Main Menu

Cheesecake

Started by stacka, January 27, 2010, 05:58:35 PM

Previous topic - Next topic

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

stacka

Nema, sem tebe  :innocent:

Hvala na receptima, sad cu da smislim koji prvo da probam da pravim pa javljam rezultate :clap:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Imam ja jedan mnogo dobar recep za ČK sa višnjama ali mi je kod kuće. Ne peče se.  ;D
Napisaću ti večeras.

Deda

Quote from: janavi on January 28, 2010, 09:09:55 AM
a jel ima neko...

:rofl:
Ima, mm
Sira u kolaci  :blink:
Em sam te podrzala  em prevela na moravski  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Glitter

Xe

U nasu kucu jede se sve sto ima secer.
Zagorelo, izgorelo, tvrdo, suvo...
Sir u kolaci? Sto da ne, vazno je da je slatko.  :turpija:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Unabebili

xe i ja zivimo u istoj kuci  :lol:

ja jela po onom cecinom receptu (kuma pravila) i stvarno je  :girl_in_love:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

cici

Quote from: stacka on January 28, 2010, 09:24:48 AM
Nema, sem tebe  :innocent
Ima  :-[
Nije mi dovoljno slatko.

Lani

A ja ih baš zato volim, što nisu previše slatki  :girl_in_love:

stacka

Lani, ja cekam jos tvoj recepAt pa sutra pravim jedan :clap:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Evo darling  :kiss1:

To je recept iz neke sto godina stare Lise, pravila sam više puta.
Probala sam i druge cheesake recepte ali ovaj mi je ipak najbolji...

Cheesecake sa višnjama

Sastojci: 150 keksa prelivenog čokoladom (npr. Domaćica), 100 g putera, tegla kompota od višanja, kesica želatina, 200 g švapskog sira, 100 g šećera, 150 g punomasnog jogurta, sok od 1 limuna, 400 ml pavlake.

Priprema

Izmrviti 100 g keksa i zamesiti sa nerastopljenim puterom. Iseći alu-foliju (prečnika oko 30 cm), nauljiti je i posuti smesom od keksa i putera. Tu smesu dobro utapkati i rasporediti i pritisnuti nečim težim odozgo da se dobro poravna i ostaviti pola sata u frižideru. Kad se dobro ohladi, prebaciti u okrugli kalup.

Za to vreme ocediti višnje od soka i sok ostaviti sa strane. Prokuvati 300 g višanja sa 50 ml soka, dok se ne napravi pire i ostaviti da se dobro ohladi.

Razmutiti želatin u vodi. Pomešati sir, jogurt, šećer i sok od limuna. Razmućeni želatin dodati u tu smesu sa sirom i jogurtom. Potom dobro umutiti pavlaku i dodati u krem od sira i jogurta. Krem rasporediti po keksu, preko toga staviti višnje i ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati ili preko noći, da se dobro ohladi.

Pre posluživanja, izdrobiti ostatak keksa i time ukrasiti ivice torte.

edit: E da, ja ne izvodim ove egzibicije s alu-folijom već direktno stavljam koru u kalup ili posudu u kojoj pravim cheesecake.

stacka

Imam jedno pitanjce - jel bas mora da bude kompot od visanja? Moze li varijanta sa onim smrznutim? Cisto sumnjam da cu u mom selu naci kompot od njih :crycry:

EDIT: Imam jos jedno :lol: Punomasni jogurt - 3.2% m.m i koja pavlaka, obicna ili za kuvanje?
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Verovatno hoćeš, ima višanja u teglama :) A mogu i zamrznute, s tim što njih kuvaš sa šećerom :)
Janko 23.7.2002.

stacka

Joj, AnaK, kad bi ti znala u kakvoj ja selendri zivim :crycry: ovde, bre, nisam mogla da nadjem cak ni Dr.Oetker Burbon vanil secer :wall:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Ma višanja baš ima, bar 2-3 domaća proizvođača (i obrati pažnju da piše bez koštica, 10ak dinara je skuplja tegla). Verujem da ima u većini Maxija. A ako ne nađeš, i zamrznute su skroz ok, samo se duže kuvaju i zaslađuješ ih.
Janko 23.7.2002.