Main Menu

Potrošnja struje

Started by janavi, December 06, 2009, 01:05:49 PM

Previous topic - Next topic

cici

I meni i mm-u neprijatno da idem i da pitam a nisu mi neko merilo baš.Preko puta je kozmetički salon, ostali su uglavnom ili par penzionera ili sami.Samo dve porodice su sa decom osim nas.

emge

Nama su struja o pretplata oko 4000din. Ne kuvam svaki dan, ali mašina za sudje radi skoro svaki dan.
Nemam pojma koliko bi bilo normalno da bude, ali vidim da mi je udio jeftine struje mali. Ne znam kako da ga povećam :)

cici

Meni mašina za sudove radi svaki drugi i to noću.

janavi

Quote from: emge on February 22, 2011, 10:52:52 PM
Nama su struja o pretplata oko 4000din. Ne kuvam svaki dan, ali mašina za sudje radi skoro svaki dan.
Nemam pojma koliko bi bilo normalno da bude, ali vidim da mi je udio jeftine struje mali. Ne znam kako da ga povećam :)
počni da se greješ na struju :lol:
meni sa TA je 50/50
zezam se, naravno ;)

mislim da vrlo malo uređaja možeš da natempiraš, a da ti tpo bude efikasno
tipa frižider, svo i tako malo kuvanje, komp (koji izgleda uopšte nije naivan potrošač - napajanje je 400-500W na sat, i plus monitor) tv to sve realno radi uvek danju, i vrlo malo noću
ono što možeš da natempiraš su mašine, jedna mašina, jedan program mislim, realno nije više od 2-3kW ako je i toliko
bojler bi mogla da uključuješ noću, al za vas 4 sumnjam da je jedan bojler za ceo dan dovoljan
meni i to stalno uključeno, iako možda za nas dve ne bi morao, al ja nekako navikla, i mislim da tako troši manje, kad radi po 2 minuta svakih sat ili tako

nemam durgih ideja
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Pepi

Od 1. marta struja skuplja 13,5%

Odluka o poskupljenju struje od 13,5% trebalo bi da bude doneta na sednici Vlade u četvrtak, saznaje "Blic". Viša cena električne energije biće obračunata od 1. marta.

Vlada, međutim, još uvek traži formulu i rešenje kako da malim potrošačima, onima koji troše do 300 kilovat-sati električne energije, odobri popust s obzirom na to da još nema socijalnih karata. Upravni odbor "Elektroprivrede Srbije" usvojio je izmenjeni Plan poslovanja te kompanije za 2011. godinu, koji predviđa poskupljenje struje od 1. marta, a u EPS-u su rekli da će za nekoliko dana biti poznato da li će Vlada da odobri više cene električne energije od sledećeg meseca.

Upravni odbor EPS-a je inače prethodno bio usvojio Plan poslovanja te kompanije za 2011. godinu i krajem decembra ga poslao Vladi Srbije na razmatranje. Taj plan je predviđao poskupljenje struje od 1. januara 2011. godine za oko 15%, odnosno za domaćinstva oko 13,6%, objašnjavaju u EPS-u.

Inače, struja je poslednji put poskupela 1. marta prošle godine, a Elektroprivreda je zatim u toku 2010. tražila još jedno poskupljenje, koje je Vlada odbila.

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić je juče rekao da je stav centralne banke da poskupljenje struje bude u aprilu.

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Lani

Glitter

za visoke racune za struju moze da bude kriva i visoka akontacija na racunu, a onda valjda je veca ako samo i jedan racun bude poveci, uveca se i ta akontacija koju ne mozes tako lako da skines, a potrosnja se samo karika na to...
Mi smo imali taj problem u nekom od stanova u kojem smo ziveli od aparata u kuci imali smo bojler i ves masinu (ja radila po 18 sati, ves pran u proseku dva puta nedeljno, rerna nije u kljucivana, bojler nije stalno radio) ali ocito su prethodni stanari ili dugovali za struju ili imali visoke racune, uglavnom akontacija je bila oko 2000 dinara, a na to se krcao nas racun, pa smo placali prilicno

janavi

kakva akontacija?
pa nema na računu za struju nikakva akontacije

potrošeni kilovati+fiksni troškovi za instalisanu snagu+tv pretplata

Glitter

nemam pojma, znam da je bio neki fiksni deo koji je varirao u zavisnosti od visine prethodnih racuna...sad struju ne placam pa ne znam

cici

To samo ako  imaš dug iz prethodnog perioda, nema akontacije.

rafa

Jelte, a koliko kosta kWh struje, bas me zanima?
Po bilo kojoj tarifi?

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

AnaK

Evo ovako, didaj 18% PDv-a:

Zelena zona: 4,416 dinara viša, 1.104 niža
Plava 6,624/1,656
Janko 23.7.2002.

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

rafa

A nasla sam neke tabele za izracunavanje koliko treba da se plati, ne znam da li su vam od koristi:

http://www.angelfire.com/planet/struja/index_files/Page345.html
10.12.2002.
19.05.2005.