Main Menu

Prirodni isprobani lekovi

Started by Deda, October 29, 2009, 09:27:49 AM

Previous topic - Next topic

Ira

Heee nedam se ja  :turpija: , pristavila drugu turu  :lol:
Ali nisam pustila da vri 15 minuta, nego mozda 7 i to je to  :ok:
Imala sam sta dva puta procijediti  :lol:
Dala vec Moniki, bilo je negodovanja i mrstenja ali mora se  :D
Tenkju  :kiss1:

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

cici

Nisam shvatila, ovaj čaj sa žalfijom, za kakav je kašalj?

Deda

Bilo kakav  :lol: , cim pocne kasalj-delovati sa njim. Andriji tr.ne pomaze nista  ali jedno 1,5 godinu sam mu njim sprecavala razvitak  :crazy: kaslja. E sad , verrovatno ak je nesto teze i bakterijski kao kod nas sada   :girl_cray: ne moze bez lekova.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

Hvala.Nisam mislila na bakterijski.Bili smo kod dr u ponedeljak i bio je ok a i tada je kašljao.

cici

Izgleda da sam nešto zeznula, ali ne znam šta.Osim što sam dobila pola čaše, manje :rofl: nije još potpuno hladno a prilično se stvrdnulo.

nelly

i ja sam se danas zezala sa ovim lekom...
prvi sam ceo prosula na sebe kada smo se mm i ja sudarili u kuhinji  :girl_haha:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

evo sad mi se ovaj drugi hladi da li da ga prenesem s mesta na mesto  :nokti2: :lol:
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

Ira

Ja samo da kazem da Monika mnooogo manje kaslje, sirup je super.  :kiss1:
Cici moj prvi koji su pokusala da napravim se kristalizovao  :lol: jer sam kuvala kako pise 15 minuta,drugi je kao i kod tebe se zgusnuo(kuvao se 7 min.) kad se skroz ohladio,a treci put(5 min) i super je.
Vec sirim po selu recept za sirup  :girl_haha:

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

cici

Moguće da se predugo kuvalo, uradila sam kako je pisalo.

Deda

Super Ira  :clap: , ma ja sam tako silne kasljeve sprecila, naravnno da ne moze uvek da deluje, Andriju sam pre neki dan unela u kola, na noge nije mogao. Oborila ga temperatura a kasalj ne popopusta  :nokti2:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Saska

Dedo, Jovin drug 2 nedelje nije isao u skolu, temp i strasan kasalj. Virus

Finalina

Quote from: Deda on October 29, 2009, 09:33:45 AM
Ima NenaS neki isto za kasalj, meni je pricala jedna ex koleginica( :girl_haha: sve su mi ex) , da njena deca nikad nisiu kasljala , kuvala im je sirup od piva i secera....kad je budem videla, pitacu je za mere i recepturu
i jesi li je videla?  :turpija: .... kako su joj deca? :D
.... ne znam kako sam ubola mere, ali je kašalj stvarno prestao od nagona za povraćanjem  :lol:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

cici

Meni je Andrija rekao da će radije da kašlje nego da popije onaj sirup što sam kuvala :rofl:

AnaK

Da se ne zaturi:

Quote from: Plava Baklava on November 25, 2011, 10:29:48 PM
... za kašalj stavi mu obloge od maslinovog ulja s par kapi nekog eteričnog, najbolje eukaliptusovo. Zagreješ smesu, staviš na neku krpu, umotaš ga (pazi da nije prevruće), obmotaš peškirom. Kašalj prestaje skoro momentalno.

Quote from: nelly on November 25, 2011, 10:36:47 PM
crveni/crni/luk isečeš na kolutove i redjaš red luka red meda da ti pije 3-4 puta na dan oslobodi se šlajma
rekla mi je ovaj recept baba ... koja je masirala vrat-deluje

Možda bi ova tema mogla da se zalepi?
Janko 23.7.2002.

Plava Baklava

Bradavice: rešili smo ih se uz pomoć obloga od kore od banane. Stavi se kora na bradavicu, prelepi recimo hanzaplastom i ostavi da stoji celu noć. Stavljali smo cca 2 nedelje i otpale su i velika i malene, a prethodno spaljivanje nije davalo nikakve rezultate.

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

janavi

zalepila
evo i ono tvoje sa senfom, mnogo mi se dopalo :D :girl_haha:
Quote from: AnaK on November 25, 2011, 09:38:25 PM
Tražeći juče neki narodni lek protiv otoka, nabasah na savet da se sinus i iznad njega namaže senfom  :blink: Moj način lečenja sinusa znaš - sunčanje na kupatilskoj grejalici pa skijaška traka preko čela :lol:
Quote from: Nanny Ogg on November 25, 2011, 09:40:40 PM
Za sinuse nevidjeno prija zagrejana so, po mogucstvu morska, krupna.

Zagrejes u serpici, umotas u maramicu u drzis na korenu nosa
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it