Main Menu

Sitni kolaci

Started by emge, November 06, 2009, 03:55:41 PM

Previous topic - Next topic

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Masha

Ja ove florenitnere jednom pravila i raspali su se, tj u rerni se sve sjedinilo :crazy: kasikom smo jeli. Ja bih tu pavlajku zamenila tj umesto nje stavila malo vise margarina i malo sojinog ili pirincanog mleka.

Jano, a ferero roser kuglice
http://www.coolinarika.com/recept/ferrero-rocher-jos-jedan-ali-meni-najbolji-/

AnaK

Pa ćaskamo, i taman svi ponešto naučimo. Svakoga dana u svakom pogledu, taj rad  ;)

Lani  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Lani

Pa možemo da pričamo valjda cici, nije nikakva nauka.
AnaK  :kiss1:

Jano, nema recepta na omiljenoj temi  :hm: samo smo pominjale londonske štangle tamo. Ima li neko proveren recept?

janavi

Mašo, više volim te kupovne, ove sve improvizacije ne volim ni da probam :D
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

janavi

ja se sećam tih londonskih sa nekih slava kod kumova kad sam bila klinka
mislim da je to bio jedini slatkiš koji sam jela :lol:

AnaK

Lani, ona tvoja školska drugarica ima recept koji meni obećava  :girl_in_love:

http://tortatorta.blogspot.com/2010/04/londonske-stangle.html
Janko 23.7.2002.

cici

Quote from: Masha on December 07, 2011, 07:15:43 PM
Ja ove florenitnere jednom pravila i raspali su se, tj u rerni se sve sjedinilo :crazy: kasikom smo jeli. Ja bih tu pavlajku zamenila tj umesto nje stavila malo vise margarina i malo sojinog ili pirincanog mleka.

Jano, a ferero roser kuglice
http://www.coolinarika.com/recept/ferrero-rocher-jos-jedan-ali-meni-najbolji-/
Meni nisu :D dodji da te naucim :rofl:

Da razmenjujemo misljenja, svi smo razliciti pa je tako zalazenje u sitna crevca svojstveno meni pa taman i oko sastojaka namirnica za slavu.
Da se ja pitam nikad ne bih stavila margarin u kolace ali stavljam, ja ne postim ali postujem ko posti i postujem slavu koju sam uzela da spremam onako kako su to radili pre mene, dakle posno.I ako nesto znam da nije jednostavno necu da ga stavim.

Probacu sa pirnicanim mlekom, ne verujem da ce da se raspadne.Javicu svakako :lol:

janavi

jao što voooolim ove zamazane papire :girl_in_love: :girl_in_love:

Lani

E može, super zvuče.
Moja tetka divno pravi te kolače ali kad je vidim sledeći put neću se setiti da tražim recept garant.  :lol:
Možda ima mama taj tetkin recept... :think: pitaću je, i ja baš volim LŠ.

Lani

Quote from: Finalina on November 06, 2009, 07:03:54 PM
LONDONSKE ŠTAGLICE

2 cela jajeta i
2 žumanceta
umutiti sa
140gr šećera
140gr putera
i dodati
140gr brašna
Peći na umerenoj vatri, ne sme da se prepeče,
Premazati džemom.

Umititi preostala 2 belanca sa 100gr šećera i dodati 70gr mlevenih oraha, premazati kolač ( testo namazano džemom) i vratiti u rernu da se malo dopeče.

Seći na kocke ili štanglice željene veličine.

Ovo je dobar recept za papirnate modle ( kao za mafine, ali najbolje cetvrtastog oblika )  i  tada se mogu sluziti u njima ( ako su nekih dobrih boja ) .

Masha

janavi, ova improvizacija je bolja od pravih :)

Lukina mama

Quote from: cici on December 07, 2011, 07:20:02 PM
Meni nisu :D dodji da te naucim :rofl:

Da razmenjujemo misljenja, svi smo razliciti pa je tako zalazenje u sitna crevca svojstveno meni pa taman i oko sastojaka namirnica za slavu.
Da se ja pitam nikad ne bih stavila margarin u kolace ali stavljam, ja ne postim ali postujem ko posti i postujem slavu koju sam uzela da spremam onako kako su to radili pre mene, dakle posno.I ako nesto znam da nije jednostavno necu da ga stavim.

Probacu sa pirnicanim mlekom, ne verujem da ce da se raspadne.Javicu svakako :lol:

Ja mislim da tako i treba cici, svaka cast na stavu  :good:
Luka ,09 April 2005

cici

Quote from: Masha on December 07, 2011, 07:23:15 PM
janavi, ova improvizacija je bolja od pravih :)
Uzmes teglu nutele pa umocis napolitanku :lol:

AnaK

Šokirah se kako nisam našla, a išla sam na pretragu :) Eto kako jedno slovo upropasti trud  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.