"svinjski grip" u Crnoj Gori

Started by Ivy, November 05, 2009, 02:14:06 PM

Previous topic - Next topic

Ivy

kod nas cetvoro oboljelih ... stigao i kod nas  :crazy:

zelena

Mene trenutno vise brine sama pomisao na poplave, a kako je krenulo...  :nokti2:

Svidja mi se sto se u medijima ne dize tolika frka. A kad pocne da se siri, sirice se munjevitom brzinom. Ja cu tad povuci djecu iz vrtica, pa i iz skole, dobro malo prije. Zasad stanje nije alarmantno. Vakcinisati se necemo, iako obadvoje spadaju u rizicne grupe. Od porodice, vakcinu ce primiti samo moja sestra, koja nema pola plucnog krila. Zbog nje me ova situacija najvise i plasi,a  vakcine tek u januaru.  :hm:
Sto se tice maski, htjela sam da potrazim danas po apotekama, ali zaboravih...Vidjam ljude sa njima, obicno starije ljude po samoposlugama, nose ih u bolnicama i srednjoskolci , valjda fore radi.
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

simply

Da, ovdje u bolnici ih je sedmoro :crycry: Danas sam vodila Damjana na kontrolu i Enu na sistematski, i pitah pedijatricu i ona rece da bi bilo dobro da ih sklonim iz vrtica. Dobro, ona zna moju situaciju da sam kuci i da nije problem ko ce ih cuvati zato mi je vjerujem i rekla. Damjan ce lako bez skolice al Ena je vec izjavila da ona oce u vrtic, pa i u skolicu plesa(casove ima 2x nedeljno i nema ih ni 10, pa planiram da je vodim). Nisam pametna, nebih da panicim al opet... Nego ubi ovo vrijeme pa se nemoze puno ni setat, da mozemo vise vani nebi ni mislila vec bi skitali i bili kuci i tako dok se ne smiri situacija.

A sa druge strane, mozemo se zaraziti bilo gdje i od bilo koga.

:ph: i ja sam cula to za maske, i moram reci da sam povjerovala :-[ Kao maska vrijedi 3h i to samo u zatvorenim prostorijama. Pa znaci da ta prica ne pije vodu jel?!

Ja za sad samo redovno vjetrim, kao i do sad, cesce peremo ruke, imamo i onu tecnost za suvo pranje ruku(za napolje) i vitamina u svim mogucim oblicima.A i moj imunuitet je kao kod predskolskog djeteta tako da se i ja pazim koliko mogu.

Cemo da vidimo ....