Main Menu

Preporuke za čitanje

Started by Nanny Ogg, April 29, 2009, 10:24:37 AM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Meni kad naidje period dezorjentisanosti i prezasicenja  :crazy: imam potrebu da procitam ponovo nesto
sto volim. Srecom, odlicno zaboravljam pa mi obicno dodje kao potpuno novi dozivljaj  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

anelore

Ja citam vise puta - nekada kada nemam sta drugo, nekada kada se zelim uzivanja u nekoj knjizi, nekada kada zelim da proverim utisak od pre 15 godina. Ima romana kojima se redovno vracam, i jednako u njima uzivam - mislim da je tu apsolutni rekorder Grevsovo "Zlatno runo", moj prvi ozbiljni kontakt sa Starom Grckom - taj roman sam procitala nebrojeno mnogo puta. Sad bih, na primer, opet citala Rusdija, i Iljfa i Petrova, i planiram ponovo da citam Andrica. U stvari, retke su knjige koje posedujem a koje nisam procitala barem dva puta - to uglavnom znaci da mi je citanje tesko islo, ili da je nesto bilo mucno (npr. Lovca na zmajeve sam procitala jednom, i odgledala film, i za ovu deceniju je dosta). A kao i Xe, neke romane dozivljavam drugacije u razlicitim uzrastima, a neki me jednako opcine kao i prvi put, i radnjom i jezikom.

linga

Ja ne znam da ima film, Anelore, ciji je?

anelore

Evo ga film:
http://www.imdb.com/title/tt0419887/
Ja sam ga bila kupila od naseg drugara koji prepodaje diskove na Tasu, ima tome mozda i dve godine.

maxic

Jel neko citao " Pisma Danilu Kisu" F. Gajica? Dobila sam preporuku, zaintrigirala me, samo jos da smislim kako da je dopremim ovdje.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Je l' čitao neko Akunjina, "Ceo svet je pozornica"?
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Quote from: AnaK on January 05, 2011, 04:54:02 PM
Je l' čitao neko Akunjina, "Ceo svet je pozornica"?

:o zasto ja ne znam da to postoji??

Gde si je videla, jel isti izdavac?

Ajte zene, ne dram'te

AnaK

Isti, moguće je da je tek izašla. Dobila sam je za reprezentaciju od Informatike  :girl_in_love: Hoćeš da ti donesem da pročitaš, danas  :turpija:
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ja ovo tek sad vidim  :crycry:

Hocu, naravno, jos pitas  :bighug:

Ajte zene, ne dram'te

AnaK

Janko 23.7.2002.

senka

Marija -  Slobodan Stojićević  :good:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lukina mama

ne znam jel neko postavio, ali sam procitala Girl with the dragon tattoo, odlicna je.

Cim zavrsim biografiju o Nikoli Tesli, moram da uzmem nastavak THe girl who played with fire.
Luka ,09 April 2005

Unabebili

Dobila jos prosle godine "Idi, vreme je", mislila da je neka ljubavna ljiga, pa odgadjala do sad.
Dopalo mi se i obradjuje meni bliske teme, na nacin koji mi se svidja.
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Deda

Kako bre Marija Jovanovic moze da bude ljiga  :blink:  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

linga

Carica - San sa, nije loša, mada je meni mučno pala jer sam počela da je čitam dok mi je bilo muka, pa je razvlačiiila...