Evo i mene ili kako se rodila Olga,slike str.3

Started by Maki, March 17, 2010, 06:17:39 PM

Previous topic - Next topic

maripoza

Old enough to know better, but too young to care.

linga

bas lepa prica, drago mi je da je sve super proslo!
LJubi princeze

prevodilica

i mene je prvi put Obradovićka porađala, bila je dežurna, sasvim je bila korektna, jedino me nije ona ušivala

drago mi je da ste dobro

uživajte

pa se jednog lepog prolećnog dana vidimo u nekoj bebećoj šetnji  ;)

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Maki

Sto se tice bolnice - prvo su me smestili na odeljenje,jer u baby friendly-ju nije bilo mesta.Tamo je blagi uzas-guzva,kupatilo onako sto se tice cistoce,niko te ne zarezuje.Nagurase nas 5 u jednu sobu,bila neka babica Hitlerovka.Pedijatar je svratila u jednom momentu ujutru i svakom rekla po jednu recenicu o bebi.Meni je rekla samo da mi je dete nezrelo i izasla napolje.Nisam stigla ni da otvorim usta ,a kamoli da pitam sta to znaci.Da li treba da napominjem da sam preplakala dva sata.
Ja i jos dve zenice smo kukale da nas prebace sto pre.Onda su nas nagovarale babice da ipak ostanemo dole,ali nismo se dale.U ponedeljak popodne su nas prebacili.Ljudi, to je stvarno kao druga bolnica.Pedijatar(drugi) je odmah dosla i odgovarala na sva moja pitanja.Ispostavilo se da Olga izgleda kao da je rodjena 2 nedelje ranije(a ne 2 dana).Kazu da se nije dovoljno razvila u stomaku.Niko nije siguran zasto, ali bi moglo da ima veze sa tim sto sam ja povracala do polsednjeg dana.Ne znam ni od cega je ovoliko porasla.Osim ovoga ima blagi deformitet stopala i naginje glavu ulevo od polozaja u stomaku.Rekli su mi da se prvih mesec dana ne radi nista da se vidi hoce li se ispraviti samo od sebe.Glavica je cini mi se ok.Videcemo.Ako ne,opet cemo na vezbe.
Ono sto mene brine je sto joj 2. i 3. prst na obe noge nisu potpuno razdvojeni.Samo do pola.Oko ovog se niko tamo nije uzbudjivao,pa i nas pedijatar kaze da to nije nikakav problem.Ali svejedno...
Osim toga gore je sve drugacije.I babice i pedijatrijske sestre su nas stalno obilazile.Dolazile su na svaki poziv bez gundjanja.Potpuno isto su se ponasale prema prvorotkama i drugorotkama.Nisu me odjebavale u stilu-tebi je drugo ti sve znas.Par puta sam(probe radi) zamolila da mi one okupaju i poviju bebu i uradile su to bez problema.Pupak su one sredjivale,dok ja nisam zatrazila da ga ja radim.Ali su bile tu da nadziru.Kad god bi neka beba duze plakala sestra je dolazila da vidi sta se desava.Vizite su i ujutru i uvece.Jedino sto nikada nisu u odredjeno vreme-to je malo bezveze.Taman odes u kupatilo kad eto ti njih sa sat vremena zakasnjenja.
Kupatilo je neuporedivo cistije nego dole(na odeljenju).I nekako u friendly dolaze malo kulturnije zene,ako mogu tako da se izrazim.U jednom momentu nas je bilo 4 na celom spratu i to je bila banja.
Posteljina,pelene i benkice su u jadnom stanju i svi su se neprestano izvinjavali zbog toga.Ali kapiram da to nije njihova krivica.Meni je bilo vazno da je sve cisto.
Kad je Olga dobila zuticu, pedijatar mi je rekla da ce sve uciniti da me ne premestaju dole(jer nema suncanja u friendliju) jer je mnogo vazno da bude pored mene i da sisa sto vise.Tako da su je vodili prekko noci na suncanje, a danju je vracali kod mene.
Eto.To je za sad to.Ako se jos neceg setim dodacu,ili ako neka trudnjacica ima pitanja tu sam.Sve u svemu ja sam vrlo zadovoljna celokupnim tretmanom i toplo preporucujem da se ide u baby friendly.
E,da.Obradovicka je svracala svaki dan u sobu- doduse zbog zene koja je sa mnom lezala, ali nikad nije propustila da i sa mnom porazgovara i pita kako sam.Ta ista zenica je isla i na vezbe u Gradsku i babice koje ih vode su dolazile svaki dan da je obidju.
Posle nocne more iz Visegradske od pre 5 godina, meni je ovo bila banja.

dmi

Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Summer

Cestitam Maki  :bighug:

A za spojene prste, mislim da to nije nikakav problem.  Ima ih MM, njegov tata, cerka od njegove sestre...Nikad nikakvih problema sa tim nisu imali. Moja deca nisu nasledila. To moze da se secne kad malo poraste, ako budes htela, vrlo jednostavan zahvat.

Ljubi lepotice  :bighug:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Lani

stacka

Maki :bighug:
Secam se soka koji sam dozivela kada su me sa baby friendlyja spustili na obicno odeljenje jer su ga stavili na poluintenzivnu negu... sto ti kazes kao dve razlicite bolnice. Znaci, nista se nije promenilo.
Linga je skoro postavljala na FB link sa bloga Majke Hrabrost u vezi benkica i pelena u Gradskoj... tuga :(
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Maki jel problem da se donesu benkice i pamučne pelene od kuće? Znaš li?
Mislim što da mi dete bude u ritama ako ne mora.  :hm:

anelore

Nanny Ogg

Maki, cestitam  :bighug:
Najlespe ime ste izabrali cetetu  :girl_in_love:

Sto se tice tih prstiju, ja ne bih preterano brinula.Jedna moja rodjaka to ima, i to bas izrazeno, i nikom nista. Mislim da je to pre estetski problem, a to se lako da resiti.

Ajte zene, ne dram'te

prevodilica

Quote from: Lani on March 18, 2010, 08:31:41 AM
Maki jel problem da se donesu benkice i pamučne pelene od kuće? Znaš li?
Mislim što da mi dete bude u ritama ako ne mora.  :hm:

ja sam pitala da doniram, pošto imam tonu toga kod kuće i već sad mi ne treba
dobila sam odgovor kao da hoću da dopremim tonu humanitarne pomoći iz Australije, te mora na hemijsko sa potvrdom od hem. čišćenja i sl
a svakog dana su ga donosili u maloj i poderanoj benkici  :hm:
btw, imam oko 100 komada benkica u ormanu sa kojima ne znam šta ću  :wall:

AnaK

Janko 23.7.2002.