Main Menu

Piletina,tomatino??

Started by pra-sence, March 25, 2010, 04:06:39 PM

Previous topic - Next topic

pra-sence

Da li imate neki dobar recept u kojem mogu da upotrebim ove dve stvari :)??
Nikad nisam spremala piletinu sa tim nekim paradajz ukusima pa me zanima :-[

Dawn

Ja sam pravila preliv za špagete od tih sastojaka. Izdinstaš piletinu sa lukom, posle dodaš tomatino.

janavi

ako je belo meso u pitanju, isekla bih na šnicle i prodinstala malo
onda nalila tomatino, da budu kao šniclice u sosu (dodala neke začine)
i uz to pire krompir
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Lani

Belo meso malo propržiš sa obe strane, prebaciš u vatrostalnu, dodaš tomatino i začine, preko narendaš sir ili staviš kolutiće mocarele i zapečeš u rerni.
To mi sad prvo palo na pamet onako da može da se spremi nabrzaka.  :)

Ivy

Quote from: Lani on March 25, 2010, 05:02:22 PM
Belo meso malo propržiš sa obe strane, prebaciš u vatrostalnu, dodaš tomatino i začine, preko narendaš sir ili staviš kolutiće mocarele i zapečeš u rerni.
To mi sad prvo palo na pamet onako da može da se spremi nabrzaka.  :)

slican recept imam ja:) nekoliko puta sam ga pominjala:) najbrze i najukusnije:)

u malo veci tiganj na malo maslinovog ulja (moze i ne mora) isprzis snite bijelog mesa, kad ih okrenes na drugu stranu da se prze poredjas na svaku snitu kolutove mocarela sira (dovoljno je ona manja doza, prst debelo sijeces, bude 6-7 komaTa) , dodas malko vode da ne zagori meso i sve zalijes paradajz sosom (meni je najbolji Barilin Basilico) , poklopis da se sir malo istopi i to je to;)

ukusno je jako, a jednostavno i brzo:) mislim da ga je Choko probala ljetos..

pra-sence

Hvala devojke :bighug:.
Belo meso je u pitanju tako da cu verovatno isprobati ovaj Ivy-in recept :)

aleks

Pravila sam vise puta po receptu koji je Ivy napisala, odlicno je  :ok:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

chokoladica

Quote from: Ivy on March 25, 2010, 06:34:43 PM
slican recept imam ja:) nekoliko puta sam ga pominjala:) najbrze i najukusnije:)

u malo veci tiganj na malo maslinovog ulja (moze i ne mora) isprzis snite bijelog mesa, kad ih okrenes na drugu stranu da se prze poredjas na svaku snitu kolutove mocarela sira (dovoljno je ona manja doza, prst debelo sijeces, bude 6-7 komaTa) , dodas malko vode da ne zagori meso i sve zalijes paradajz sosom (meni je najbolji Barilin Basilico) , poklopis da se sir malo istopi i to je to;)

ukusno je jako, a jednostavno i brzo:) mislim da ga je Choko probala ljetos..

jesam  :balavi: :balavi: :balavi:

Tchi

ja samo da dodam da mi je od tih paradajz pirea po pristupacnoj ceni najbolji podravkin tomatino mi se uopste ne svidja

Ivy

bas rijetko kupujem paradajz pire.... koristim samo barila sos i to par njih...basilico, napoletana i onaj sa tikvicama i patlidzanom..sve drugo mi je prejako...gorko...ne dopada mi se...

Deda

Ja trosim kupovni samo kad nema vise od sveki. Ona je apsolutni sampion u spremanju paradajza.
Necu da je pitam kako sprema, lakse mi da uzmem  :D
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Saska

Mi kupujemo i tomatino i tomatelo i onaj novi - sosu. Ta sosa mi se sviđa jer ima čep, pa mogu da zatvorim pakovanje, kad ne potrošim celo.

Finalina

kada se u topljeni puter stavi koncetrat (tuba, tegla), bude dosta dobra osnova za sos u raznim varijantama

koristim tomatino, mada nisam odusevljena ukusom... jako retko kupujem strane paradajz pireOve :lol: i sosove, ali  moram da kupim jer jako brzo potrosimo domaci

sa piletinom je super, svako dinstanje sa lukom ( i drugim povrcem) uz dodatak paradjza

ja idem redom : prodinstam luk, dodam paradajz i stavim meso ( posle dodajem i ostalo povrce)

janavi

ja koristim polimark, plavi i zeleni, imaju čep :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

pra-sence

Ivy pravila sam :clap:..Lj se odusevio!! Kaze" Odlica rucak,sa 5 zvezdica" :lol: