Main Menu

Slanje ovlascenja iz inostranstva?

Started by Dada, December 07, 2009, 09:44:40 PM

Previous topic - Next topic

Dada

I meni je to logicno, cak ima i prevodilac za nase jezike :lol: u ovoj zabiti ako zatreba ali mm zapeo da mora ambasada. Uspavala sam se a on otisao na trening, ne znam je li zvao ambasadu :-[

Maxic, treba mi za produzenje ugovora o izdavanju stana.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Blue

Ja sam se sada setila da postoji u nekim zemljama pravilo da odredjene profesije, koje imaju "drustveni ugled" mogu da potvrde autenticnost potpisa / kopije / identitet i umesto notara u nekim situacijama.

Ne znam koje profesije tacno tu spadaju (recimo pretpostavljam da su tu advokati, sudije, lekari, veterinari, pravni savetnici, revizori, poreski savetnici, ovlascenje racunovodje ali i ambasador, konzul, mogu tako nesto potpisati). Verujem da se zato moze to odraditi i u ambasadi.

E sada, najbolje je pitati u mestu u kome treba to ovlascenje, kako ono treba da izgleda (sud u CG je meni spominjao da hoce da vide bas potpis notara, recimo).
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Dada

Mm bi najvise volio da nam kazu da moramo makar do Kijeva ili jos bolje Minska ili Moskve pa da on i ja pobjegnemo na 2-3 dana, vec je gledao avionske karte  ;D Bio je razocaran kad mu juce pomenuh notara :lol: Misli da se tako lako izvuce za proslavu 15 godina braka, cim je vidio da trzim NG aranzmane za Dominikanu, pozlilo mu :lol:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Dada

Srpska ambasada je ovlascena da obavlja konzularne poslove u ime CG samo treba da saznamo prihvataju li kod nas to :krsti: :lol:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

maripoza

Kazem ti ja, nije problem preko, nego na Balkanu. :lol:
Ma daj, samo jos da ne prihvate, nisu valjda takvi kreteni.  :crazy: Uostalom, kad im se ti pojavis tamo, ne verujem da ce smeti da zucnu.  :girl_haha:
Old enough to know better, but too young to care.

Dada

Quote from: maripoza on December 08, 2009, 12:52:29 PM
Kazem ti ja, nije problem preko, nego na Balkanu. :lol:
Ma daj, samo jos da ne prihvate, nisu valjda takvi kreteni.  :crazy: Uostalom, kad im se ti pojavis tamo, ne verujem da ce smeti da zucnu.  :girl_haha:

A sto znam, od nasih me nista ne bi zacudilo :hm:

Vec sam mu rekla da u Dominikani ne postoje kardiolozi jer zbog blagotvorne klime nisu ni potrebni :turpija:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

maxic

Ako te notar nista ne kosta, ja bih to s njim obavila i poslala, pa ako ne moze onda ih u medjuvremenu juri. A garatn moze , ne vjerujem da su se u poslednjih par godina toliko promjenile stvari. I ne daj se obrlatiti, Dominikana  :clap: :clap:
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Dada

Notar mi je kako god okrenes manji trosak, Kijev je na 450 km odavde :)

A Dominikana mu ne gine, zna on to, ali se ne slazemo - on bi da idemo samo nas dvoje a meni zao djecu :(
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

irma

notar, draga  ;) ako sam ukapirala, treba da overis punomocje kojim nekog ovlascujes da zakljuci neki ugovor/aneks ugovora? ako je to, onda se u tom slucaju overava potpis, odnosno samo se potvrdjuje da si to ti svojerucno potpisala, tako da sam tekst isprave (u ovom slucaju punomocja) moze da bude na srpskom, a pecat notara na ruskom. posle taj pecat prevede sudski tumac i to je to.

Ljubav koju dajemo je jedina ljubav koja ostaje u nama.

Dada

Quote from: irma on December 08, 2009, 10:55:04 PM
notar, draga  ;) ako sam ukapirala, treba da overis punomocje kojim nekog ovlascujes da zakljuci neki ugovor/aneks ugovora? ako je to, onda se u tom slucaju overava potpis, odnosno samo se potvrdjuje da si to ti svojerucno potpisala, tako da sam tekst isprave (u ovom slucaju punomocja) moze da bude na srpskom, a pecat notara na ruskom. posle taj pecat prevede sudski tumac i to je to.
sve si ukapirala, mrce :lol: :kiss1:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

maripoza

Ajde, Irma, ne kvari zabavu. Ruski se ne govori u Dominikani. :lol:

irma

Quote from: Dada on December 08, 2009, 10:58:10 PM
sve si ukapirala, mrce :lol: :kiss1:
citala sam na preskok  :-[ mrcila se !  :rofl: (odgledam takvih punomocja kol'ko hoces u toku dana  :kiss1: )

Pozo, i Dominikanu sam izgleda preskocila  :-[

Ljubav koju dajemo je jedina ljubav koja ostaje u nama.

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Dada

Inf iz Pg - kod notara, na ruskom pa da se kod nas prevede  :innocent:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

maripoza

Milsis, kod notara, na ruskom, pa da se overi u Dominikani, i kod vas prevede?  ;)
Slobodno kazi Z da je ovo info iz NS i da vise vredi od onog iz PG. :lol: