Main Menu

Happy Meal

Started by AnaK, March 20, 2010, 08:49:23 PM

Previous topic - Next topic

lakalut

Quote from: Lukina mama on March 22, 2010, 11:55:14 PM
Ja ne znam kakav je taj paradajz, i gde je kupljen, ali se meni posle nedelju dana i manje pokvari.....

Meni Luki kad jede HM, prvo pojede fries, pa onda nuggets, ima dete sistem :D

Moj kupljen u Kuvajtu, al  naravno uvoz, npr iz Holandije. Vi tu ipak imate lokalnu proizvodnju, a ovo ko zna sta smisle za daleki izvoz...
L: april 2006.

J: septembar 2009.

Elanor

Quote from: maripoza on March 23, 2010, 12:39:20 AM
Moj takav kupljen u Briselu.
Elanor, zivota mi. :lol:
znam :lol:
zapravo, obicno se vidi nesto budji tamo gde je bila peteljka, sve ostalo je kao da je paradajz u najboljem mogucem stanju.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

disco2000

Lani

A što konačno? Meni je to baš bezveze.
Happy meal jedu mala deca, u uzrastu kad su roditelji ti koji kontrolišu šta će oni jesti. Znači za to što Iva jede Happy meal kriva sam ja a ne ona jer ona nema svoj novac niti ide sama u Mek gde može to da kupi.
Samo roditelji treba više da kontrolišu šta im deca jedu. Ovako, čini mi se da je to ukidanje igračaka samo pokušaj rešavanja problema na pogrešan način.

disco2000

Pa, dobro, kako god :lol: male su sanse da ce kod nas zaziveti :lol:

Lani

Amerikanci generalno imaju problem sa gojaznošću nacije pa verujem da je i to uzrok povlačenja ovakvih poteza.

disco2000

Pa, to i kazem - konacno, dobro da su se setili, itd...

Nanny Ogg

Delim misljenje, Lani (danas samo idem okolo i potpisujem te  :lol:)
Ja stalno gledam one "Family fat surgeons" na T&L i svaki, ali avaki put se zabezeknem koliko ljudi blage veze nema o tome sta je zdrava, a sta nezdrava hrana, sta su uopste kalorije i cemu to sluzi  :crazy: a posle idu na operacije da smanje tezinu  :hm:

Mnogo bi im pametnije bilo da u osnovne skole i vrtice uvedu kao deo obaveznog obrazovanja nesto o vaznosti zdrave hrane i da izbace koka-kole i cokoladice iz skolskih kantina, nego sto izbacuju igracke iz Happy meal-a..Ovo je samo mazanje ociju

Ajte zene, ne dram'te

Lani

Svake nedelje se spremam da gledam onaj "Half ton teen" na Diskaveriju, ide četvrtkom ali obavezno zaboravim  :hm:. Nisam dosad nijedan deo pogledala.

disco2000

Mene jedino nerviraju te igracke, izgleda? :crazy: A ne mislim samo na Happy Meal, mislim i na Kinder jaje :lol: i sve ostale...

dmi

Quote from: Lani on April 28, 2010, 09:09:40 PM
Amerikanci generalno imaju problem sa gojaznošću nacije pa verujem da je i to uzrok povlačenja ovakvih poteza.

tek kad vidis svojim ocima kolike kolicine hrane oni trpaju u sebe sve ti bude jasno

porcije su toliko velike da od jedne moze ladno da jede dvoje odraslih i dete
nas stalno u restoranu pitaju sta nije u redu sa hranom jer meni UVEK ostane 2/3 hrane

ali isto tako, imas gomilu dece u vrticu koja ujutru dodju i za rucak donesu happy meal ili neki slican obrok
i da SVA deca piju koka kolu, roditelji nemaju nista protiv toga
(tesa se frapira kad vidi dete u kolicima da pije koka kolu - jer je ona ne bi okusila ni za lek :rofl: )
tako da, nije problem u igrackama......
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Lani

U kolicima?  :crazy:
Za nas je coca cola tabu tema, što se Ive tiče. Mm i ja je pijemo.

Marty, mislim da su Amerikanci ranije još zabranili igračkice u kinder jajima, kao iz bezbednosnih razloga, sitni delovi i tako to.

Nanny Ogg

Quote from: Lani on April 28, 2010, 09:14:08 PM
Svake nedelje se spremam da gledam onaj "Half ton teen" na Diskaveriju, ide četvrtkom ali obavezno zaboravim  :hm:. Nisam dosad nijedan deo pogledala.

Jao, i to sam gledala..Spuki, stvarno  :nokti2:

Mislim, zamisli klinca od 13-14 godina koji ima ozbiljan problem sa tezinom i njegove roditelje koji su skroz u fazonu "Hoces parce pizze? Neces? Pa sto, sta fali, uzmi, to je samo pizza, nista ti nece biti..." a 15 minuta kasnije: "Hoces sladoled? neces? Pa sto, sta fali..." i tako u beskraj  :wall:

Ajte zene, ne dram'te

Lani