Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

Saska

Quote from: bubi on April 14, 2010, 09:06:54 AM
ma ja sam radila do petka i u utorak se porodila.
nego samo morala da mirujem,preko dana skoro nisam ni jela.ali zato kad dodjem kuci i uvece to je strasno.

sećam se, pisala si da si radila i kad ti je bilo otvoreno porodiljsko

kod nas sve mora po P.S.-u. Godišnji, ako ne iskoristim sada, ne važi mi sledeće godine. Porodiljsko, moja dr otvara isto po zakonu, najkasnije 28 dana pre termina. A baš, da idem na posao na godišnjem, ne moram - ionako imam neka nezavršena posla koja ću svakako morati da odradim od kuće.

Gost51

ja sam prije 15ak dana bila na +0kg
imam stomak
vidjecemo u ponedeljak

emge

Saška, godišnji od ove godine možeš da iskoristiš do kraja juna sledeće godine.
Ja planiram da godišnji dodam kad mi porodiljsko istekne, što će biti u maju, a beba će imati 11 mjeseci. Čini mi se da mi je bolje da tada budem kod kuće sa njom, nego sada dok je u stomaku :)

Lani

Ja isto koliko znam emge je u pravu za godišnji.

Da pitam ja nešto ove iskusnije... Summer, interpreter koje su išle na vežbice u Gradsku. Stvarno nije glupo pojaviti se na vežbama samo jednom ili dvaput da se podsetiš? Pitam jer kad sam bila trudna sa Ivom i išla na vežbe u DZ kod mene, babica nije tolerisala ni izostajanje niti je volela da joj devojke dolaze posle 30. nedelje (tada je već kasno navodno da nauče sve što treba :hm:). Baš je bila onako vojnička atmosfera.  :rofl:
Mada, takva je bila prema prvorotkama, možda je tolerantnija prema ovima što čekaju drugu bebu.  :think:

Gost51

kod nas do sada nije bilo ogranicenja u prenosu godisnjeg :clap:

Saska

da, drugi deo (koji je meni 13 dana) mogu da koristim do kraja juna dogodine, ali ja sam na porodiljskom od 12. juna i imam pravo na 2 godine za treće dete, a ne znam kakva će biti situacija sledeće godine (jer sam ja u Telekomu, a upravo nas prodaju). Ne verujem da ću koristiti dve godine, ali par dana (ili meseci) preko godine mogu legalno da produžim.

prvi deo (od 15 dana) kod nas mora do kraja tekuće godine

Lani

Jao da, tebi sledi 2 godine za treće dete. Milina.  ;) :)

Gost51

jao dvije godine za trece dijete :girl_in_love:

emge

Izvini Saška, ali mi nije ni palo na pamet da ćeš imati dvije godine. Onda si potpuno u pravu :)

Vidiš, kako smo neiskusne mi što čekamo drugo :)

Saska

Meni se to, iz ove perspektive, čini k'o teška robija, čuj dve godine kod kuće-posle mogu sa mnom direkt u Lazu  :rofl: . A da ne pominjem da treba posle toga da se vratim na posao k'o pala sa Marsa.

emge

Ja bih,  da mogu da biram... ostala do jedno 13-14 mjeseci.

E, onda može u vrtić :rofl: bez frke da virim u jelovnik - ima li cijelo jaje i da li je baš mlijeko.
Marta je bjelance probala sa punih 12m, po preporuci dr, jer je imala ekcem.
Jogurt je pila od ranije, ali kravlje mlijeko tek kad je prestala da sisa, sa 14-15m.
A, u vrtić je krenula sa 11m i koji dan preko.

I da dodam da sam se odmorila kad sam krenula da radim :lol:

prevodilica

počela sam da radim kad je imao 14mieseci - procvetala  :D
a godišnji nisam iskoristila jer sam održavala prvu trudnoću - koristila ga posle isteka porodiljskog, po zakonu je, i to u celosti nisam ga ni započinjala prethodno, ako me razumete

jeste, dovoljno je otići nekoliko puta, upoznati se sa babicom i vežbama
i da znate da one u Gradskoj traju svaki put 3h, ne po po sata ko u dz
mm je jednom drugar zezao, njegova žena išla u dz, kaže kakve to vežbe ti vežba žena nema je celo popodne... :lol: :rofl:

Lani

Thanks  :kiss1:
U kom to DZ traju po sata, u Zemunskom puna 3 nekad i duže.  ;D

emge

U ovom mom DZ vježbe traju 2 ipo sata.

Ali tu je malo priče, malo vježbi disanja, malo su čitale tudja iskustva sa porodjaja.

prevodilica

u Zvezdari su bile pola sata-sat
znam samo iz priče, doduše, nisam išla
a sećam se da nam je Slavica pominjala da ne rade svi DZ po istom programu, te tako neki drže pun program, kao kod njih u porodilištu - vežbe, vežbe disanja, uslovljavanje pričom o porođaju pripremi i sl, nega bebe i sl predavanja, a neko drži samo vežbe