijednost, bešamel i baget su višak. Na Čigoti je parče hčeba ujutro, parče hleba uveče, ručak bez hleba. Bolje bi prošla da dodaš salatu musaki...

Lani, ima i Fitbit da sad u onosiš hranu, ali nisam probala.
I ja bih ovako, ubacila salatu i izbacila hleb ali potpuno razumem to da neke stvari ne možeš bez hleba.
Za musaku mi nije najjasnije, ako nisi posebno zalivala mislim da podrazumeva bešamel jer su svi bazični recepti isti  :think:
Nije loše ovo kad se ima uvid pa se prerasporedi  :good:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Sva ta zalivanja, sosići i sl. bi trebalo a se izbace tokom deficita, posebno ako su kupovni, po pravilu su puni ili šećera ili masti.

AnaK, što se makrosa tiče, zašto samo 20% masti? Što ne uzmeš 10% od UH i prebaciš ih na masti? Čini mi se da je to onda malo bolje izbalansirano. U svakom slučaju, najbolje da eksperimentišeš pa vidiš koji odnos ta tri ti najviše odgovara. Ja sam jedno vreme i makrose brojala pa me je posle mrzelo  :-[ a nije to loša stvar uopšte. Najlakše tako vidiš koliko čega unosiš.

Evo šta ja uglavnom jedem, ako nekom može da posluži da dobije ideje... Ovo vrtim stalno ukrug, sa manjim varijacijama. Naravno, ne kad sam na odmoru, kad su praznici, rođendani i sl. Često i vikendom posrnem i tako...  :girl_haha:

Doručak, uvek kombinacija UH i proteina.
Varijanta 1: sendvič od nekog integralnog hleba (od kupovnih jedem isključivo glukofit ili sama napravim) sa krem sirom ili pavlakom i ćurećim/pilećim prsima, pršutom i paradajzom/krastavcem/kiselim krastavcima/salatom, zavisi šta je sezona.
Varijanta 2: 50 g ovsenih pahuljica natopljenih vodom, plus 1 pasirana banana i 1 merica proteinskog praha. A može i bez proteinskog, ako ću tog dana jesti npr. belo meso i za ručak i za večeru.
Varijanta 3: nekoliko parčića hleba na koji stavim krem sir i 2 iseckana jaja na oko i uz to opet neku salatu, paradajz itd.
Pre ili posle doručka kafa.
Ručak: uvek neko meso i povrće bez hleba, često ono što kuvam i ostalima taj dan - grašak sa mesom, pečena piletina, hamburger od junećeg ili pilećeg mesa pečen u rerni, podvarak sa piletinom, integralnu testeninu sa običnim paradajz sosom, kinou sa paradajz sosom i parmezanom, itd.
Užina 2-3 sata pre treninga: parče hleba sa kikiriki puterom + banana ili neko drugo voće ako sam bananu već jela za doručak.
Takođe par sati pre treninga kafa.
Večera posle treninga: neki protein - kajgana od belanaca (ako to jutro nisam jela jaja), proteinski šejk (ako ga nisam jela ujutru za doručak), ella sir, belo meso, pileća prsa itd. Ne sve ovo zajedno  ;D, već nešto od toga.

Svaki dan ubacim kao užinu još neku voćku (ne samo onu pre treninga), pijem dve kafe dnevno (lungo/espreso bez šećera, sa vrlo malo mleka), kafe late i ostale "mlečne" kafe pijem samo po kafićima, to mi je vid čašćavanja, a kod kuće ove spartanske varijante, najmanje 2l vode dnevno, hleb uveče izbegavam pošto ga često jedem i za doručak i za ručak pa da ne bude too much. Ako mi se jede nešto slatko, pojedem, pa sutra okajem i tako. Alkohol retko, možda čašu-dve vina nedeljno i ako je neki povod ili proslava.

Evo vam neki fini instagram profili sa idejama za pripremu zdravih obroka, ima pregršt korisnih informacija na svima:
https://www.instagram.com/meowmeix/
https://www.instagram.com/mealpreponfleek/
https://www.instagram.com/floordeboor_fit/
https://www.instagram.com/lucasfitfrench/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/mealprepsociety/?hl=en

AnaK

Ja sam, mislim, od tebe prepisala, tako sam nekako zapamtila da si ti zadala. Generalno verujem da će meni najviše odgovarati najmanje UH, pa ću početi.

Hvala, hvala hvala na jelovnicima, ja sam uvek slaba sa idejama, a potrebna mi je raznovrsnost  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Lani

Moguće, ja sam isto isprobavala razne kombinacije u startu pa sam na kraju mislim kao poslednju imala 30% masti, 35% UH i 35% proteina.

:kiss1:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Deda

Tačno se uplasim kad vidim post na temi  :nokti2: :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

moma

AnaK

Zašto?  :girl_haha:

Ja sam zadovoljna, merim se ponedeljkom, polako ide ali ide. Do proleća, ovim tempom, biću tu negde oko željenog stanja.
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

AnaK  :clap: super je kad se isprogramiraš da si zadovoljna što ide polako  :bighug:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

emge

Ja sam zaista prije neki dan zatekla sebe kako stojim u dijelu sa grickalicama, a ne znam kako sam tamo došla :lol:

Lani

Ja sam ovih dana brljala zbog slave, verovatno ću i sad za vikend brljati zbog Ivinog rođendana.
Onda od februara krećem udarnički sa vežbanjem, ne moram da smršam uopšte mada uvek može manje... samo želim više mišića od ovog što trenutno imam.

Deda

Quote from: AnaK on January 22, 2019, 12:46:16 PM
Zašto?  :girl_haha:

Ja sam zadovoljna, merim se ponedeljkom, polako ide ali ide. Do proleća, ovim tempom, biću tu negde oko željenog stanja.
Zato sto nisam zadovoljna svojim ponasanjem i karakterom  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006