Originalna Moskva šnit torta, kaže Politikin zabavnik

Started by AnaK, December 10, 2009, 05:53:00 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Ovo je recept koji smo dobili od poslastičarke Boje Vidić iz poslastičarnice hotela "Moskva" za "Moskva šnit tortu", za 50 osoba, namenjenu svadbama i proslavama:

Moskva šnit

Materijal:
23 jaja
400 g oraha
100 g slatkih prezli
1250 g maslaca
1700 g šećera
700 g ananasa
700 g bresaka
3 kg višanja
500 g badema

Kore se prave tako što se umute belanca sa 450 g šećera i dodaju se orasi i prezle. smesa se podeli na 4 dela. Svaka kora se peče u rerni, na masnom papiru na 220°C.
Krem se pravi od 1 kg maslaca, 1 kg šećera i 20 žumanaca koji, posle kuvanja treba da se ohladi. Posebno se ušpinuje 200 g šećera sa 0,05l vode. Umute se 3 belanca sa 50g šećera. Ušpinovani šećer se sipa u ulupana belanca. Dok se ta masa hladi, penasto se umuti maslac. Potom se oba krema pomešaju i njime se filuje torta.
Prva kora namaže se kremom. Preko njega stavi se svetlo voće i opet krem. sledi druga kora koja se takođe namaže kremom, stave višnje, potom krem. Zatim se stavi treća kora koja je namaže kremom i na kraju četvrta koja se isto namaže kremom.
Torta se sa svih strana namaže ostatkom krema i ukrasi paniranim bademima (poparen i oljušten badem isečen na listiće i ispečen u rerni).
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Imam slican orginalan recept, ali mi ovaj deluje orginalnije  :D. Dugo je nisam pravila tako, pravim onu kremastiju i laganiju varijantu. Hvala  :flower:

Hmm  :think: sad razmisljam, 3 kg visanja je previse  :o izmedju dve kore od po 5 belanaca.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Zumbulica

Moskva snit

Kore: 5 belanaca, 5 kasika secera, 100 gr. seckanih oraha, 2 kasike brasna, 2 kasike mlevenog keksa. Peci cetiri ovakve kore.

Fil:
20 zumanaca
800 gr. secera
600 gr. putera
200 gr. putera
200 - 300 gr. seckanih visanja
200 - 300 gr. seckanog ananasa ili bresaka

jos: 100 gr. badema i 4 dl pavlake

Umutiti 20 zumanaca sa 800 gr secera i 600 gr putera, kuvati na pari da postane staklast. Ohladiti pa dodati jos 200 gr umucenog putera.

Fil podeliti, jedna polovina ostaje zuta (njom se premazuje treca i cetvrta kora i sa strane). Drugu polovinu opet podeliti, u pola umesati seckane visnje, u pola seckani ananas ili breskve.

Redjati: kora/fil sa visnjama/kora/fil sa breskvama/kora/zuti fil/kora. Odozgo i sa strane premazati sa zutim filom. Badem popariti, oljustiti, propeci u rerni i iseci na listice. Posuti odozgo i sa strane. Umutiti slatku pavlaku i ukrasiti.

Ovde povecam kolicinu voca na 500-700 gr.

Unabebili

lepa, nekaloricna i jeftina  :rofl:

sala, de, de

ovo je omiljena torta mm, pored spanskog vetra , a nikad mu je nisam napravila, te sam ti bas zahvalna za recepat  :flower:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Zumbulica

II

Tri kore od: 5 belanaca, 7 kasika secera, 8 kasika mlevenih oraha i 1 kasika brasna.

Fil: na pari skuvati 15 zumanaca sa 15 kasika secera, 2 male soljice mleka i 1 kasikom ostrog brasna. Kad se ohladi umesati 250 gr putera umucenog sa 1-2 kasike secera u prahu. Umutiti 250 ml slatke pavlake i umesati.

Kora/fil, seckane i ocedjene visnje (oko 700 gr), posuti orasima, opet malo fila/kora/fil, seckani ananas iz konzerve (vece), posuti orasima, opet malo fila/kora. Odozgo prvo premazati filom pa celu ukrasiti umucenom slatkom pavlakom.

Ja napravim 4 korice; u sredini, izmedju druge i trece stavljam samo fil.

Xe

:burko:
Gladna sam samo od citanja.  Bas bi mi prijalo jedno parce bilo cega slatkog.  :balavi:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Lani

Ja mislim da sam jedina na svetu koja ne voli ovu torticu.  :-[

Glitter

ja volim ali ne umeju sv da je spreme...prosle godine kod zmuove sestre na rodjendanu, bila je odvratna,mislim da su stavili kilo margarina umesto ovog silnog putera

Lani

Meni je ona kako god da je spreme uvek preputerasta i preteška a i ne volim voćne torte.
Ajd neću više da mračim.  ;D

Beybe

Kad smo kod slatka da se reko pocasti sa kit ket-om i vrucom kaficom......
samo vi nastavite sa torticama i receptima :clapping:
"I was abruptly overwhelmed by the truth of my own words"

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Finalina

cici

Pepi

Ja mogu da pojedem parče, ali da sam oduševljena-nisam...MM ne jede kolače sa višnjama, pa je nikada ni ne pravim.