Evo i mene ili kako se rodila Olga,slike str.3

Started by Maki, March 17, 2010, 06:17:39 PM

Previous topic - Next topic

Maki

Drage moje,vracam se u zivot.Pre svega HVALA svima na lepim zeljama  :love32:i posebno hvala Stacki :bighug:
Pokusacu da budem sazeta,ali ce ovo ipak biti manji roman, pa koga ne bude mrzelo da cita....
21. sam imala kontrolu na koju sam otisla ubedjena da necu skoro da se poradjam.Imala sam povremene bolove i to je bilo sve.Na pregledu mi je Dr. rekla da sam otvorena 3 prsta i da bi me ona ostavila u bolnici jer misli da cu se uskoro poroditi.Ja sam bila u fazonu - Ma vazi,hoces da me odradis dok si dezurna.Ali hajde.
Vratimo se mm i ja u Zemun da ja uzmem stvari.Usput se ja istusiram, jedem,pozdravim sa Sofijom...Spakujem tri knjige ubedjena da cu lezati zaludna bar jos par dana.
Smestila sam se u bolnicu u 13h.Do 15h su poceli takvi bolovi da se krevet tresao.Ali sam ja i dalje bila ubedjena da to jos nije to.
Ubrzo je dosla doktorka da nas pogleda i cim je zavirila pod spavacicu rekla je sestri- nju spremajte za sto.U 4 sam bila na stolu, u 18,50h sam se porodila.
Bilo je sve super.Nisu mi davali indukciju,nego nesto sto bih ja nazvala spoljasnja indukcija-jedno pola sata su mi namestili da me "dole" zaliva neka tecnost sa lekom od kog se opusta sve i tako olaksava porodjaj.Ovo je sad moja slobodna interpretacija na osnovu njihove price.
Prvo su se kontrakcije malo vukle, a onda sam pocela bas brzo da se otvaram.U jednom momentu sam zvala sestru i oa mi kaze-Ma neces jos, ne moze to tako brzo.
Utom naidje Obradovicka i ja je pozovem i kazem-Porodicu se odmah.Ona dodje pogleda i kaze-Hoces bogami,evo je glava.
I ona i babica su bile super.Sve vreme su bile super nezne,ljubazne, bez i jedne povisene ili neprijatne reci.Drzale su mi noge,hrabrile me,bodrile...stvarno bas kako i treba.U jednom momentu sam slucajno udarila babicu nogom i izvinjavala sam se pola porodjaja.One su se smejale i govorile mi da iskuliram.
Sad, nisam ni ja neka panicarka,slusala sam sta mi kazu i prosla sam bez epiziotomije.Malo mi je gospodjica iscepala matericu,pa imam jedan sav na grlicu.
Sve u svemu,Olga me malo vise namucila nego Sofija koja je ispala u prvom naponu,ali nista traumaticno.
Ocekivala sam svasta od Obradovicke posle svih prica koje sam cula, al se ispostavilo sve suprotno.Upala sam kod nj u smenu dok je bila dezurna(neplanirano),nije mi izazivala porodjaj,odlicno je procenila da treba da ostanem i da cu se do uvece poroditi,iako joj nisam verovala.I NISTA joj nisam platila, niti mi je trazila.
Olga se budi,tako da nastavak sledi.
Velika cmoka od nas

Elanor

:bighug:

bas sam se obradovala kad sam videla da si tu.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Saska

super Maki, uzivaj sa lepoticama  :love32: . I kad stignes daj neku slicicu

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

disco2000

Drago mi je da je sve u redu. Cekamo nastavak i slike :)

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

stacka

Maki :bighug:
Ljubi Olgicu i cekamo ostatak price.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

AnaK

Janko 23.7.2002.

Lani

Maki sve je dobro prošlo  :bighug:
Ljubi obe princeze.  :love32:

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Despina

A, L, S

gasha