Torta od fondana, ubijanje dosade str.27 :D

Started by stacka, October 22, 2009, 02:32:46 PM

Previous topic - Next topic

stacka

:bighug:

Imam samo jedno pitanje u vezi buttercream-a. Jel njega stavljam neposredno pre nego stavim fondan ili i on treba da odstoji zajedno sa tortom preko noci?
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Bebel

pusti ga malo da se stegne u frizideru, ne mora bas preko noci
Lav 05.10.05.

Zumbulica

Quote from: Bebel on October 31, 2009, 06:55:44 PM
pusti ga malo da se stegne u frizideru, ne mora bas preko noci
:innocent:
Ako predugo stoji moze da se osusi i popuca.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

emge

stacka

upravo sam spremila sto za fondan, sve ostalo je spremljeno, citas li temu :P
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

emge

Čitam. Ali shvatih da ćeš ti još sinoć da staviš fondan. Auuu, ala odugovlačiš :P

Lani

Stacka, sve što pišeš kao da je na kineskom, ništa ne razumem osim da si usred pravljenja torte  :rofl:
Zato šaljem puno podrške  :navijacice1:

AnaK

Janko 23.7.2002.

stacka

Ma koje crne sve faze da slikam, nema sanse, dobro da sam slikala i ovaj konacni rezultat :lol:

Emge, htela sam sinoc, ali sam iscitala temu i videla da mahom svi preporucuju da se fondan stavi sutradan pa sam tako i uradila.

Odo' da prebacim slike, ispala je ok za prvi put, kad budete videli imacu par pitanja u vezi boja i samog razvlacenja fondana.
Sve u svemu zadovoljna sam :)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Janko 23.7.2002.

stacka

Dakle, moje fondansako prvence  :diva:

Pitanja:

1. Kako da mi boja ne bude sarena? Plava i zelena su ispale sarene, zuta nije a isti princip sam koristila? :think:
Da li da uzimam manje komade fondana pa bojim ili da stavim vise boje?
2. Na slici tri cini mi se malo mi je dole popucao fondan ali kapiram da je to zbog toga sto mi je sa te strane malo falilo pa sam ga nategla :-[
3. gledala sam neki link na YT gde zena stavi fondan u mikrotalasnu par sekundi kako bi ga omeksala da lakse manipulise njime. Da li i vi to radite? Posto ja ne koristim MT sta bih onda mogla u tom slucaju da radim?

Ajd, udrite s komentarima, slikacu presek torte kad je budemo naceli :)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

janavi

:nesvest:
ovo je proba?

stižem :rofl:

nego
ja bih ove krugove malčice tanje
biće više fondana nego toJte
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

AnaK

Bravo, Stačka  :clap:
Što se šarenila tiče, po analogiji sa plastelinom, verujem da je potrebno samo duže mesiti.
Janko 23.7.2002.

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010