Seksualna ili emocionalna prevara, šta je gore?

Started by senka, February 09, 2010, 07:09:01 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Apsolutno se ne slažem s tim da je monogamija neprirodna.

senka

nije društvo devalviralo
od kad je sveta i veka je tako, samo nametnute moralne norme pokušavaju da obuzdaju prirodu, uglavnom bezuspešno
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

vrana

dal je prirodna, to ne znam, al znam da ne mogu da garantujem ni za sebe, a kamoli za njega.

...a pritom mislim za svoj brak da je vrlo stabilan, mislim da se uzajamno i volimo i postujemo i da smo se jako lepo nasli i uklopili...

al opet, nikad ne znas sta se za brda valja, pojma nemam sta bi moglo da se desi, i ne mogu da predvidim kako bih reagovala u takvoj situaciji...da bi perje letelo, letelo bi sigurno, ali verujem da bih ipak presla preko toga i to ne zarad dece, porodice, doma i proslosti, nego pre zbog buducnosti, jednostavno, ne verujem da bih mogla naci boljeg coveka za provesti ceo zivot s njim  :innocent:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Lani

Trebalo bi valjda da smo evoluirale u odnosu na pećinske žene koje su spavale sa onim koji tog dana ulovi najveću životinju. :lol: :crazy:

edit: ovo je bilo nadovezivanje na priču o monogamiji, ne odgovor na vranin post.

senka

naravno da jesmo, ali su prironi nagoni ostali isti, samo smo ih sputali snagom volje i moralnim načelima
time natovarili sebi frustracije i razne bolesti, ali "lepše zvuči" i prihvatljivije je

ali nam je ta evolucija donela i želju da posedujemo druge i emocionalno ucenjujemo
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Finalina

svidja mi se kako senka glasno razmislja i slazem se i sa takvim posmatranjem ovog pitanja "prevare" , kako smo ga vec formulisale u pocetku ... u nekim narodima nemaju problem monogamije ili prevare, kojim se mi ovde bavimo, zar ne?

konacno, svi se razvijamo u skladu sa mnogim okolnostima, uslovima i mogucnostima ... neko iz "razvratnika" postaje smerni odani partner, dok neko iz svoje posvecenosti jedinstvenom odabiru jednog partnera postane covek "spreman na sve" ... sve zavisi sta gledamo i kako sebe u tome postavimo i pratimo ... ovde smo valjda subjektivno iskreni u polemisanju jer teoretski smo vecinom prilicno pametni i razumni u vidjenju cele stvari ...

monochrome

smatram da je sve sto nema dubinu prosto i unazadjeno :)

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

monochrome

ako pri ovom ne mislis na moju sirinu shvatanja,po tvojim kriterijima :rofl:

martina

Nikki i ja otprilike mislimo isto o uzrocima... vjerovatno sam previse liberalna, ali za mene jednostavno prolazni seks s nekim nije prevara. mm i ja smo davno pricali o tome i dogovorili se da one night stands prijavljujemo, ako ih bude, cisto da nema tajni i necega sto poslije moze da se sazna.. oboje mislimo isto.

AnaK mogu da potpisem za reakciju

ne mogu da vjerujem da duzu vezu ne bih primijetila. ne mozes da znas sta bi bilo. ne kazem da bih presla preko toga, zavisi od okolnosti. ne mogu da znam ni da bih imala sansu da predjem preko toga - mozda bi odluka vec bila donesena.
nekad u braku ljudi se malo udalje. okolnosti su razne.... svaka je prica za sebe.
nekad je druga veza reakcija na brak, a nekad se covjek stvarno zaljubi. ne mogu da krivim nekoga za legitimne osjecaje. jeste, mi smo izabrali da budemo zajednicu i imamo porodicu, ali nije uvijek sve zauvijek
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

monochrome

Quote from: martina on March 05, 2012, 01:35:46 PM
Nikki i ja otprilike mislimo isto o uzrocima... vjerovatno sam previse liberalna, ali za mene jednostavno prolazni seks s nekim nije prevara. mm i ja smo davno pricali o tome i dogovorili se da one night stands prijavljujemo, ako ih bude, cisto da nema tajni i necega sto poslije moze da se sazna.. oboje mislimo isto.

AnaK mogu da potpisem za reakciju

ne mogu da vjerujem da duzu vezu ne bih primijetila. ne mozes da znas sta bi bilo. ne kazem da bih presla preko toga, zavisi od okolnosti. ne mogu da znam ni da bih imala sansu da predjem preko toga - mozda bi odluka vec bila donesena.
nekad u braku ljudi se malo udalje. okolnosti su razne.... svaka je prica za sebe.
nekad je druga veza reakcija na brak, a nekad se covjek stvarno zaljubi. ne mogu da krivim nekoga za legitimne osjecaje. jeste, mi smo izabrali da budemo zajednicu i imamo porodicu, ali nije uvijek sve zauvijek

meni je sex sveti cin izmedju dvoje koji se vole...fizicko iskazivanje ljubavi,pa ne bi mogla da ga podelim bas sa svakim(nekad nisam mislila ovako),a to sto mislis da ne bi primetila da te muz vara...desi se(on expert :rofl: ti 100% verujes iii )...odredjen splet okolnosti i eto ga,mada...mozda se ni meni vise ne bi omaklo da propustim :rofl:

monochrome

i nije pitanje vecnosti,nego nacina da se nesto okonca,nesto promeni...valjda bi svak' prostudirao nacin jbg...

Finalina

da vas pitam.... da li ste razmisljali o mogucnostima prevare ili kako ste evoluirale u trenucima odrastanja iliti zasicenosti ( partnerom, navikama, zivotom... ) i sta mislite o sebi na tu temu? ... da li bi bile spremne da oprostite samo ono sto bi i same mogle da ucinite ili i nesto vise, ukoliko imamo na umu da nismo jednaki tj isti u poredjenju sa partnerom ( koga smo odabrali za ceo zivot) ..... verujem da neke zrelije godine donose tu sirinu razmisljanja, a kod nekih i iskustvo bas u smislu "prevare" tj posvecenosti samo jednoj osobi ...

ja ne vidim sebe u stvarnosti da bih mogla da se prepustim i oprostim, sto se tice prevare ... sve ostalo hipoteticki mogu da svrstam pod  "sve sto je ljudsko nije mi strano" ... i ono sto je najbitnije jeste stvar poverenja i spremnosti na iskrenost, bilo da je pruzas ili primas, ovako kako martina to navodi ( i sa cime se sustinski i slazem kao merom potencijalno veoma uspesne veze i u tim situacijama, o kojima pisemo )

monochrome

ma svasta se meni nesto motalo po glavi ranije,ali pocela sam stvari gledati drugim okama :) pa se mnogo stosta promenilo...kao sto rekoh,za mene je sex sveti cin izmedju dvoje koji se vole...fizicko iskazivanje te ljubavi i ako tako nije,ne treba ni da ga bude...mislim,ja ne bi mogla drugacije da ga upraznjavam,a isto ocekujem od svog partnera i bez obzira na ranije iskustvo,ja svom partneru verujem.
evo da pojasnim situaciju sledecim...imamo par i oboje zele da uvedu jos jednu osobu u njihov sex. zivot...oboje to zele,sex. grafitikacije radi,ali nakon tog cina,sigurno nista nece biti isto,pa taman i da izgleda kao da jeste...ta specijalna energija je smrvljena i silovana i dolazi do desenzitivacije...i tako :)
jbt di mi odosmo :rofl: